Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας» σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών, ανακοινώνουν την πρεμιέρα της παιδικής θεατρικής παράστασης «Μια Μπάλα για Όλους!» από το Θέατρο του Άλλοτε, την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ». Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου.
Χορηγούν η ΟΠΑΠ Κύπρου και το «Γκολ στη Ζωή».
Υποστηρικτής: Δήμος Λατσιών.
Παραγωγή: Youthorama, «A Ball for All».
Είσοδος μόνο με πρόσκληση.
Η θεατρική παράσταση που ξεκινά το ταξίδι της από την Κύπρο, για να το συνεχίσει και σε άλλες χώρες, εντάσσεται στο πλαίσιο της ομώνυμης καμπάνιας «Μια Μπάλα για Όλους!»-«A Ball for All!» που ξεκίνησε και στην Κύπρο πρόσφατα. Η καμπάνια υλοποιείται με την ένωση των δυνάμεων της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας», της ΟΠΑΠ Κύπρου και του «Γκολ στη Ζωή», καθώς και τη στήριξη του Δήμου Λατσιών. Περιλαμβάνει σειρά δράσεων με κύρια την προσφορά από το «Γκολ στη Ζωή» και με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, 500 ειδικών μπαλών με κουδουνάκια, για παιδιά με οπτική αναπηρία, σε σχολεία της Κύπρου.
Μέχρι στιγμής, η καμπάνια έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 206 χώρες σε όλη την υφήλιο, χαρίζοντας μπάλες σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Χρηματοδοτείται από ιδρύματα και εταιρείες και έχει ήδη εγκριθεί από την UEFA και από το Ίδρυμα UEFA FOUNDATION FOR CHILDREN, καθώς βρίσκεται υπό την αιγίδα της, ανάμεσα σε άλλα 27 παγκόσμια προγράμματα.
Αυτό ακριβώς το ταξίδι μεταφέρει η θεατρική παράσταση, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Ηλία Μάστορα, εμπνευστή της μπάλας και της Βαρβάρας Δουμανίδου, σκηνοθέτιδας.
Ο Μαστρο-Ηλίας, ένας ανήσυχος παππούς, δημιουργεί την πρώτη παιδική μπάλα ειδικά για τυφλά παιδιά, όταν η εγγονή του, η Βέρα, του εκμυστηρεύεται πως ο αγαπημένος της φίλος, Λουκάς, ένα παιδί με οπτική αναπηρία, δεν μπορεί να συμμετάσχει στον σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου. Μαζί κερδίζουν τον αγώνα και αποφασίζουν να στείλουν την ξεχωριστή αυτή μπάλα σε όλα τα παιδιά, παντού στον κόσμο που την έχουν ανάγκη! Αρχίζει, λοιπόν, μια περιπέτεια, στις τέσσερις γωνιές της γης. Ένα συναρπαστικό παγκόσμιο ταξίδι με πρωταγωνιστές τον παππού Ηλία και τη ζωντανή του Μπάλα! Μαζί ταξιδεύουν και συναντούν παιδιά με οπτική αναπηρία, στην Αφρική, την Ινδία και το Θιβέτ, στη Βραζιλία και την Αργεντινή, στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, στον Βόρειο και τον Νότιο πόλο!
Ένα εκπαιδευτικό, όμορφο ταξίδι, γεμάτο με μουσική, χορό και χιούμορ, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, στην απαραίτητη ένταξη των παιδιών με προβλήματα όρασης στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι και τη ζωή!

-
Αμφιθέατρο Αρχ. Μακάριου Γ (Σχολή Τυφλών)
05 Σεπτεμβρίου 2021
Σχετικά
Αυτά είναι όλα όσα θα δούμε στη σκηνή του ΘΟΚ τη νέα σεζόν
Μια νέα θεατρική σεζόν με κλασικά έργα, σύγχρονο θέατρο και νέες κυπριακές φωνές ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία από τον Οκτώβριο.
Angelo Tsarouchas: Ο διάσημος Ελληνοκαναδός κωμικός έρχεται στην Κύπρο
Ο καταξιωμένος stand-up comedian παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «Diaspora» σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Οκτώβριο
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Η «Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα» επιστρέφει στην Κύπρο για δέκα παραστάσεις
Ο Χάρης Ρώμας φέρνει ξανά στο νησί την ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και παραστάσεις σε πέντε πόλεις.
8 ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο στην Κύπρο
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, μεγάλες επιτυχίες, κωμωδίες και έργα που συγκινούν έρχονται σε θέατρα σε όλο το νησί.
Οι «Επτά επί Θήβας» ανεβαίνουν στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Η πολυγλωσσική σκηνική πρόταση της Λέας Μαλένη φέρνει την τραγωδία του Αισχύλου στο σήμερα, μιλώντας για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τον φαύλο κύκλο της βίας.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η ποίηση της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε τρεις ξεχωριστούς χώρους στην Κύπρο
Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο σε «ποιητικούς» χώρους της Κύπρου
Το ΚΤΗΡΙΟΝ 53 παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Άλιστερ ΜακΝτάουαλ «All of It».
Πρόκειται για έναν μονόλογο τύπου stream of consciousness – έναν κατακλυσμό σκέψεων και εικόνων που αναδύονται από το μυαλό της αφηγήτριας σε μια αδιάκοπη ροή
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση