Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2025
Πλειάδα ξενοδοχειακών μονάδων σε όλες τις τουριστικές περιοχές, έχουν προχωρήσει σε μερική ή εκτεταμένη αναβάθμιση των υποδομών τους, εν μέσω αντίξοων συνθηκών που αντιμετωπίζει ο τουριστικός τομέας τα τελευταία χρόνια.
Όπως δηλώνουν παράγοντες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός ποντάρει στις ψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες και προσφερόμενες υπηρεσίες, για να βρίσκεται πάντα ψηλά στη σκακιέρα του έντονου ανταγωνισμού με τους γειτονικούς τουριστικούς προορισμούς.
Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που είναι μέλη του ΠΑΣΥΞΕ, και έχουν προχωρήσει τα δύο τελευταία χρόνια σε ανακαινίσεις μερικές ή εκτεταμένες είναι στην επαρχία Αμμοχώστου και ειδικά στην Αγία Νάπα, τα δύο πεντάστερα ξενοδοχεία, NissiBlu Beach Resort και Adams Beach Hotel & Spa, η ανακαίνιση του οποίου γίνεται σε τρεις φάσεις, με την τελευταία να ολοκληρώνεται το 2026.
Δύο ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων που πέρασαν από ανακαίνιση είναι το Sunwing Sandy Bay Beach και το Nissi Beach Hotel.
Επίσης, το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Cavo Maris Beach Hotel στον Πρωταρά, αλλά και τα ξενοδοχεία Mayfair Hotel και Aquamare Beach στην Πάφο.
Σε πλήρες φρεσκάρισμα υποβλήθηκε και το Coral Beach Hotel & Resort, πέντε αστέρων, στην Πάφο.
Σε ρυθμό αλλγών και τα πεντάστερα ξενοδοχεία
Αρκετά είναι και τα ξενοδοχεία μέλη του ΣΤΕΚ, που έχουν ήδη ολοκληρώσει το νέο κύκλο ανακαινίσεων τους όπως ανέφερε στη StockWatch, η γενική διευθύντρια του συνδέσμου, Χρυσαίμιλη Ψηλογένη.
Η κ. Ψηλογένη ανέφερε ότι «ο ξενοδοχειακός τομέας συνεχίζει να επενδύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών του, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή για ποιοτικό τουρισμό».
«Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η αύξηση του λειτουργικού κόστους και η διεθνής αβεβαιότητα, αρκετά ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο προχώρησαν σε σημαντικές ανακαινίσεις το 2024 και 2025», επεσήμανε.
Παρατήρησε ότι οι επενδύσεις δεν αφορούν μόνο την αισθητική ανανέωση, αλλά και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, της βιωσιμότητας και της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών.
«Είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι ο κλάδος δεν επαναπαύεται, αλλά εξελίσσεται διαρκώς, προσαρμοζόμενος στις νέες απαιτήσεις των ταξιδιωτών», υπέδειξε.
Στη λίστα των ξενοδοχειακών μονάδων που ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις εργασίες ανακαίνισης, συμβάλλοντας στη συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας περιλαμβάνονται τρία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην επαρχία Λεμεσού.
Πρόκειται συγκεκριμένα, για το Amathus Beach Hotel, το St Rafael Resort και το Columbia Beach Resort Πισσούρι Λεμεσού.
Σε αναβάθμιση των υποδομών τους προέβησαν από το 2024 και ολοκλήρωσαν φέτος και τέσσερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και στην Πάφο.
Το Olympic Lagoon Resorts, το Amavi MadeForTwo Hotels, το Elysium Hotel και το Azia Resort & Spa.
«Φρεσκαρίσματος» έτυχαν και το Alexander The Great Beach Hotel, το Sofianna Resort & Spa, τεσσάρων αστέρων αλλά και το Cynthiana Beach τριών αστέρων όλα στην Πάφο.
Στην Αγία Νάπα αναβάθμισε τις υποδομές του το Olympic Lagoon Resort Agia Napa 5 αστέρων.
Επίσης, στον Πρωταρά σε αναβάθμιση προχώρησε το Golden Coast Beach Hotel 4 αστέρων και το Malama (τουριστικό χωριό) τεσσάρων αστέρων.
Πηγή: Stockwatch
Σχετικά


4 σειρές και 5 ταινίες που θα δούμε στο Netflix τον Ιούνιο
Εκτός από το μεγάλο φινάλε του Squid Game, η ταινιοθήκη του Netflix εμπλουτίζεται με classics.

Κλειστή για όλο το καλοκαίρι η διάσημη αποβάθρα της Αργάκας
Ένα από τα πλέον δημοφιλή και instagrammable summet spot του νησιού

Εστιατόριο κτίζεται εντός της θάλασσας στην Παραλία Κουρίου
Η ανέγερση της συγκεκριμένης οικοδομής εγείρει πολλά ερωτήματα

«Emily in Paris»: Η σεζόν 5 έρχεται με αλλαγές – Απουσιάζει βασικός χαρακτήρας
Ποια ηθοποιός δεν επιστρέφει και τι θα δούμε στα νέα επεισόδια

Οι 7 καλύτερες παραλίες της Κύπρου, με απίστευτα νερά και καταπράσινο τοπίο
Το travel.gr προτείνει 7 κυπριακές παραλίες, που ξεχωρίζουν για τα διάφανα νερά και τις παροχές υψηλού επιπέδου

Grand Egyptian Museum: Το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο με τους 100.000 ανεκτίμητους θησαυρούς
Τα σχέδια για το Grand Egyptian Museum ή GEΜ ή «κόσμημα», ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2002

«Ωκεανός»: Ο Ντέϊβιντ Ατένμπορο καταδύεται στο πιο μυστηριώδες σύνορο του πλανήτη
«Αν σώσουμε τη θάλασσα, σώζουμε τον κόσμο μας». Δείτε το απολαυστικό τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ.

Πού έχει τις ρίζες του το έθιμο του Κατακλυσμού στην Κύπρο;
Τι ακριβώς όμως συμβολίζει το εν λόγω έθιμο και ποιες οι ρίζες του στην Κύπρο;

Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά
Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις


Αλλάζουν όλα στις αερομεταφορές – Ξεκινά η πληρωμή χειραποσκευών
Οι εξαιρέσεις και οι νέοι κανονισμοί