Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2025
Πέθανε η Ράνια Ιωαννίδου σε ηλικία 89 ετών, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής,
Η Ράνια Ιωαννίδου είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητή μέσα από τους ρόλους της Μαριάνθης στη σειρά «Δύο Ξένοι», αλλά και τον ρόλο της κυρά - παπαδιάς στο «Καφέ της Χαράς».
Ποια ήταν η Ράνια Ιωαννίδου
Η Ράνια Ιωαννίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη. Ξεκίνησε την πορεία της ως ηθοποιός το 1959 κάνοντας το ντεμπούτο της στην κινηματογραφική ταινία Γαμήλιες περιπέτειες με έναν μικρό ρόλο δίπλα στον Ντίνο Ηλιόπουλο. Το 1961 έπαιξε στις ταινίες Η Αλίκη στο ναυτικό και Το νησί των πειρασμών.
Τη σεζόν 1997-1998 έπαιξε σε δύο τηλεοπτικές σειρές. Από τη μία πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Το χρήμα στο λαιμό σας στην ΕΤ1, ενώ από την άλλη ξεκίνησε να εμφανίζεται στην κωμική σειρά του Mega Channel Δύο ξένοι. Στη δεύτερη σειρά έπαιξε έναν από τους πιο γνωστούς της τηλεοπτικούς ρόλους, αυτόν της αδιάκριτης γειτόνισσας του καθηγητή Μαρκορά, Μαριάνθης Μαντούνα από το 1997 μέχρι το 1999.
Το 2003 ξεκίνησε να ερμηνεύει τον πιο γνωστό ρόλο στην καριέρα της, αυτόν της αδιάκριτης παπαδιάς Μαρίκας στο τηλεοπτικό χωρίο Κολοκοτρωνίτσι της κωμικής σειράς του ANT1 Το καφέ της Χαράς. Εμφανίστηκε στη σειρά από το πρώτο επεισόδιο το 2003 μέχρι και το 88ο το 2006, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στους τρεις πρώτους κύκλους της σειράς. Ήταν παντρεμένη με τον Κώστα Θεοδόση.
Σχετικά
«Βρες τρόπους να καθυστερήσουμε τη νύχτα» με τους Σαλώμη Ιεροπούλου και Σάββα Σάββα επί σκηνής
Ποίηση που δεν λέγεται μόνο με λέξεις...
Σ’ εσάς που με ακούτε: Η παράσταση της Λούλας Αναγνωστάκη έκανε πρεμιέρα
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η πρώτη παράσταση το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Ο τόπος εν οι άνθρωποι: Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια μνήμης, φαντασίας & συλλογικής ταυτότητας στα χωριά
Μια συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την Επιτροπή Πολιτισμού Ορεινών περιοχών Τροόδους και τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων.
Αυτή είναι η καλοκαιρινή παραγωγή 2026 του ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2026 τον Ίωνα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
«Τα Γούστα του Κυρίου Σλόαν» για μία μόνο παράσταση στη Λεμεσό
Μια ανατρεπτική, κεφάτη, γεμάτη σκανδαλιές απολαυστική μαύρη φαρσοκωμωδία … από την ομάδα Σόλο για Τρεις
Η θεατρική παράσταση "Τούλα" στο ARTos House στη Λευκωσία
Το έργο Τούλα ακολουθεί την εξέλιξη της εικαστικού Τούλας Λιασή ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη
15 θεατρικές παραστάσεις που κάνουν τον Φεβρουάριο τον πιο θεατρικό μήνα της χρονιάς
Από σύγχρονα ελληνικά έργα και διεθνείς επιτυχίες μέχρι πολιτικό θέατρο, κωμωδία και δυνατούς μονολόγους, η σκηνή της Κύπρου γεμίζει ιστορίες, φωνές και συγκινήσεις.
"Η κοιμωμένη του Χαλεπά" ζωντανεύει ξανά από το Θέατρο Ανεμώνα
Η παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιστρέφει, σε Σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο!
«Μιαν Βολάν…» σε κυπριακή διάλεκτο και πρωτότυπη μουσική
Θεατρική παράσταση, λαϊκή παράδοση-θρίλερ της Νίτσας Θαλασσινού
«Η αγάπη μόνο δεν αρκεί»
Είδαμε την παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Ονησίφορου Ονησιφόρου από το Θέατρο Δέντρο
Η Nicosia For Art και το National Theatre Live παρουσιάζουν την κινηματογραφική προβολή της παράστασης “Dr. Strangelove” του Stanley Kubrick
Η παράσταση “Dr. Strangelove” θεωρείται μία από τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών
"Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον ΘΟΚ - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Παραστάσεις από 6 Φεβρουαρίου