Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2025
Με ήπιο καιρό και θερμοκρασίες ελαφρώς πάνω από τις μέσες τιμές ξεκινά η εβδομάδα, ωστόσο από την Τετάρτη αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ενδεχόμενο εμφάνισης αραιής σκόνης στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Λειτουργό Α’ Μιχάλη Μούσκο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.
Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό αναμένεται να φτάσουν έως και τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παράλια θα κυμανθούν γύρω στους 23 βαθμούς. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με κάποιες παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.
Παράλληλα, αρχίζει να παρατηρείται παρουσία αραιής σκόνης στην ατμόσφαιρα, προερχόμενη από τη Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα από την περιοχή της Αιγύπτου. Προς το παρόν, η συγκέντρωση σκόνης είναι σε λογικά επίπεδα και δεν αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Υπάρχει μικρό ενδεχόμενο αύριο Τρίτη να σημειωθεί παροδική αύξηση της σκόνης για κάποιες ώρες, ωστόσο από την Τετάρτη η κατάσταση θα βελτιωθεί.
Η σημαντικότερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό αφορά την ψυχρή αέρια μάζα που επηρεάζει την Ελλάδα και αναμένεται να φτάσει και στην Κύπρο. Από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας, ενώ δεν αποκλείονται κάποιες μεμονωμένες βροχές.
Οι πιο ψυχρές ημέρες αναμένονται να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση κατά περίπου 3 βαθμούς σε σχέση με τις μέσες τιμές για την εποχή. Στο εσωτερικό, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου, με παρόμοιες τιμές και στα παράλια.
Το σκηνικό θα παραμείνει παρόμοιο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χωρίς σημαντική μεταβολή στις θερμοκρασίες, οι οποίες θα παραμείνουν ελαφρώς κάτω από τις κανονικές για την εποχή.
Ο κ. Μούσκος υπογράμμισε ότι η παρουσία σκόνης δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς είναι περιορισμένη και παροδική, ενώ σημείωσε πως τα φαινόμενα βροχόπτωσης θα είναι λίγα και μεμονωμένα τις επόμενες ημέρες. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού παραμένει η πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη και έπειτα.
Σχετικά
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτός είναι ο πρώτος προορισμός στην Κύπρο με ψηφιακό βοηθό (AI Chat Bot)
Ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που καθοδηγεί, ενημερώνει και υποστηρίζει κάθε επισκέπτη, εύκολα και άμεσα
Τα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου για το 2025
Τα 52 καλύτερα τουριστικά χωριά του ΟΗΕ για το 2025 ξεχωρίζουν για την ομορφιά, τον πολιτισμό και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν.
Βραβείο Booker 2025: Νικητής ο Ουγγροβρετανός David Szalay για το «σκοτεινό μυθιστόρημα» Flesh
Οι κριτές «δεν είχαν διαβάσει ποτέ κάτι παρόμοιο», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Roddy Doyle ο οποίος κέρδισε το βραβείο το 1993
Δωρεάν δεντράκια από το Τμήμα Δασών
Παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Φυτεύω για το Κλίμα 2025 - 2026»
Πού θα βρεις αληθινό δέντρο για να στολίσεις τις γιορτές
Αληθινά Χριστουγεννιάτικα δέντρα διατίθενται προς πώληση για το κοινό από το Τμήμα Δασών
Μεμονωμένες βροχές σήμερα – Έρχεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ανοίγουν (αύριο) οι δηλώσεις για τη μεγάλη παρέλαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
Τι πρέπει να κάνουν όσα άτομα θέλουν να συμμετάσχουν με άρμα ή ομάδα πεζών στη Μεγάλη Παρέλαση
Καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση στο καιρικό μενού της εβδομάδας (ΒΙΝΤΕΟ)
Όσα ανέφερε ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Ανδρέας Χρυσάνθου
Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα και η Κατρίνα Τσάνταλη χάρισαν μαγικές στιγμές στα παιδιά μέσα από μια σειρά δράσεων
Με αφορμή τα 10 χρόνια προσφοράς, ο Σύνδεσμος ενημερώνει και ευαισθητοποιεί για την προωρότητα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται βροχές τις επόμενες μέρες
Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού
Εδώ θα στηθεί η Παραμυθούπολη της Λεμεσού
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για το πού και πότε θα λειτουργήσει το Limassol Christmas Land