Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2025
Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στον Απρίλιο, όμως ο αέρας μυρίζει ήδη καλοκαίρι. Οι μέρες μεγαλώνουν αισθητά, ο ήλιος γίνεται πιο ζεστός και οι σκέψεις μας ταξιδεύουν νοερά σε αμμουδερές παραλίες, δροσερές βουτιές και ξέγνοιαστες διακοπές. Η προσμονή για τις καλοκαιρινές αποδράσεις γίνεται όλο και πιο έντονη, καθώς ο χειμώνας αφήνει σιγά σιγά τη θέση του στην πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου.
Το Lonely Planet δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, προσφέροντάς μας μια μικρή καλοκαιρινή έμπνευση.
Κάθε χρόνο, το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό κυκλοφορεί έναν οδηγό με τις ωραιότερες ακτές του πλανήτη και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από τη λίστα.

Φέτος, την τιμητική του έχει το Σαρακήνικο της Μήλου, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Η παραλία με το σεληνιακό τοπίο μάγεψε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες του Lonely Planet. Όπως γράφουν: «Ένα σουρεαλιστικό ηφαιστειακό τοπίο με αλαβάστρινα βράχια, σπηλιές και πέτρινες καμάρες. Αυτή η παραλία προσφέρει μια εντυπωσιακή αντίθεση λευκών βράχων και απέραντης γαλάζιας θάλασσας».
Στην κορυφή είναι η παραλία Whitehaven Beach, που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Whitsundays στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αν τα όμορφα γαλαζοπράσινα νερά δεν ήταν αρκετά για να τη θαυμάσετε, η άμμος εδώ αποτελείται κατά 98% από διοξείδιο του πυριτίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο μαλακή και πιο λευκή από σχεδόν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ακόμη μία παραλία της Αυστραλίας. Η Squeaky Beach, επίσης, στο Κουίνσλαντ. Η ακτογραμμή της μήκους 700 μέτρων συνορεύει με το μεγαλύτερο θαλάσσιο εθνικό πάρκο της πολιτείας. Πήρε το όνομά της από τον τσιριχτό ήχο που ακούγεται όταν περπατάτε στην άμμο της παραλίας.
Τρίτη στη λίστα είναι η Anse Source d’Argent, μια παραλία στις Σεϋχέλλες που περιγράφεται ως «επίγειος παράδεισος» από το Lonely Planet ενώ τέταρτη είναι η Sunset Beach στην Ταϊλάνδη.
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, παραλίες που βρίσκονται στη Νορβηγία, το Μεξικό και την Ισπανία.
Οι 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου
- Whitehaven Beach, Queensland, Αυστραλία
- Squeaky Beach, Victoria, Αυστραλία
- Anse Source d’Argent, La Digue, Σεϋχέλλες
- Sunset Beach, Trang, Ταϊλάνδη
- Σαρακήνικο, Μήλος, Ελλάδα
- Haukland Beach, Lofoten Islands, Νορβηγία
- Playa Balandra, Baja California Sur, Μεξικό
- Pfeiffer Beach, California, ΗΠΑ
- Hanalei Bay, Hawaii, ΗΠΑ
- Platja Illetes, Formentera, Ισπανία
Σχετικά

Sex and the City: Επιτέλους τελειώνει...
Η συγκινητική ανάρτηση της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για το τέλος του «And Just Like That...» - Το «αντίο» στην Κάρι Μπράντσο

Στους 36°C η θερμοκρασία -Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το σαββατοκύριακο

"Η Ναυμαχία της Λεύκολλας" του Φίλιππου Γιαπάνη πήρε της θέση της στην πλατεία
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας εκδηλώσεων με τίτλο «Η Μουσική συναντά τη Γλυπτική», που περιλαμβάνει τέσσερις μουσικές βραδιές σε τέσσερα νέα γλυπτά στον Πρωταρά

Οι 3 ευρωπαϊκές χώρες που φτιάχνουν την περισσότερη μπύρα
Η μπύρα είναι το ποτό που μπορεί να είναι απλό και καθημερινό, αλλά και ιδιαίτερο, χάρη στη μεγάλη ποικιλία γεύσεων, στυλ και παραδόσεων

Travel+Leisure: Οι καλύτεροι νησιωτικοί προορισμοί της Ευρώπης και το ελληνικό νησί που κέρδισε τις εντυπώσεις
Πέντε ελληνικά νησιά στη λίστα «World’s Best Awards το 2025»

10 προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψεις τον Σεπτέμβριο
Ο Σεπτέμβριος δεν είναι απλώς το τέλος του καλοκαιριού — είναι η αρχή μιας πιο ήρεμης, πιο ουσιαστικής ταξιδιωτικής περιόδου

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ αποκάλυψε πως πάσχει από τη νόσο του Lyme
«Το να ζεις με αυτό μπορεί να είναι ασταμάτητα εξουθενωτικό, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά»

Βρήκαμε μία υπέροχη παραλία για ηρεμία, βουτιές και SUP
Μία παραλία μακριά από την πολυκοσμία και τη βαβούρα

Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Έρχονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Wednesday 2: Πότε κάνουν πρεμιέρα τα νέα επεισόδια στο Netflix
Παγκόσμια πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της σειράς «Wednesday» στο Λονδίνο

Η φουτουριστική πόλη με τους περισσότερους ουρανοξύστες στον κόσμο
Ένα από τα καλύτερα κομμάτια της περιπλάνησης σε μια πόλη είναι ο θαυμασμός των πανύψηλων ουρανοξυστών της

Το ελληνικό νησί «έκπληξη» που ξεχώρισαν τα διεθνή ΜΜΕ
Η Ίος αποσπά τον τίτλο του πιο εκλεπτυσμένου ελληνικού προορισμού της χρονιάς και συμπεριλαμβάνεται στον ετήσιο κατάλογο με τα 15 καλύτερα νησιά της Ελλάδας από τους βρετανικούς Times