Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένας χώρος με αγρινά όπου κάποιος μπορεί να τα δει και να τα θαυμάσει

Με προσοχή όμως,πλησιάζοντας τον χώρο πρέπει να αποφεύγουμε το θόρυβο ο οποίος φοβίζει τα ζώα.

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2021

Σε ανάρτησή του το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι κοντά στον εκδρομικό χώρο Πλατανιών βρίσκεται ο περιφραγμένος χώρος ο οποίος διαμορφώθηκε από το Τμήμα Δασών για να φιλοξενεί αγρινά μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος από μονοπάτι που έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να παρατηρήσει και να απολαύσει από κοντά το καμάρι των κυπριακών μας δασών.

Τα αγρινά, νοιώθοντας πολλές φορές ότι δεν κινδυνεύουν από τον επισκέπτη, πλησιάζουν αρκετά και τον αφήνουν να τα μελετήσει από κοντά και να τα φωτογραφίσει. Αναφέρουμε ότι πλησιάζοντας το χώρο πρέπει να αποφεύγουμε το θόρυβο ο οποίος φοβίζει τα ζώα.

Το αγρινό (Ovis gmelini ophion), είναι το μεγαλύτερο χερσαίο θηλαστικό και ενδημικό είδος της Κύπρου, και δικαίως χαρακτηρίζεται ως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της πανίδας του νησιού. Αποτελεί το στολίδι του κυπριακού δάσους και το καμάρι των Κυπρίων. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού και τον κυπριακό πολιτισμό και απεικονίζεται σε μεγάλο αριθμό αγγείων και άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Α. Κωνσταντίνου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close