Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2024
Στην παραγωγή συμμετέχουν παιδιά του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Αμερικανικής Ακαδημίας Λεμεσού, που ερμηνεύουν τη μαγική ιστορία του «Γκριντςπου έκλεψε τα Χριστούγεννα». Ελάτε μαζί μας και απολαύστε την αγαπημένη σας ιστορία, ερμηνευμένη από τους ταλαντούχους μαθητές μας, με λαμπερά κοστούμια, φαντασμαγορικά σκηνικά, υπέροχη μουσική και εντυπωσιακούς χορούς.
Σε αυτή τη συγκινητική ιστορία, η Cindy Lou από το Whoville αρχίζει να αναρωτιέται για τον Grinch, έναν γκρινιάρη ερημίτη που περιφρονεί τα Χριστούγεννα. Αποφασισμένη να καταλάβει την πικρία του, ξεκινά ένα θαρραλέο ταξίδι για να τον βρει, συναντώντας στη διαδρομή φιλικά ξωτικά, τάρανδους, χιονάνθρωπους, ακόμη και μια πολική αρκούδα. Όταν η Cindy συναντά επιτέλους τον Grinch, τον προσκαλεί στη μεγαλειώδη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Whoville ως Cheermeister τους, ελπίζοντας ότι θα νιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αν και δέχεται απρόθυμα, καταλήγει να προκαλεί χάος, να κλέβει τα δώρα τους και σχεδόν να καταστρέφει τα Χριστούγεννα.
Το πρωί των Χριστουγέννων, ωστόσο, ο Grinch ακούει τους Who's να τραγουδούν χαρούμενα, παρά την απώλεια των δώρων τους, συνειδητοποιώντας ότι τα Χριστούγεννα δεν έχουν να κάνουν με υλικά πράγματα, αλλά με την ενότητα και τη χαρά. Η καρδιά του μαλακώνει και ‘μεγαλώνει τρία μεγέθη’, και επιστρέφει στο Whoville για να γιορτάσει με τους νέους του φίλους, αγκαλιάζοντας τελικά το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.
Το έργο βασίζεται στο «How the Grinch Stole Christmas» των Δρ. Seuss και Jordan McKane, σε διασκευή του Φίλιππου Φιλίππου. Διοργανώνεται και διευθύνει ο μουσικός μας συντονιστής, Φίλιππος Φιλίππου, μαζί με την ομάδα του: Χριστιάνα Παπαναστασίου, Νικολέτα Χέντερσον, Εβίτα Στελλάκη, Πορφυρία Ιωαννίδου, Παρασκευή Αντωνίου, Κατερίνα Κολιανδρή, Άννα Περικλέους και όλο το προσωπικό του σχολείου. Τις χορογραφίες για την παράσταση KS1 δημιούργησαν η Μαρία Παπαγεωργίου και η Σωτηρούλα Χριστοφίδου, ενώ την παράσταση KS2 χορογραφεί ο Δημήτρης Παπαργύρου, χορογράφος στο «House of Dance Strofes».
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Φιλανθρωπικό «Ίδρυμα Μικροί Ήρωες», παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονική: 15 ευρώ
Παιδιά κάτω των 12 ετών: 10 ευρώ
>> Δευτέρα 09 & Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 19:00. Εισιτήρια ΕΔΩ
Σχετικά
"Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος": Ο Γρηγόρης Γεωργίου σε έναν δυνατό μονόλογο
Ο καθηλωτικός θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου με Βραβείο ΒΟRN-2020 και Εθνικό Βραβείο Δραματουργείας-2022, Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μιρό, για πρώτη φορά στην Κύπρο
«Μαργαρίτα forever»: Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή
Σε διασκευή-σκηνοθεσία Νικολέττας Βερύκιου και Έλενας Παυλίδου
4 παιδικές παραστάσεις για να δεις με το παιδί το επόμενο διάστημα στην Κύπρο
Παραμύθια, ήρωες και φαντασία ζωντανεύουν στις σκηνές της Κύπρου
Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι ανεβαίνει στην σκηνή του ΘΟΚ
Σε θεατρική διασκευή του Κεν Λούντβιχ και σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά
«Το Νησί»: η καινούργια, 182η παραγωγή της ΕΘΑΛ σε συνεργασία με την Point To Contemporary Theater
Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, προϊόν έρευνας και μυθοπλασίας, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και καταγεγραμμένες αφηγήσεις.
H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ «Ένας άλλος Βίνσεντ»
Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
H Sadahzinia "αφηγείται" την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας
Η πρώτη γυναίκα της ελληνικής hip hop σκηνής, κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, σε Λεμεσό και Λευκωσία
H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ «Ένας άλλος Βίνσεντ»
Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
Η παράσταση «Μια Ιλιάδα» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη πάει Πάφο
Το έργο που ανεβάζει το Σατιρικό Θέατρο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, ταξιδεύει για μία παράσταση στην Πάφο
Μαργαρίτα forever: Βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» στον ΘΟΚ
Μια παραγωγή Θεάτρου Βαλίτσα
«Το Ανεμογκάστρι» ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Μασκαρίνι μόνο για μία νύχτα
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ
Βρες τρόπους να καθυστερήσουμε τη νύχτα, για τρεις μόνο παραστάσεις στη Λευκωσία
Η παράσταση είναι μια συν-δημιουργία της ηθοποιού Σαλώμης Ιεροπούλου και του συνθέτη Σάββα Σάββα