Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2025
Η Ακαδημία Χορού Αντιγόνη Τασουρή επ’ ευκαιρία των εορτασμών των 35 χρόνων ίδρυσης και προσφοράς της στον Πολιτισμό, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΜΟΡΦΗ
παρουσιάζουν, στις 7, 8 και 9 Μαρτίου 2025, για 5 ΜΟΝΟ παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου το μιούζικαλ «Η Παναγία των Παρισίων».
Η θεατρική διασκευή και η ελεύθερη ελληνική μεταφορά βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ «Η Παναγία των Παρισίων», προσεγγίζει το αριστούργημα διασκευάζοντας το σε μια σύγχρονη μουσικό-χορευτική-θεατρική παράσταση. Η παραγωγή με τη συμμετοχή καταξιωμένων ηθοποιών, επαγγελματιών χορευτών, φαντασμαγορικά κοστούμια, επιβλητικά σκηνικά, χορό, μουσική και τραγούδι ζωντανά επί σκηνής.

Συντελεστές:
Θεατρική Διασκευή & Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αντιγόνη Τασουρή
Μουσική ΔιεύθυνσηΔιδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Χορογραφίες: Αντιγόνη Τασουρή, Σταυρίνα Κούσπαρου, Ελένη Γιωργάκη
Στίχοι Τραγουδιών: Μαριάννα Καυκαρίδη
Σκηνικά: Σκηνοτεχνική Λτδ
Κοστούμια: Έλενα Πέτρου Χρυσοστόμου
Φροντιστήριο/Ειδικές Κατασκευές: Σωσάννα Τομάζου,Μαρία Χαραλάμπους,Μichelle Ιωαννίδου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρίστος Χαραλάμπους
Σχεδιασμός Ήχου: Ανδρέας Γιωργαλλής
Graphic Designer: Γιώργος Αλεξάνδρου
Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Παπαπέτρου
Ηθοποιοί:
Χρήστος Γρηγοριάδης, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Θανάσης Δρακόπουλος, Πέτρος Κονόμου,
Άντρη Κούκου, Άρης Κυπριανού, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ανδριανή Νεοκλέους,Λούκας Προκοπίου
Χορευτές:
John Olariu, Αναστασία Αναξαγόρου, Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, Μαριάννα Δημάτσα, Αβραάμ Θωμά, Στέλλα Μικέλλη, Aυγή Μιχαήλ, Σάββας Σάββα, Άννα Τρίαρου, Χρίστος Χριστοφίδης.
Συμμετέχουν και παιδιά της Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή.
Χορηγός Επικοινωνίας: Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ
Μέγα Χορηγοί: Deliyard Ltd, Sun Tower Plaza, ΟΠΑΠ (Κύπρου)
Xoρηγοί: Ινστιτούτο Κ. Ιωάννου, Γεωργίου,
Γάλα ΜΟΟ Σοκολάτας της Γαλακοβιομηχανίας Αλάμπρα,
Ocean Basket, Βιοland Energy Group, Sunny Seekers Hotels, Idris Λτδ-Λευκά Είδη, IDS, Made In Crete Paradisa’s Workshop
Υποστηρικτές: Garden & Deco, Cablenet, A-Z FlyersDirect Ltd, Jango Fashion,
ATG Fund Services Ltd, Fill N’ Go, Όμιλος Πηλακούτα, Voici La Mode,
ΟL Shipping Group, Eλληνική Τράπεζα, Aρχή Λιμένων Κύπρου, UCLAN Cyprus, Sushi-La
Tιμή Εισιτηρίου (Αριθμημένες θέσεις): ZONE A: €23,00 & ZONE B: €20,00
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketmaster.cy και στα καταστήματα ACS Courier

Προσφορά της Παραγωγής
Τα καθαρά έσοδα των παραστάσεων, θα ενισχύσουν το ταμείο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Μικροί Ήρωες». Αυτά τα παιδιά είναι οι πραγματικοί ήρωες της ζωής, που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη και στέκονται με γενναιότητα ώστε να βγουν νικητές. Κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμάει μόνο του την ανίατη ασθένεια, έτσι στεκόμαστε όλοι μαζί στο έργο του Ιδρύματος που υποστηρίζει την ανάπτυξη σχετικά με τη δημιουργία υποδομών, κτηρίων, εξοπλισμού αλλά και την έρευνα που αφορά στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Ανάλυση και Σκεπτικό της Παράστασης
Η φωτεινή, ελπιδοφόρα πλευρά της δραματουργικής πλοκής της παράστασης, βασίζεται στην μοναδική ομορφιά του Κουασιμόδου, που δεν είναι εξωτερική, αλλά εσωτερική και αναδεικνύεται μέσα από την αγνότητα της ψυχής του. Όταν η όμορφη Εσμεράλδα, αναγνωρίζει τη βαθιά ανθρωπιά και την τρυφερότητα του Κουασιμόδου, επαναστατεί εναντίον των κοινωνικών προκαταλήψεων και των επιφανειακών αξιών της εξώτερης ομορφιάς, της επίφασης και της κενότητας.
Η παράσταση, μέσα από δραματικές, κωμικές αλλά και ευφάνταστες μουσικοχορευτικές διαδρομές, θα ταξιδεύσει τους θεατές στον κόσμο των ηρώων μας. Μέσα από αυτήν την εξαιρετική αντίθεση ανάμεσα στην εξωτερική εμφάνιση και την εσωτερική αξία των χαρακτήρων της, η παράσταση καταφέρνει να θέσει ερωτήματα για: την αληθινή φύση της ομορφιάς, τη φιλία και τον έρωτα.
Η ιστορία τους, αν και γεμάτη πόνο και τραγωδία, διδάσκει την αξία της ανθρώπινης ψυχής και την ανάγκη για αποδοχή και αλληλεγγύη. Ο Κουασιμόδος και η Εσμεράλδα, αποδεικνύουν πως η αληθινή ομορφιά δεν κρύβεται στην επιφάνεια, αλλά στην ικανότητα του ανθρώπου να αγαπά, να κατανοεί και να δέχεται τον άλλον, ανεξαρτήτως της εξωτερικής του εμφάνισης.
Η παράσταση, ακολουθεί την πλοκή του μυθιστορήματος με έμφαση στη φωτεινή πλευρά των χαρακτήρων, προσφέροντας ένα ευτυχές τέλος για τους "καλούς" και επισημαίνοντας τις αξίες της φιλίας και της ανθρωπιάς.
Περίληψη
Παρίσι 1482 (29 χρόνια μετά την διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και 10 χρόνια πριν την ανακάλυψη της Αμερικής).
Είναι η μέρα του φεστιβάλ των τρελών. Ο δύσμορφος κωδωνοκρούστης, ζώντας μόνιμα στο εσωτερικό του ναού της Παναγίας των Παρισίων, θέλει να διασκεδάσει και κατεβαίνει στο πανηγύρι, κρυφά όμως από τον δικαστή Φρόλο, ο οποίος όταν πριν από χρόνια σκότωσε την μητέρα του Κουασιμόδου, υποσχέθηκε στον παπά του ναού ότι θα τον προσέχει. Στο πανηγύρι ο Κουασιμόδο στέφεται βασιλιάς των τρελών, όμως οι στρατιώτες του δικαστή τον γελοιοποιούν δημόσια.
Σώζοντας τον, η όμορφη τσιγγάνα Εσμεράλδα, μπαίνει στο στόχαστρο του δικαστή Φρόλο, ο οποίος την κυνηγά ασταμάτητα, και φτάνει στο σημείο να κάψει ολόκληρο το Παρίσι. Όταν ο στρατιώτης του δικαστή Φοίβος ερωτεύεται την Εσμεράλδα και βοηθά τόσο εκείνη όσο και τους άλλους φτωχούς Παριζιάνους και τσιγγάνους, μπαίνει και εκείνος στο μάτι του κακού δικαστή.
Έτσι αρχίζει ένα ασταμάτητο κυνηγητό με φόντο τους φυλακισμένους τσιγγάνους, το καμένο Παρίσι και τον Ναό της Παναγίας των Παρισίων.
5 MONO ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025 στις 7:30 μμ
(Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα)
ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Σάββατο 8 Μαρτίου στις 4:00 μμ και στις 6:30 μμ
(Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα)
Κυριακή 9 Μαρτίου στις 11:00 πμ ** και στις 4:00 μμ **
(Διάρκεια: 135 λεπτά & 15 λεπτά διάλειμμα)
** Σ’ αυτές τις παραστάσεις συμμετέχουν τα παιδιά της Ακαδημίας Χορού
Αντιγόνη Τασουρή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 22510480
-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
07 Μαρτίου - 09 Μαρτίου 2025
Σχετικά

Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρα από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Με τεχνικές του αφηγηματικού θεάτρου και ζωντανή μουσική επί σκηνής εκτελεσμένη από τους ίδιους τους ηθοποιούς της παράστασης

Το ΘΕ.ΠΑ.Κ παρουσιάζει την κωνσταντινουπολίτικη κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή, Ο Φιάκας
Η κωμωδία παρουσιάζεται ξανά, μετά από 26 χρόνια, αναβιώνοντας μία παράσταση που αποτέλεσε, το 1999, τη δεύτερη θεατρική παραγωγή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Βασίλης Παπαβασιλείου
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης, μεταφραστής, ηθοποιός και δάσκαλος Βασίλης Παπαβασιλείου, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον κόσμο του ελληνικού θεάτρου.

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Νέα ημερομηνία για την παράσταση Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη
Αλλαγή ημερομηνίας παραστάσεων στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Ακροάσεις για την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής «Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι προτιμάτε» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη

Το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει στην Κύπρο την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή
Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Τάρλοου και με μια εξαιρετική διανομή πρωταγωνιστών

Ζήσε τη διαχρονική τραγωδία "Αντώνιος και Κλεοπάτρα" στο Κούριον
Στο συναρπαστικό σκηνικό του αρχαίου αμφιθεάτρου

Ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή στην Κύπρο με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2025

Οι "Βάκχες" του Ευριπίδη μιλούν ιταλικά και εμφανίζονται σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2025

Ακροάσεις για την παραγωγή της Νέας Σκηνής «Μεταφράσεις» του Μπράιν Φρίελ
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη Patrick Myles και τον συνεργάτη σκηνοθέτη της παραγωγής Ανδρέα Τσέλεπο, με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα

Ανδρέας Αργυρίδης: Δύσκολες ώρες για τον δημοφιλή Κύπριο ηθοποιό
Υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο

Το θεατρικό έργο WIN-WIN επιστρέφει με δύο επιπλέον παραστάσεις στο Κτήριον 53
Ένα ψυχολογικό δράμα των Στέλιου Θεοχάρους και Χριστίνας Βραχίμη