Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2025
Το Σάββατο, 31 Μαΐου, σηκώνει άγκυρα το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela, από το λιμάνι Λεμεσού, για το φετινό δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, πραγματοποιώντας συνολικά 22 δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Πειραιά.
Σε διάσκεψη Τύπου, στο ΕΒΕ Λεμεσού, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη και η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holding Ltd, έδωσαν λεπτομέρειες γύρω από την επανέναρξη των δρομολογίων του 2025, μετά και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 23 Αυγούστου 2024, να εγκρίνει την επέκταση της σύμβασης για ακόμα τρία χρόνια (2025-2027).
Όπως ανέφερε η Υφυπουργός, η επαναλειτουργία της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας ήταν μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών που αναζητούσαν μία αξιόπιστη και βιώσιμη εναλλακτική έναντι των αεροπορικών μετακινήσεων.
«Η υπηρεσία αυτή προσφέρει ουσιαστική στήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε για ιατρικούς λόγους, είτε λόγω ηλικίας ή αεροφοβίας», είπε και υπενθύμισε πως η συνολική κρατική επιδότηση, υπό το καθεστώς Υπηρεσίας Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ), φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Η θαλάσσια επιβατική σύνδεση, συνέχισε, έχει ήδη αποδείξει την αξία της, όχι μόνο διευκολύνοντας το επιβατικό κοινό, αλλά και δημιουργώντας ένα νέο τμήμα στην εγχώρια τουριστική αγορά της Κύπρου.
Συγκεκριμένα, υπέδειξε, τα τελευταία χρόνια, έχει καταγραφεί αυξημένη ζήτηση από ταξιδιώτες που επιθυμούν να μετακινηθούν προς και από την Κύπρο με τα ιδιωτικά τους οχήματα και δίκυκλα, παρέχοντας μια νέα εναλλακτική επιλογή μεταφοράς.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων λειτουργίας της γραμμής, ανέφερε η κ. Χατζημανώλη, ταξίδεψαν συνολικά 22.582 επιβάτες και 772 κατοικίδια ζώα, ενώ μεταφέρθηκαν 7.641 συνοδευόμενα οχήματα.
Λέγοντας πως οι προβλέψεις για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της γραμμής είναι θετικές, η Υφυπουργός Ναυτιλίας ευχήθηκε ότι «μετά τη λήξη της επιδοτούμενης υπηρεσίας, να υπάρξει ενδιαφέρον από τη ναυτιλιακή βιομηχανία ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η θαλάσσια συνδεσιμότητα Κύπρου – Ελλάδας» και όπως «αυτή η γραμμή θα αποτελέσει το έναυσμα για νέες θαλάσσιες συνδέσεις με άλλες γειτονικές χώρες στο εγγύς μέλλον».
Έξαλλου ο Διευθύνων Σύμβουλος Scandro Holding Ltd, Χαράλαμπος Μανώλη, ανέφερε ότι το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela θα πραγματοποιήσει 22 διαδρομές, με το πρώτο του ταξίδι το Σάββατο, 31 Μαΐου, από το λιμάνι Λεμεσού και το τελευταίο της σεζόν, στις 2 Σεπτεμβρίου, από τον Πειραιά.
Το πρόγραμμα των διαδρομών θα αναρτηθεί, εντός της ημέρας, στην ιστοσελίδα της εταιρείας, πρόσθεσε, ενώ οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν στις 4 Απριλίου, ενώ σημείωσε ότι τα κόμιστρα παραμένουν τα ίδια όπως και πέρσι, πέραν από μια μικρή αύξηση, περίπου ενός ευρώ, στα λιμενικά τέλη.
Ο κ. Μανώλη ευχαρίστησε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας για την ανανέωση της σύμβασης για άλλα τρία χρόνια, τονίζοντας πως «αυτό δεικνύει ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτό το θεσμό».
«Ευελπιστούμε να έχουμε μια καλή χρονιά όπως τις προηγούμενες. Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε από απόψεως εταιρείας και πλοίου και όπως έχω πληροφορηθεί, φέτος θα γίνουν και κάποιες αναβαθμίσεις στο πλοίο», συμπλήρωσε.
Σχετικά

Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα