Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2024
Ένας ζεστός, παραδοσιακός χώρος που στεγάζεται σε ένα παλιό κυπριακό αγροτόσπιτο του περασμένου αιώνα μετατράπηκε την περσινή χρονιά τέτοια εποχή σε ένα καπηλειό που μας πρόσφερε ζεστό κρασί, ζιβανία, platters, σούπες και ζωντανή μουσική.
Φέτος, το συγκεκριμένο μαγαζί επαναλειτουργεί στο πανέμορφο και γραφικό Φικάρδου. Το καλύτερα διατηρημένο παραδοσιακό χωριό της Κύπρου το οποίο από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα μεταμορφωθεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο χωριό όπου η ατμόσφαιρα της Κύπρου μίας άλλης εποχής θα παντρευτεί με τα γιορτινά στοιχεία των Χριστουγέννων.
Πέραν, όμως, της όμορφης και γιορτινής ατμόσφαιρας που θα αποτελέσει για όλο τον κόσμο πόλο έλξης όπως ακριβώς και πέρσι, βρήκαμε ακόμη ένα λόγο για να βρεθούμε εκεί.
Πρόκειται για τον χώρο αυτό που ονομάζεται "Το καπηλειό του Χαμπή και της Μαρίτσας" και θα ξεκινήσει την λειτουργία του ξανά στις 23 Νοεμβρίου με την έναρξη του χριστουγεννιάτικου χωριού και θα συνεχίσει να μας εξυπηρετεί και με το τέλος των γιορτών στην κοινότητα.
Ο χώρος στεγάζεται σε ένα παλιό κυπριακό ψηλοτάβανο αγροτόσπιτο, διαθέτει ξύλινα τραπέζια και καρέκλες ενώ είναι διακοσμημένο με στοιχεία και εργαλεία της κυπριακής υπαίθρου. Εδώ, θα μπορείς να παρακολουθήσεις απόσταξη ζιβανία, να την απολαύσεις με την παρέα σου όπως ακριβώς και διάφορα επιλεγμένα κυπριακά κρασιά που μπορείς να τα συνοδεύσεις με πιατέλες τυριών, φρούτων και αλλαντικών. Επιπλεόν, το πιο εντυπωσιακό θα είναι οι διάφορες ζεστές σούπες που θα σερβίρονται μέσα σε ψωμιάκια οι οποίες θα μαγειρεύονται σε μεγάλα καζάνια στον χώρο.
Δεν θα μπορούσε από ένα τέτοιο χειμωνιάτικο σκηνικό να λείπει η ζωντανή μουσική που θα προσφέρει το μαγαζί που αναμφίβολα μέσα στις γιορτές θα γίνει πόλος έλξης και ένα ιδιαίτερα ελκυστικό στέκι.
Σχετικά
Πού τρώμε νόστιμα και υγιεινά στη Λεμεσό;
Ένα μικρό, ωραίο και πολύ νόστιμο εστιατόριο, με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Jack Γιαννακού και του ιδιοκτήτη του Cinema, Γιάννη Νέττου
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Το Pralina επέστρεψε στη Λεμεσό: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το ζαχαροπλαστείο, που επαναλειτούργησε σε νέα τοποθεσία
Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις
H Μαρία Θ. Μασούρα DipWSET μάς προτείνει τα 9+1 ιδανικά κρασιά για τα τραπέζια των γιορτών
Με τι πιάτα θα τα συνοδεύσεις
Cyprus Peloponnese Wine Festival 2026: Το κρασί της Πελοποννήσου συναντά ξανά την Κύπρο
25 επιλεγμένα οινοποιεία από τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας, σε μια ολοήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στην ποιότητα, το terroir και τη σύγχρονη ελληνική οινική δημιουργία.
Γεύσεις παράδοσης και ρεμπέτικες βραδιές στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα αυθεντικό κυπριακό μεζεδοπωλείο που ενώνει καλή κουζίνα, μουσική και γιορτινή ατμόσφαιρα για αξέχαστες εξόδους στο κέντρο της πόλης
Έξοδος με μεζέ και live mουσική στο κέντρο της πόλης
Παραδοσιακή ατμόσφαιρα, μεζές για μερακλήδες, φρεσκοζυμωμένο ψωμί και live μουσική για μια έξοδο με χαρακτήρα
Ένα αγαπημένο μεζεδοπωλείο που σερβίρει αυθεντικές γεύσεις και γεμίζει τις νύχτες με ελληνική μουσική και γιορτινό κέφι
Αυθεντική κυπριακή κουζίνα, ξύλινη ρετρό αισθητική και ζωντανό πρόγραμμα κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην καρδιά της Λεμεσού
Η ταβέρνα στο χωριό που γίνεται το αγαπημένο στέκι για γιορτινά και κυριακάτικα τραπεζώματα
Πάμε σε ένα ζεστό, πετρόκτιστο χώρο με γεύσεις σαν της γιαγιάς και ζωντανή μουσική κάθε Σαββατοκύριακο
4 συνταγές για το γιορτινό τραπέζι και 4 καλά κρασιά για να τις συνοδεύσεις
Ζητήσαμε από τον βραβευμένο σεφ Jack Γιαννακού να μας ετοιμάσει το μενού για το γιορτινό τραπέζι
Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη στον Οδηγό MICHELIN για τις επιλογές του 2026
Γίνονται οι νεότεροι ελληνικοί προορισμοί που προστίθενται στις επιλογές του Οδηγού για το 2026.