Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2024
Σε παγκύπρια πρώτη παρουσίαση θα ζωντανέψει το ευφυές παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, επενδυμένο μουσικά για ορχήστρα, χορωδία και αφήγηση από τον επίτιμο μαέστρο της Σ.Ο.Κ. και συνθέτη Άλκη Μπαλτά, και υπό την διεύθυνσή του!
Πρόκειται για μια φρέσκια παραγωγή από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, με έμφαση στο θεατρικό στοιχείο ώστε να αναδειχθεί η δραματουργία και το χιούμορ που κρύβει η ιστορία του Τριβιζά.
Τη μάγισσα Φρικαντέλα υποδύεται ο Πέτρος Γιωρκάτζης, την ενδυματολογική παρουσία του οποίου έχει επιμεληθεί η Ρέα Ολυμπίου. Τα χορωδιακά μέρη ερμηνεύουν οι Χορωδίες του Προγράμματος ΣymhpoΠedia και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου (μαέστρος: Λοΐζος Λοΐζου).
Η μουσική που επενδύει το παραμύθι, περιλαμβάνει αποσπάσματα από το κλασικό συμφωνικό ρεπερτόριο συνθετών όπως οι Mussorgsky, Borodin, Mozart, Mendelssohn, και άλλοι, καθώς και σύντομες συνθέσεις του συνθέτη και μαέστρου Άλκη Μπαλτά ο οποίος επεξεργάστηκε και ενορχήστρωσε πολλά ελληνικά κάλαντα για χορωδία και ορχήστρα.
Ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους γεμάτο… μαγικά ξόρκια, περιπέτεια και μία απρόσμενη μεταμόρφωση που θα ζεστάνει τις καρδιές.
Και η ιστορία πάει κάπως έτσι…
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε η μάγισσα Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη, που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Μα περισσότερο απ’ όλα μισούσε τα κάλαντα…Όταν παραμονή Πρωτοχρονιάς άκουσε χαρούμενες παιδικές φωνές να τραγουδούν τα κάλαντα με τα μαγικά της ξόρκια μεταμορφώνει τα παιδιά σε βατράχους, παπάκια, γατούλες και άλλα ζώα. Τα παιδιά, όμως, ακόμα και μεταμορφωμένα συνεχίζουν, με τη νέα τους φωνή, να τραγουδούν τα κάλαντα.
Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον «Ραδιομαραθώνιο»
Είναι ιδιαίτερη τιμή που στις συναυλίες αυτές, το Ίδρυμα Σ.Ο.Κ. συνεργάζεται με τον «Ραδιομαραθώνιο». Για τη στήριξη του φιλανθρωπικού αυτού θεσμού, πριν και μετά από τις συναυλίες θα πραγματοποιηθεί παζαράκι με διάφορα είδη προς πώληση στις αίθουσες υποδοχής και των τριών θεάτρων.
Υποστηρικτής: Δήμος Πάφου
Λευκωσία: Tετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024 - Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 18:00 – ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ
Πάφος: Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024 - Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 18:00
Λεμεσός: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024 - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 18:00
Μουσική επένδυση και αφήγηση του ομώνυμου παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά - σε παγκύπρια πρώτη παρουσίαση
Τη Μάγισσα ενσαρκώνει ο ηθοποιός Πέτρος Γιωρκάτζης
Ρέα Ολυμπίου ενδυματολόγος
Χορωδία Προγράμματος ΣymhpoΠedia και Χορωδία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου (μαέστρος: Λοΐζος Λοΐζου)
Άλκης Μπαλτάς μαέστρος, επιλογή κλασικών έργων, συνθέσεις και διασκευές/ενορχηστρώσεις
Τιμή εισιτηρίου: €15 / €10 (μειωμένο)
Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων:
Μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με παρουσίαση ταυτότητας. Δωρέαν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.
Προπώληση εισιτηρίων:
Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο:
Aπό την ιστοσελίδα cyso.interticket.com και 1,5 ώρα πριν την έναρξη.
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού:
Από την ιστοσελίδα www.soldouttickets.com.cy, το Ταμείο του Θεάτρου: Δευ-Παρ: 10:00-13:00 & 16:00-19:00, Σαβ. 10:00-13:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη.

Σχετικά

Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Το φεστιβάλ, που θα μετατρέψει το Minthis Resort στην Πάφο σε έναν ζωντανό χώρο μουσικής και τέχνης.

Έρχεται για άλλη μία καλοκαιρινή συναυλία ο Έλληνας ράπερ Wang, στη Λευκωσία
Μία βραδιά με τον πολυπλατινένιο καλλιτέχνη

νύχτα ΣτΑσου…: Κώστας Μακεδόνας & Χριστιάνα Γαλιάτσου στον Κάτω Δρυ
Μία βραδιά γεμάτη μουσική, φαγητό και κρασί!

Windcraft Music Fest: Πνευστά, τζαζ, παράδοση και ηλεκτρονικοί ήχοι σε μια ξεχωριστή μουσική γιορτή
Όλες οι συναυλίες που θα "παίξουν" στο φετινό φεστιβάλ

Το 2ο Pernera Street Music Festival θα γεμίσει τον Πρωταρά με μουσικούς!
Απόλαυσε μουσική σε 9 διαφορετικές σκηνές που θα στηθούν στη μέση του δρόμου

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά τη Βίκυ Μοσχολιού, σε 3 συναυλίες στην Κύπρο
Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη υπογράφει ένα μοναδικό αφιέρωμα και ερμηνεύει τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού, 20 χρόνια μετά το θάνατο της.

Η Βασιλική Χαρίτωνος ντύνει την Τριανταφυλλένη
Μια ωδή στην παράδοση με βαθιά ανθρώπινη διάσταση

Νίκος Μακρόπουλος και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου σε μία μεγάλη συναυλία στο Παραλίμνι
Όλες οι λεπτομέρειες!

Τρία βράδια με υπέροχα κρασιά, ξεχωριστές μουσικές βραδιές και νέες εμπειρίες!
Μια ακόμη υπέροχη εβδομάδα στο Vinylio Wine Etc!

To Φεστιβάλ Νεολαίας της ΕΔΟΝ ανακοίνωσε ένα ακόμα μεγάλο όνομα
Το 37ο Φεστιβάλ ανακοινώνει την 9η από τις 12 μεγάλες συναυλίες που διοργανώνει για φέτος


Αδώνεια 2025: Αφιέρωμα στον αξεπέραστο Στράτο Διονυσίου, με Άγγελο, Στέλιο και Διαμαντή Διονυσίου
Μια αξέχαστη συναυλία αφιερωμένη στον αξεπέραστο Στράτο Διονυσίου!