Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2025
To Check in Cyprus ακολουθώντας τα πρότυπα της εποχής και στο πλαίσιο της ανάπτυξης του content του, αρχίζει μία σειρά από podcast. Στο πλαίσιο των podcast θα κουβεντιάζουμε με επαγγελματίες ή όσους ασχολούνται με τον χώρο της εστίασης και του κρασιού, αναλύοντας θέματα γύρω από τον μαγικό κόσμο του φαγητού και της γαστρονομίας γενικότερα.
Όταν αναφερόμαστε σε success story στον τομέα της εστίασης στην Κύπρο δεν είναι καθόλου μία εύκολη υπόθεση. Αν και κατά διαστήματα έχουμε επισκεφτεί πολλά καλά εστιατόρια ελάχιστα είναι εκείνα που στα δεδομένα της σημερινής εποχής αντέχουν στον χρόνο και διατηρούν μία σταθερή πορεία.
Το Ταβερνείο Το Ιστορικόν στα γραφικά σοκάκια του Αγίου Δομετίου είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ένα success story που κατάφερε μέσα σε μία τετραετία να καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πρωτεύουσας, με σταθερή ποιότητα φαγητού, πρώτης ύλης, εξυπηρέτησης και φιλοξενίας. Στο νέο επεισοδιο των The Tasty Stories by Check In Cyprus συναντήσαμε τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το success story του Ιστορικού, τον Κύπρο Πολυκάρπου. Ένας άνθρωπος γνωστός στον κόσμο της εστίασης στη Λευκωσία την τελευταία δεκαετία ο οποίος συνεργάστηκε προηγουμένως με άλλα επιτυχημένα μαγαζιά που ναι μεν έγιναν talk of thw town δεν κατάφεραν όμως να έχουν συνέχεια.
Σήμερα, πιο ώριμος κουβαλώντας αυτή την εμπειρία βρήκε την χρυσή τομή ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει ένα ταβερνείο που συζητιέται, έχει φανατικούς πελάτες, δύσκολα βρίσκεις τραπέζι για κράτηση, έχει βραβευτεί δύο φορές στα Cyprus Eating Awards και συνεχίζει με σταθερότητα να μας φιλοξενεί στον γουστόζικο και φτιαγμένο με αγάπη χώρο του αλλά και στην αυλή του.
Ο Κύπρος Πολυκάρπου μας αφηγείται την ιστορία του αλλά και την πορεία προς την επιτυχία του Ιστορικού, ενός από τα καλύτερα εστιατόρια της Λευκωσίας.
Σχετικά
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Γνωστό food truck απέκτησε (μόλις) το πρώτο του εστιατόριο στη Λεμεσό
Η Λεμεσός απολαμβάνει ξανά τα ποιοτικά burger του The Coach Eats
Φάγαμε στο εστιατόριο Dopios του Χριστόφορου Πέσκια στην Αθήνα
Στο εστιατόριο του Κύπριου σεφ η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από καθαρές γεύσεις, δημιουργικά πιάτα και έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φιλοξενία
Taste Atlas 2026: Αυτά είναι τα τοπ γλυκά στον κόσμο -Τα 6 ελληνικά που βρίσκονται στη λίστα
Το 2026 ξεκίνησε με το Taste Atlas να παρουσιάζει τις πρώτες γαστρονομικές του προτάσεις για τη νέα χρονιά, αποκαλύπτοντας τη λίστα με τα κορυφαία γλυκά του κόσμου που αξίζει να δοκιμάσει κανείς
Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου
7 μέρη εντός και εκτός πόλης, για (last minute) τραπέζι τα Φώτα
Την ημέρα των Φώτων πάμε για καλό φαγητό μαζί με την παρέα!
Φάγαμε στο νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη στην Αθήνα
Στο νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη, η ελληνική κουζίνα επιστρέφει στις καθαρές γεύσεις, σε ένα νεοκλασικό με αυλή, στην πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνα
40 και βάλε μαγαζιά μας φτιάχνουν λαχταριστούς λουκουμάδες για τα Φώτα
Μαγαζιά σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου για να απολαύσεις το έδεσμα των Θεοφανείων
Φώτα στο βουνό: Απολαμβάνουμε πλούσιο γιορτινό μπουφέ και μεζέδες σε 21 αγαπημένα εστιατόρια
Παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια σε ορεινά χωριά στρώνουν τραπέζι για τα Θεοφάνεια με αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, τζάκι αναμμένο και ζεστή φιλοξενία
Τέλος εποχής για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο με τις πιο διάσημες σοκολατίνες του νησιού
Έπεσε η αυλαία για ένα ζαχαροπλαστείο-θρύλο της Λεμεσού
Αυτός είναι ο νέος «guest chef» στο Cloud9 Fine Dining στη Λεμεσό
Από τις 8 Ιανουαρίου και για περίοδο δύο μηνών θα παρουσιάζει ένα ειδικό tasting menu φέρνοντας εκλεπτυσμένες πορτογαλικές γεύσεις στην Κύπρο