Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2014
Η ταινία “To Μικρό Ψάρι” έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια. Πρόκειται για την τέταρτη ταινία μεγάλου μήκους του Ελληνοκύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη (“Σπιρτόκουτο”, “Η Ψυχή στο Στόμα”, “Μαχαιροβγάλτης”), η οποία είχε συμπεριληφθεί στις ταινίες που συμμετείχαν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία φορά που μία ελληνική ταινία συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε, ήταν πριν από δέκα χρόνια, το 2004, με το “Το Λιβάδι που Δακρύζει” του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Πρόκειται για μια γκανγκστερική ατμοσφαιρική περιπέτεια που παρουσιάζει την πορεία ενός άνδρα, του Στράτου (Βαγγέλης Μουρίκης σε μια εξαιρετική ερμηνεία συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον Οικονομίδη), που κάνει δύο διαφορετικές δουλειές (την ημέρα εργάτης σε βιοτεχνία ψωμιού και τη νύχτα επαγγελματίας εκτελεστής) προσπαθώντας να μαζέψει χρήματα για βοηθήσει να δραπετεύσει ένας φυλακισμένος φίλος του, στον οποίο χρωστά τη ζωή. Συμμετέχουν ακόμα η Βίκυ Παπαδοπούλου αλλα και η γνωστή δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου. Για την παραγωγή της ταινίας συνεργάστηκαν από ελληνικής πλευράς η Faliro House του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, οι Αργοναύτες του Πάνου Παπαχατζή και η Feelgood Entertainment, που έχει αναλάβει και τη διανομή της ταινίας στην Ελλάδα και την Κύπρο. “To Μικρό Ψάρι” κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο φεστιβάλ Cyprus Film Days 2014.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
13 Ιουνίου - 19 Ιουνίου 2014
Σχετικά
Oscars 2026: Σήμερα ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες
Μείνετε συντονισμένοι στο Check In Cyprus για τη σημερινή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων της 98ης Τελετής Απονομής των βραβείων Όσκαρ!
Οι 6 νέες ταινίες της εβδομάδας στις κυπριακές αίθουσες
Από λογοτεχνικό πάθος και οικογενειακά δράματα μέχρι τρόμο, sci-fi αγωνίας και μαγικές περιπέτειες για μικρούς και μεγάλους
Χρυσά Βατόμουρα: Ο The Weeknd υποψήφιος για χειρότερη ερμηνεία
Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται οι Dave Bautista, Ice Cube, Scott Eastwood και Jared Leto
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Κύπρο
9, 10, 11 Φεβρουαρίου σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο
Το 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει και φέτος στην Κύπρο
Tαινίες μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας θα προβληθούν σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο
Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Σάρωσε η «Συναισθηματική αξία»
Το νέο φιλμ του Joachim Trier συγκέντρωσε έξι βραβεία, μεταξύ αυτών και της Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας.
The Love That Remains
Η επίσημη υποψηφιότητα της Ισλανδίας για τα φετινά βραβεία Όσκαρ
Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει στα 90 του με νέα ταινία στη Μαδρίτη
Στα 90 του χρόνια, ο Γούντι Αλεν ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω από την κάμερα με ένα φιλόδοξο νέο πρότζεκτ, γυρισμένο στην Ισπανία και για πρώτη φορά στη Μαδρίτη.
Η ταινία που απειλεί να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα Όσκαρ
Οι «Αμαρτωλοί» του Ράιαν Κούγκλερ φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία στα Όσκαρ 2026, διεκδικώντας έως και 15 υποψηφιότητες
O Άγιος Παΐσιος έρχεται να κατακτήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες
Στις 29 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εμπλουτισμένη κινηματογραφική εκδοχή της σειράς του Mega, φιλοδοξώντας να κερδίσει κινηματογραφικό και θρησκευτικό κοινό.
3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Παραλίμνι
Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ομάδας SYNOΨIS του Π.Σ. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ έρχεται και φέτος τον Μάρτιο 2026 με ξεχωριστές βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμo