Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2025
Η Λευκωσία 2030, υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του στόχου της για παρουσίαση του έργου Κυπρίων δημιουργών που διαπρέπουν στο εξωτερικό, παρουσιάζει την παγκύπρια πρεμιέρα του έργου του Άντη Σκορδή «β». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025 (20:30), στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2024.
Το «β», είναι μια διαθεματική περφόρμανς τεσσάρων μουσικών, ενός μαέστρου/electronics και VJ σε ζωντανή δημιουργία. Η μουσική διαμορφώνεται ως κύκλος επτά κομματιών, με τέσσερα μεγαλύτερα έργα, τα οποία διαχωρίζονται με σύντομα ηλεκτρονικά κομμάτια/ ιντερλούδια. Το έργο ορίζεται από τη μουσική, τα φώτα, το κείμενο και τις κινούμενες εικόνες ως μια τελετή που εκτυλίσσεται σε τρία στάδια: Προετοιμασία – συμβάν – κάθαρση.
Το έργο βασίζεται στο “Duino Elegies” του Reiner Maria Rilke και πιο συγκεκριμένα στην πρώτη ελεγεία. Η μουσική είναι γραμμένη για μέτσο-σοπράνο, μπάσο κλαρινέτο, τσέλο, κρουστά και ηλεκτρονικά στοιχεία. Έχει αναφορές από σύγχρονη κλασική μουσική, σε συνδυασμό με μπαλινέζικη γκαμελάν, καρνατική μουσική και techno, ως βάση για μια ηχητική εμπειρία που προσκαλεί τον ακροατή σε μια τελετουργία όπου οι έννοιες της ομορφιάς και του τρόμου υπογραμμίζονται και κατευθύνουν την τελετή.
Το έργο αποτελεί ανάθεση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπου παρουσιάστηκε στις 11 Ιουνίου 2024 και από τον περασμένο Ιούλιο κυκλοφορεί και σε βινύλιο τόσο στην Κύπρο και όσο και στην Ελλάδα.
Η παράσταση περιλαμβάνει τη χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών και έντονων ηχητικών εφέ.
Συντελεστές:
Σύνθεση/ ηλεκτρονικά: Άντης Σκορδής
Μέτζο - σοπράνο: Σοφία Σαρρή
Μπάσο κλαρινέτο: Γιώργος Γεωργίου
Τσέλο: Ιάσων Ιωάννου
Κρουστά: Αλέξανδρος Ιωάννου
Προβολές/ εικαστική ταυτότητα: Έλια Καλογιάννη
Διάρκεια: 60΄
Εισιτήρια: Από την ιστοσελίδα Soldout Tickets: bit.ly/NIF24_tickets, τα καταστήματα Stephanis και το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).
Τιμές εισιτηρίων:
ZΩΝΗ A: €16/ €12
ΖΩΝΗ B: €14/ €10
ΖΩΝΗ Γ: €12/ €8
ΖΩΝΗ Δ: €10/ €6
Πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00) &
Ταυτότητα Φεστιβάλ
Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art, Nicosia2030 (candidate city for the European Capital of Culture)
Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία
Χορηγοί επικοινωνίας: Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ, Τηλεόραση SIGMA
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
06 Φεβρουαρίου 2025
Σχετικά

Η προπώληση των εισιτηρίων για το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, μόλις ξεκίνησε
Το φεστιβάλ παρουσιάζει φέτος 12 μεγάλες συναυλίες

Έρχεται την Κυριακή το 2ο Pernera Street Music Festival
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική σε εννέα διαφορετικές σκηνές που θα στηθούν στη μέση του δρόμου

Το Theama ανακοίνωσε την επόμενη μεγάλη συναυλία του!
Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή του

Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Το φεστιβάλ, που θα μετατρέψει το Minthis Resort στην Πάφο σε έναν ζωντανό χώρο μουσικής και τέχνης.

Έρχεται για άλλη μία καλοκαιρινή συναυλία ο Έλληνας ράπερ Wang, στη Λευκωσία
Μία βραδιά με τον πολυπλατινένιο καλλιτέχνη

νύχτα ΣτΑσου…: Κώστας Μακεδόνας & Χριστιάνα Γαλιάτσου στον Κάτω Δρυ
Μία βραδιά γεμάτη μουσική, φαγητό και κρασί!

Windcraft Music Fest: Πνευστά, τζαζ, παράδοση και ηλεκτρονικοί ήχοι σε μια ξεχωριστή μουσική γιορτή
Όλες οι συναυλίες που θα "παίξουν" στο φετινό φεστιβάλ

Το 2ο Pernera Street Music Festival θα γεμίσει τον Πρωταρά με μουσικούς!
Απόλαυσε μουσική σε 9 διαφορετικές σκηνές που θα στηθούν στη μέση του δρόμου

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά τη Βίκυ Μοσχολιού, σε 3 συναυλίες στην Κύπρο
Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη υπογράφει ένα μοναδικό αφιέρωμα και ερμηνεύει τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού, 20 χρόνια μετά το θάνατο της.

Η Βασιλική Χαρίτωνος ντύνει την Τριανταφυλλένη
Μια ωδή στην παράδοση με βαθιά ανθρώπινη διάσταση

Νίκος Μακρόπουλος και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου σε μία μεγάλη συναυλία στο Παραλίμνι
Όλες οι λεπτομέρειες!

Τρία βράδια με υπέροχα κρασιά, ξεχωριστές μουσικές βραδιές και νέες εμπειρίες!
Μια ακόμη υπέροχη εβδομάδα στο Vinylio Wine Etc!