Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2025
Η Alliance Française de Limassol, γνωστή για τη δέσμευσή της στην προώθηση της τέχνης και της μουσικής, διοργανώνει μια εξαιρετική συναυλία με τίτλο « Μουσικές του κόσμου – από την Εντίντ Πιάφ… στον Μίκη Θεοδωράκη». Αυτή η μοναδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, εντάσσεται στο Μήνα της Γαλλοφωνίας και γιορτάζει τη συμμετοχή της Κύπρου στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας.
Αυτή η συναυλία είναι μια πραγματική γέφυρα μεταξύ πολιτισμών, αναδεικνύοντας την επίδραση της γαλλικής μουσικής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έζησε, σπούδασε και δημιούργησε στο Παρίσι. Μέσα από ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, το κοινό θα ανακαλύψει εμβληματικές συνθέσεις από προσωπικότητες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος όπως η Édith Piaf, ο Georges Moustaki, ο Michel Legrand και η Marguerite Monnot, καθώς και κλασικά έργα του F.P. Tosti και Franz Léhar. Θα ακουστούν επίσης τραγούδια που ερμήνευσαν η Barbara, η Dalida, η Juliette Gréco και ο Georges Moustaki.
Στο ρεπερτόριο θα παρουσιαστούν επίσης έργα του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και του Κύπριου συνθέτη Μάριου Τόκα.
Η μουσική πανδαισία θα αποδοθεί από τη δεξιοτεχνία 10μελούς συμφωνικής ορχήστρας υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου πιανίστα Σταύρου Δρίτσα, ενώ τη σκηνή θα κοσμήσουν η
αισθαντική φωνή της Βάκιας Σταύρου και η δυναμική παρουσία του βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη.
Περισσότερο από μια παράσταση, αυτή η εκδήλωση απεικονίζει τη μουσική και τις γλώσσες ως καθολικά μέσα έκφρασης που ξεπερνούν τα πολιτιστικά, γεωγραφικά και κοινωνικά όρια. Αυτή η συναυλία προσφέρει έναν χώρο ανταλλαγής και διαπολιτισμικού διαλόγου, όπου η ευαισθησία του κλασικού τραγουδιού δένει με την εκφραστικότητα της τζαζ και τα μουσικά χρώματα του κόσμου. Υπογραμμίζει τη σημασία της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς και της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς, της τοπικής και διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής ενισχύοντας παράλληλα τον πολιτιστικό διάλογο.
Αποτίνοντας φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη και τον ρόλο του ως πρεσβευτή της ελληνικής μουσικής, απόψε γιορτάζει το βαθύ δεσμό μεταξύ της Γαλλίας και κόσμου. Είναι επίσης μια υπενθύμιση του βαθμού στον οποίο η καλλιτεχνική δημιουργία αποτελεί όχημα ειρήνης, αγάπης και αμοιβαίας κατανόησης.
Τιμή: 20 € / 15 €
Κρατήσεις: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ: 77 777745
Online: https://rialto.interticket.com/
-
Θέατρο Ριάλτο
28 Μαρτίου 2025
Σχετικά
«Πώς να Σωπάσω»: Γιάννης Κρητικός και Πέτρος Κουλουμής μαζί στη σκηνή
Μια ιδιαίτερη συνάντηση δύο σημαντικών φωνών της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής
Commandaria Orchestra & Friends στο Κυπριακό Οινομουσείο
Σειρά συναυλιών μουσικής δωματίου, με τη διακεκριμένη Κύπρια πιανίστρια Σταυρούλα Θωμά
Μια ανατρεπτική συναυλία στην Κύπρο, με τον Χρήστο Θηβαίο και 200 κιθάρες!
Με κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που αγαπά των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζου, Δ. Λάγιου, Θ. Μικρούτσικου κ.ά.
Οι Bon Jovi ανακοίνωσαν περιοδεία μετά από τρία χρόνια απουσίας
Ο Jon Bon Jovi επιστρέφει στις περιοδείες, έπειτα από τρία χρόνια πολύ περιορισμένων εμφανίσεων λόγω επέμβασης στις φωνητικές του χορδές
Eurovision 2026: Το ΡΙΚ απαντά στις φήμες και ξεκινά τη διαδικασία επιλογής της κυπριακής συμμετοχής
Η Κύπρος μπαίνει δυναμικά στον 70ό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision — η επίσημη ανακοίνωση έρχεται σύντομα!
Ο καινοτόμος πιανίστας Julian Chan για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ένα σπάνιο πρόγραμμα έντονης λυρικότητας και τεχνικής δεξιοτεχνίας, με έργα των Σοπέν, Μπάρτοκ, Λιστ, Σούμπερτ και Έρλ Γουάιλντ
«Το Κοντσέρτο»: Μια μαγευτική φθινοπωρινή συναυλίαμε ήχους Μεσογείου και Λατινικής Αμερικής
Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σάββα Χριστοδούλου
«Μια φορά θυμάμαι»: Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό με τον Σταύρο Κωνσταντίνου
Μια μουσική βραδιά γεμάτη συγκίνηση και διαχρονικά τραγούδια
"Πάμε μια Βόλτα" σε γνωστούς λαϊκούς, έντεχνους και ρεμπέτικους δρόμους στη Μικρή Άρκτο
Με τους Ειρήνη Πελαγία, Γιώργο Πασμά, Κυριάκο Χατζηανδρέου
Ο Τεύκρος, η Μαριλένα και η ομάδα τους γιορτάζουν τα ‘80s & ‘90s με τα πιο διαχρονικά τραγούδια
Επιστροφή στις δεκαετίες που σημάδεψαν τη μουσική