Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2025
Σε λιγότερο από 1,5 μήνα θα πραγματοποιηθεί η Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας όπουο Theo Evan με το τραγούδι "Shh" θα εκπροσωπήσει την Κύπρο και η Κλαυδία την Ελλάδα με το τραγούδι «Αστερομάτα».
Όπως γίνεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος όλες οι χώρες (στο σύνολό τους 31), οι οποίες θα λάβουν συμμετοχή - εκτός από τη διοργανώτρια χώρα και τις Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία) - θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς, την Τρίτη 13 και την Πέμπτη 15 Μαΐου από τους οποίους 20 χώρες θα πάρουν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2025 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαΐου.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά που αφορούν την πρόκριση από τον Α' Ημιτελικό που διαγωνίζεται η χώρα μας φαίνεται πως η Κύπρος περνάει στο παρά τσάκ στον τελικό εκτός βέβαια απροόπτου αφού βρίσκεται σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων στην επικίνδυνη 9η θέση. Στις πρώτες θέσεις του ημιτελικού που διαγωνίζεται η Κύπρος βρίσκονται οι Ολλανδία, Σουηδία και Εσθονία.
Καλύτερα φαίνεται να είναι τα πράγματα για την Ελλάδα που διαγωνίζεται στον Β' Ημιτελικό, αφού βρίσκεται στην 5η θέση μεταξύ των δέκα χωρών που θα προκριθούν στον τελικό. Οι πρώτες θέσεις ανήκους στις Φινλανδία, Ισραήλ και Αυστρία.
Τώρα όσον αφορά το ποια χώρα είναι το μεγάλο φαβορί για να νικήσει τη φετινή Eurovision, σύμφωνα με τα στοιχήματα, αυτή είναι η Σουηδία, την οποία εκπροσωπούν οι KAJ με το «Bara Bada Bastu». Ακολουθεί στη δεύτερη θέση, αλλά με μικρή απόσταση η Αυστρία, την οποία εκπροσωπεί ο JJ με το τραγούδι «Wasted Love» και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Γαλλία.
Η Κύπρος βρίσκεται στη γενική κατάταξη στη 17η θέση και η Ελλάδα στη 19η.
Σχετικά

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική

H Γλυκερία επί σκηνής στην Κύπρο μαζί με 200 κιθάρες
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττει με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια

Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου με την Τόνια Ιωάννου και τον Ρομπέρτας Γκροντ
Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου παρουσιάζουν σε Λευκωσία και Λάρνακα η Τόνια Ιωάννου και ο Ρομπέρτας Γκροντ.

Στο νοσοκομείο ο Κάρλος Σαντάνα
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη του εμφάνιση του στο Τέξας


Η Φρόσω Στυλιανού στο Παλαιά Ελιά Live Stage, Κυριακή 4 Μαΐου
Η Φρόσω Στυλιανού κάνει βουτιά στο βαθύ πυρήνα του λαϊκού ρεπερτορίου και φέρνει στο προσκήνιο τη ροκ δυναμική αυτών των θρυλικών τραγουδιών