Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2025
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στο νησί μας, με προβολές βραβευμένων ταινιών του, προσφέροντας στους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους. Η ελεύθερη είσοδος στις προβολές καθώς και η προσθήκη των αγγλικών υποτίτλων τα τελευταία χρόνια, δίνουν τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους θεατές να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ταινίες και να απολαύσουν τη μαγεια της μεγάλης οθόνης.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο και το Φεστιβάλ Δράμας σε συνεργασία με τον Όμίλο Φίλων Κινηματογράφου Λευκωσίας, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου και την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το κορυφαίο ελληνικό φεστιβάλ στο είδος του, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβρη, «ταξιδεύει» με τις ταινίες του σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου προβάλλοντας και διαδίδοντας το έργων νέων κινηματογραφιστών.
Όπως κάθε χρόνο, εκπρόσωποι του Φεστιβάλ Δράμας και σκηνοθέτες έρχονται, στη διάρκεια του τριημέρου που το Φεστιβάλ ταξιδεύει στο νησί μας, και παρευρίσκονται στις προβολές σε όλες τις πόλεις για συζήτηση με το κοινό. Οι φετινοί φιλοξενούμενοι είναι η Ευάννα Βενάρδου από το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ και οι σκηνοθέτες Ήμελλος Φοίβος (ταινία Wings) και Άλκι Παπασταθόπουλος (ταινία Honeymoon).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Πρώτη Μέρα - Λευκωσία 17/2, Λεμεσός 18/2, Πάφος 18/2
- Φοίβη Βαγγελιώ Σουμέλη 15’
- Honeymoon Άλκι Παπασταθόλπουλος 24’
- Στρώνουν τον παράδεισο Αλκαίος Σπύρου 15’
- Ο θάνατος του κηπουρού Χριστίνα Σπηλιοπούλου 7’
- Tο χάος που άφησε πίσω της Νίκος Κολιούκος 33’
Σύνολο διάρκειας 94’
Δεύτερη Μέρα - Λευκωσία 18/2, Λεμεσός 19/2, Πάφος 19/2
- Wings Φοίβος Ήμελλος 17’
- Ποπ Λίνα Κουντουρά 28’
- Zανκε Ίρις Μπαγλανέα 17’
- Αρκουδότυτρυπα Στέργιος Ντινόπουλος /Χρυσιάννα Παπαδάκη 38’
Σύνολο διάρκειας 100’
Είσοδος ελεύθερη I Με αγγλικούς υπότιτλους
Χώροι / Πληροφορίες Προβολών: Λεμεσός, Θεάτρο Ριάλτο 20:30 – 77777745, www.rialto.com.cy
Λευκωσία, Κινηματογράφος Πάνθεον 20:00 – 96420491, ofk.org.cy
Πάφος, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών 19:30 - 99426673 / 26818560
Σχετικά
Το «La Bola Negra» κερδίζει το βραβείο κοινό στο Τορόντο και οδεύει προς τα Οσκαρ
Η ισπανική ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι κατέκτησε το μεγάλο Βραβείο Κοινού στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή φεστιβαλική διαδρομή που ξεκίνησε στις Κάννες.
Προβολή του Βραβευμένου Ντοκιμαντέρ «Βαρώσια, η Πόλη Όμηρος» της Sylvie Deleule στον Κινηματογράφο Πάνθεον
Μια συγκλονιστική περιήγηση στη σύγχρονη ιστορία, τη μνήμη και τις ανοιχτές πληγές της Κύπρου
Η Μέριλ Στριπ είναι... ο Άσλαν στη «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ
Έχει ειπωθεί τόσες φορές ότι η Μέριλ Στριπ μπορεί να παίξει τα πάντα. Τώρα γίνεται και ο Άσλαν. Ναι, το λιοντάρι της Νάρνια.
Ο Spider-Man εκθρονίζει το «Star Wars» από την κορυφή του αμερικάνικου box office
Το «Spider-Man: Καινούργια Μέρα» έσπασε το ρεκόρ δεκαετίας.
Οι 5 (ξεχωριστές) ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες που κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
Starlit Screens: Αυτές είναι οι must-see open-air κινηματογραφικές βραδιές της εβδομάδας (στην πόλη και στο χωριό)!
Από τις οθόνες δίπλα στο κύμα μέχρι τις δροσερές αυλές των ορεινών μας χωριών, σημείωσε τις μέρες και προγραμμάτισε τη δική σου έξοδο
3 βραδιές, 10 χώρες, 15 ταινίες και αμέτρητοι τρόποι να μιλήσουμε για όσα μας ενώνουν
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Λευκωσία από τις 22–24 Σεπτεμβρίου 2026
Βραβεία Emmy 2026: Όλοι οι νικητές και οι υποψήφιοι
Τα Βραβεία Emmy αναγνωρίζουν τις καλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές της προηγούμενης χρονιάς
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!