Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2025
Συμφωνία για την κατασκευή ποδηλατόδρομου/πεζόδρομου στη Λεωφόρο Καλαμών / Γλαύκου Κληρίδη στους Δήμους Γερίου, Αγλαντζιάς και Λατσιών υπεγράφη μεταξύ του Τμήματος Δημοσίων Έργων και της κοινοπραξίας A.&C. Angeli Construction Ltd & Midsign Cyprus Ltd J/V.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ποδηλατόδρομου / πεζόδρομου στη βόρεια πλευρά της Λεωφόρου Καλαμών/ Γλαύκου Κληρίδη, από τη συμβολή της με τον δρόμο που οδηγεί στο Εθνικό Πάρκο Αθαλάσσας μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αθαλάσσης, που οδηγεί στο Γέρι, μήκους 2,9 χλμ. περίπου.
Περιλαμβάνει, επίσης, την επέκταση του πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της οδού Καντάρας στα Λατσιά, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Καλαμών μέχρι το υφιστάμενο πεζοδρόμιο πλησίον της οδού Αργολίδος και οι εργασίες περιλαμβάνουν ακόμα τη δημιουργία λωρίδας αστικού εξοπλισμού με φύτευση δέντρων και αστικό εξοπλισμό, διαβάσεις πεζών, οδικό φωτισμό, οριζόντια σήμανση, σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων και εργασίες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Όλες οι υποδομές περιλαμβάνουν πρόνοιες για ΑμεΑ, πεζούς και ποδηλάτες και συμβάλουν στη αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος για ασφαλή και ευχάριστη μετακίνηση, διευκρινίζεται.
Προστίθεται ακόμα ότι, η κατακύρωση έγινε σε συνέχεια διαδικασίας προσφορών, στον επιτυχόντα προσφοροδότη έναντι δαπάνης €3.126.000,00 συν ΦΠΑ, ο χρόνος αποπεράτωσης που προνοείται είναι οι 18 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο 2026.
Η συμφωνία υπεγράφη στις 2 Απριλίου ενώ το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Ελευθέριος Ελευθερίου και, εκ μέρους της κοινοπραξίας, ο Άγγελος Αγγελή, στην παρουσία του Δήμαρχου Λατσιών – Γερίου Χρίστου Πιτταρά ενώ το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Next Generation EU, μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναφέρεται τέλος.
Σχετικά
Κοινή διοργάνωση Ανθεστηρίων και Κατακλυσμού Αμμοχώστου από Δήμους Παραλιμνίου – Δερύνειας και Αμμοχώστου
Aναβίωση των εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα στην Αμμόχωστο πριν από το 1974
H Leonardo Hotels ανακοίνωσε δύο νέα ξενοδοχεία στην Κύπρο
Το GrandResort Leonardo Limited Edition διοργάνωσε εκδήλωση για να ευχαριστήσει τους πολύτιμους συνεργάτες του
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές σήμερα σε περιοχές της Κύπρου - Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτές είναι οι 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης
Τι είναι αυτό που κάνει μια πόλη αξιόλογη για να ζει κανείς;
Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για ταξίδια το 2026
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ευρώπη κυριαρχεί
Στη Συκόπετρα θα απολαύσουμε παραδοσιακό κλέφτικο με πατάτες, μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο
Μια όμορφη εκδήλωση στήριξης της εκκλησίας, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου
Αν θες να αρχίσεις τις σπουδές σου στο κρασί, αυτό σε αφορά
Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Κρασί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Η Lidl Κύπρου ενισχύει την εκπαιδευτική κοινότητα με επίκεντρο τη βιωσιμότητα μέσα από το 5ο mind REset
Σχεδόν 60 εκπαιδευτικοί από όλη την Κύπρο συμμετείχαν στην επιμόρφωση του προγράμματος mind REset, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας στη σχολική κοινότητα
Χειμερινές αποδράσεις στα κυπριακά βουνά: 10 boutique καταλύματα που θα σε μαγέψουν
Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ζεστές φωτιές, τζακούζι και ησυχία μέσα στη φύση — οι πιο ονειρεμένοι ξενώνες για ρομαντικά Σαββατοκύριακα και αποδράσεις χαλάρωσης.
H Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 6 προορισμούς, με τιμές από €14.99!
Από το Αεροδρόμιο Πάφου, οι επιλογές είναι δελεαστικές και καλύπτουν προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη
Μπολόνια: Γιατί αξίζει να την επισκεφτείτε με την πρώτη ευκαιρία
Τρεις λόγοι για να βρεθείς σε αυτή την πόλη της Ιταλίας