Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2025
Το νέο τραγούδι της Μαρίνας Σάττι δημοσιεύτηκε εχθές το βράδυ στις μουσικές πλατφόρμες, μόλις άλλαξε η μέρα, καθώς η καλλιτέχνιδα είχε ενημερώσει εδώ και μέρες για την επερχόμενη κυκλοφορία του, στις 24 Ιανουαρίου. Πρόκειται για ένα digital single, το οποίο μετά το radio single «Ανατολή», δίνει τον δικό του χορευτικό ρυθμό στο άλμπουμ P.O.P. 2, τη δεύτερη ενότητα τραγουδιών, που θα ολοκληρώσει ένα από τα πιο επιτυχημένα πρότζεκτ της Σάττι.
Το κοινό έχει αγκαλιάσει ήδη το «Επάνω στο Τραπέζι», με το reel της Σάττι στο Instagram για την κυκλοφορία του να συγκεντρώνει πάνω από 23 χιλιάδες likes μέσα σε 15 ώρες, και τα σχόλια να είναι στην πλειοψηφία τους πολύ θετικά. Κάτι σχετικά αναμενόμενο, καθώς στην εκδήλωση για την εξαπλή απονομή της στο Floyd, στις 18 Ιανουαρίου, η Μαρίνα έκλεισε την βραδιά με το νέο τραγούδι, κάνοντας όποιον βρίσκεται εκεί να ζητοκραυγάζει και να χορεύει.

Κάθε τραγούδι της Μαρίνας Σάττι έχει τα δικά του μηνύματα και υπονοούμενα, με το «Επάνω στο Τραπέζι» να διακωμωδεί την έντονη ανθρωποφαγία των σημερινών μίντια, κάτι που βίωσε και η ίδια, κυρίως κατά τη διάρκεια της περσινής Γιουροβίζιον. Αν και πρόκειται για μια τραγουδίστρια που αγαπήθηκε από μεγάλο μέρος του κοινού, οι αρνητικές κριτικές και σχόλια με αφορμή το «προκλητικό» ντύσιμο και χαρακτήρα της, υπήρξε η αγαπημένη συνήθεια των τηλεοπτικών πάνελ και sites. «Θέλω κι άλλα, παρακάλια. Comedy show, ειδήσεις ώρα 9:00. Κλείσ’ το στόμα κι άνοιξε τα μάτια. Panic attack. Γίνομαι κομμάτια», τραγουδάει η Σάττι στο νέο της κομμάτι. Παρά τους κυνικούς και πιο ώμους στίχους, η μουσική είναι αρκετά ξεσηκωτική, βάζοντας τον ακροατή σε διάθεση για πάρτι και χορό, ωστόσο, η γέφυρά του αλλάζει σε έναν πιο ρομαντικό ήχο, και το οutro επαναφέρει τον έντονο ρυθμό. Ένας συνδυασμός αντιθέτων στοιχείων, τον οποίο υιοθετεί πλέον η καλλιτέχνιδα σε πολλά κομμάτια της.
Βίντεο κλιπ και spoiler alert
Όσοι βρεθήκαμε στο Floyd είδαμε πρώτοι το νέο βίντεο κλιπ, και η Μαρίνα το πήγε «τάπα» για μια ακόμα φορά. Φοράει λευκά ρούχα, παρομοιάζοντας τον εαυτό της με αρνάκι που θέλουν οι λύκοι, δηλαδή τα μίντια, να το κατασπαράξουν, τρέχει και χορεύει στους δρόμους της Αθήνας και ανά διαστήματα χασμουριέται. Το βίντεο ξεκινάει με μια βαρετή συνέντευξη Τύπου, και τη Σάττι εμφανώς νυσταγμένη, πηγαίνοντάς μας πίσω στη Γιουροβίζιον και το χασμουρητό της που πρωταγωνίστησε σε κάθε εκπομπή και κείμενο. Αντιστρέφοντας αυτή τη φορά τους ρόλους, η Μαρίνα Σάττι απομακρύνει την κάμερα από πάνω της και κάνει φόκους σε ένα ακροατήριο που σταδιακά γίνεται όχλος, έτοιμος να της επιτεθεί. «Κανένας δε μιλάει, σ’ άλλο κανάλι πάει, κάτι να δει να φάει, τον πόλεμο κοιτάει. Το αίμα για νερό διψάει, ντρέπομαι και πώς πονάει, πες μου πόσο κρατάει», τραγουδάει η Μαρίνα.
Το βίντεο κλιπ θα δημοσιευτεί στην πλατφόρμα του YouTube, σήμερα στις 15:00, με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ήδη ξεκινήσει. Μέχρι τότε, μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι σε πλατφόρμες όπως Spotify, Apple Music, iTunes Store, Deezer και Tidal.
Σχετικά
Η Ελληνίδα τραγουδίστρια φιγουράρει στην Times Square της Νέας Υόρκης
Αφορμή το νέο της τραγούδι
Το φεστιβάλ Φέγγαρος πάτησε "pause": Θα ακουστεί φέτος το soundtrack του καλοκαιριού;
Οι διοργανωτές ανακοινώνουν παύση προετοιμασιών, περιμένοντας επίσημη ενημέρωση από το Υφυπουργείο Πολιτισμού για τα μέτρα στήριξης του 2026
"Καλησπέρα και καλή βραδιά": Το Αmmos μετατρέπεται σε μπουζούκια των 80s
Το δημοφιλές μαγαζί φοράει βάτες, ανεβάζει τα φώτα και γυρίζει τον χρόνο πίσω… στα πιο καψουροτράγουδα 80’s που αγαπήσαμε!
Οι αγαπημένοι Xατζηφραγκέτα έρχονται Λευκωσία
Το χιουμοριστικό ύφος τους μας βάζει στην παρέα για μια αξέχαστη βραδιά διασκέδασης
Οι Γιαγκίνηδες ανοίγουν «Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών» στο Παλλάς
H μια πρωτοποριακή μουσική παράσταση στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, συνεχίζεται
Eurovision 2026: Άνοδος στα στοιχήματα για την Κύπρο - Μία «ανάσα» πριν την κορυφή ο Akylas
Το τραγούδι που θεωρείται φαβορί για τη νίκη του φετινού διαγωνισμού
Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στο DownTown Live
Η γνώριμη φωνή του έρχεται να ταξιδέψει το πλήθος για ακόμη μια φορά
Taylor Swift: Κορυφαία καλλιτέχνιδα για το 2025 - Για έκτη φορά στο Νο1
Στη φετινή δεκάδα της IFPI ακολουθούν οι Stray Kids στη δεύτερη θέση, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Bad Bunny
«Στου Απρίλη το Φως»: Η «Διάσταση» τιμά τον Δημήτρη Λάγιο και το έργο του
Η βραδιά αποτελεί έναν καλλιτεχνικό φόρο τιμής σε έναν συνθέτη που συνεχίζει να εμπνέει και να συγκινεί, 35 χρόνια μετά το θάνατό του, με τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού και άλλων
Η Αντιγόνη μάγεψε στο Sing For Greece – Δες ολόκληρη την εμφάνιση που συζητήθηκε όσο καμία
Η φετινή εκπρόσωπος της Κύπρου απέδειξε γιατί θεωρείται ήδη ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της χρονιάς
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Τρία αριστουργήματα, εμπνευσμένα από την ομορφιά της φύσης και ένα νορβηγικό λαϊκό θρύλο
Ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι για όλους