Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2025
Η City Friends Club και η BBF καλούν τους εθελοντές να βοηθήσουν στον καθαρισμό ενός τμήματος της οδού Μακαρίου την τελευταία μέρα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, κάνοντας τη Μεγάλη Παρέλαση μια πιο πράσινη και πιο υπεύθυνη γιορτή.
Η Μεγάλη Παρέλαση της Λεμεσού είναι ένα θέαμα χαράς, μουσικής και χορού, που ενώνει χιλιάδες σε μια εκθαμβωτική επίδειξη γιορτής. Αλλά όταν το κομφετί κατακάθεται και η μουσική σβήνει, οι δρόμοι μένουν καλυμμένοι με πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια και συσκευασίες. Η City Friends Club παρεμβαίνει για να κάνει τη βιωσιμότητα μέρος της γιορτής.
Πέρυσι, με τη βοήθεια περισσότερων από 50 εθελοντών, συγκεντρώσαμε απίστευτα 5,190 κιλά απορριμμάτων PMD, διασφαλίζοντας ότι στάλθηκαν για ανακύκλωση αντί να καταλήξουν σε χωματερή.
Φέτος, το City Friends Club είναι περήφανο που συνεργάζεται με την BBF, μια κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης κατοικιών και εμπορικών ακινήτων παγκόσμιας κλάσης στην Κύπρο και την Ελλάδα. Υποστηρίζοντας αυτόν τον καθαρισμό, η BBF ενισχύει την αφοσίωσή της σε ένα πιο πράσινο μέλλον, συμβάλλοντας στη δημιουργία καθαρότερων αστικών χώρων που ωφελούν όλους τους κατοίκους της Κύπρου. Μαζί, στοχεύουμε να έχουμε μόνιμο περιβαλλοντικό αντίκτυπο και να εμπνεύσουμε άλλους να συμμετάσχουν στην οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης Κύπρου.
Προσκαλούμε τους καρναβαλιστές όχι απλώς να απολαύσουν την παρέλαση αλλά και να αναλάβουν δράση. Γίνετε μέλος των οικολογικών μας στρατευμάτων στο κλείσιμο της παρέλασης και βοηθήστε να διατηρηθεί η πόλη καθαρή — γιατί μια πραγματικά μεγάλη γιορτή δεν αφήνει καμιά σπατάλη πίσω!
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 2 Μαρτίου 2025
Ώρα έναρξης: 15:00
Σημείο συνάντησης: Σύνδεσμος Χαρτών Google
Τι θα λάβουν οι εθελοντές
- Γιλέκα ασφαλείας
- Γάντια
- Σακούλες ανακύκλωσης PMD
- Συσκευές συλλογής απορριμμάτων (αν χρειάζεται)
Αναλάβετε δράση πέρα από αυτόν τον καθαρισμό
Για να διατηρήσετε την Κύπρο καθαρή όλο το χρόνο, κατεβάστε την εφαρμογή City Friends Club για να αναφέρετε παράνομες χωματερές και απορρίμματα στην κοινότητά σας.
Σχετικά με την City Friends Club
Το City Friends Club (СFC) συμμετέχει ενεργά στον καθημερινό καθαρισμό δρόμων, οργανώνει κοινοτικούς καθαρισμούς και προωθεί την οικολογική συνείδηση μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών. Από το 2021, η ομάδα καθαρίζει ενεργά βασικούς χώρους σε όλη τη Λεμεσό με 6 φορτηγά και 15 καθαρίστριες και φιλοξενεί τακτικά μηνιαία καθαρίσματα για εθελοντές και εταιρικές ομάδες σε πάρκα, παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους. Με επαγγελματίες καθαριστές και περισσότερους από 3.000 εθελοντές, το CFC έχει συγκεντρώσει 222.690 κιλά σκουπίδια σε όλη την περίοδο εργασίας. Οι εκπαιδευτικές προσπάθειες περιλαμβάνουν την έκθεση οικολογικής τέχνης RE:SOURCE (4000+ επισκέπτες σε 5 ημέρες), δημόσιες ομιλίες και πρωτοβουλίες όπως το Coffee Friends Club και το Graffiti Friends Club, όλα σχεδιασμένα για να εμπνεύσουν βιώσιμες πρακτικές και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η εφαρμογή City Friends Club, διαθέσιμη σε iOS και Android, δίνει τη δυνατότητα σε 800+ χρήστες να αναφέρουν παράνομες τοποθεσίες χωματερών, να παρακολουθούν την πρόοδο του καθαρισμού και να κερδίζουν ανταμοιβές, βοηθώντας το СFС να σχεδιάζει εκδηλώσεις και να αναλύει τις τάσεις ρύπανσης σε ολόκληρη την Κύπρο. Υποστηριζόμενο από οικολογικούς χορηγούς όπως οι Flintera, Easy Brain, Palta, GDEV, Exness, The Island School, Lumio Private School, Puzzle point, Quadcode, Ecommpay, BSM, Adsterra, The Soul Publishing, Unlimit, Oleg Netepenko και άλλοι, το City Friends Club επεκτείνει συνεχώς τον αντίκτυπό του στο Lapho.
Σχετικά

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βράβευση για τον Στίβεν Κινγκ
Ο Στίβεν Κινγκ τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: ο πρώτος συγγραφέας που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο

Ακυρώσεις πτήσεων και χιλιάδες καθυστερήσεις σε αεροδρόμια όλης της Ευρώπης
Finnair, British Airways, Air France, Lufthansa και KLM, οι εταιρείες που επλήγησαν περισσότερο
Στέφανος Φαρμακάς στις "24 ώρες μαζί": Από τον πάτο του αλκοολισμού στην κορυφή της ζωής
«24 ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ» — Κυριακή 26 Οκτωβρίου, 18:50 στο Σίγμα

ΚΩΔΙΚΟΣ 56: Ντοκιμαντέρ ερευνητικής δημοσιογραφίας με τον Κυριάκο Πενηνταέξ
Κάθε εβδομάδα, ένα καυτό ζήτημα. Μια αθέατη πλευρά. Μια αλήθεια που διεκδικεί φως...

10 Χρόνια Foody: 10 Χρόνια Delivering Cyprus
Το Foody γιορτάζει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο, σηματοδοτώντας μια δεκαετία συνεχούς ανάπτυξης, καινοτομίας και καθοριστικής συμβολής στη διαμόρφωση της αγοράς του delivery στην Κύπρο.

6 παραμυθένιοι προορισμοί της Ευρώπης
Πόλεις που εντυπωσιάζουν με τα ατμοσφαιρικά σοκάκια τους, την μεσαιωνική αύρα τους και την ιστορία τους

Time Out: Η καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης για το 2025
Το Time Out μόλις δημοσίευσε μια πρόσφατα επιμελημένη λίστα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές χριστουγεννιάτικες αγορές για το 2025


Διακοπές Χριστουγέννων: Πότε οι τιμές των αεροπορικών πέφτουν στο χαμηλότερο εύρος
Πώς να εξασφαλίσετε τις καλύτερες προσφορές

Ούτε Παρίσι, ούτε Πράγα: Αυτές είναι οι 3 πιο όμορφες παλιές πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με νέα κατάταξη
Οι παλιές πόλεις δεν είναι απλώς όμορφα σκηνικά για φωτογραφίες διακοπών, αλλά ζωντανά βιβλία ιστορίας

Οι κάτοχοι κυπριακού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 178 προορισμούς
Μειώθηκαν οι προορισμοί χωρίς βίζα για τους Κύπριους ταξιδιώτες

Αλλάζουν τα ταξίδια στην Ε.Ε.: Αυστηρότεροι κανόνες για καθυστερήσεις, ακυρώσεις και «παράλογες» χρεώσεις
Δωρεάν χειραποσκευή για όλους και αποζημειώσεις για καθυστερήσεις