Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2024
Συνέντευξη στον Μιχάλη Χριστοδούλου
Ένα καλοκαιρινό πρωϊνό Τετάρτης, με αρκετά ψηλή θερμοκρασία, βρεθήκαμε στη Λεμεσό, με σκοπό να συναντήσουμε τον executive chef των εστιατορίων Bistrot 55 Ιάκωβο Γιαννακού.
Το ραντεβού μας καθορίστηκε στο Summer, by Bistrot 55 Restaurants στο Δασούδι, με θέα τη θάλασσα κάτω από τη δροσιά των πανύψηλων δέντρων. Αν και ο καιρός ήταν αρκετά θερμός, εντούτοις ο χώρος εκεί ήταν δροσερός και ιδανικός για να απολαύσεις από νωρίς το πρωί τον καφέ σου, το brunch, το μεσημεριανό σου γεύμα, το ποτό σου προς το απόγευμα με ένα ειδικό aperitivo menu και τέλος το βράδυ για ένα ξεχωριστό δείπνο.
Καθίσαμε αναπαυτικά στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του καλοκαιρινού εστιατορίου, σε ένα μεγάλο στρογγυλό τραπέζι και παρά την ζέστη η δροσιά αντιστάθμιζε τον καύσωνα των ημερών. Άνθρωποι πηγαινόερχονταν για τον πρώτο του καφέ, για βουτιά στη θάλασσα και ένα δροσερό ποτό στη συνέχεια.
Ο Ιάκωβος συνεργάζεται με τα Bistrot 55 Restaurants την τελευταία πενταετία, περίπου στη μέση της παρουσίας τους στον γαστρονομικό μας χάρτη. Επικεντρωθήκαμε στο μενού και στα πιάτα του καλοκαιρινού εστιατορίου που βρίσκεται στο Δασούδι με τον Ιάκωβο να αναλαμβάνει να μας παρουσιάσει τα signature πιάτα του εστιατορίου, εκείνα που αγαπάει ιδιαίτερα ο κόσμος αλλά και το προσωπικό.
Το μενού του Summer, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο σεφ Ιάκωβος Γιαννακού στην κουβέντα μας, χαρακτηρίζεται ως ένα casual dining menu, πολύ προσεγμένο με επιλογές πιάτων για όλα τα γούστα. Ο ίδιος, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εποχικότητα των προϊόντων που χρησιμοποιεί στις συνταγές του και πριν ακόμα ξεκινήσει να δημιουργεί ένα μενού σημειώνει αρχικά τα υλικά που έχει την συγκεκριμένη περίοδο στη διάθεσή του.
Δημιουργώντας το συγκεκριμένο μενού, τα πρώτα υλικά που σημείωσε στη λίστα του ο σεφ Γιαννακού ήταν το καρπούζι, το φρέσκο λουβί και το κολοκύθι πάλκαπα, ντομάτες, παντζάρια, κολοκάσι και πατάτες. Υλικά αξιοσημείωτα και ιδιαίτερα ποιοτικά στην κυπριακή κουζίνα, τονίζει, που είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που τα έχουμε στην κουζίνας μας.
Στη συνέχεια, φτάνουν στο τραπέζι μας ένα ένα τα signature πιάτα του εστιατορίου για τα οποία ο σεφ μας εξηγεί διεξοδικά τα υλικά και πως δημιουργήθηκαν. Τα πιάτα που γνωρίσαμε καλύτερα αλλά και δοκιμάσαμε ήταν μία δροσερή και ιδιαίτερη σαλάτα παντζαριών, ένα tuna tataki, ένα πεντανόστιμο crispy καλαμάρι, το μαμαδίστικο φρέσκο λουβί με κολοκύθι πάλκαπα σε μία πιο δημιουργική προσέγγιση μαζί με λαβράκι και τέλος ένα από τα τοπ πιάτα του μαγαζιού, η χοιρινή μπριζόλα μαριναρισμένη σε κόκκινο κρασί και μυρωδικά, best seller πιάτο του Summer.
Για επιδόρπιο ο σεφ μας πρότεινε μία εξαιρετική σοκολάτα καραμέλια, με μους, γλυκό περγαμόντο, salted caramel, brownies και φουντούκια.
Το Summer είναι ένας δροσερός χώρος, κατάφυτος, με πράσινες γλάστρες, πλάι στη θάλασσα της Λεμεσού κάτω από τον ίσκιο των πανύψηλων δέντρων. Το μενού πρόσφέρει εξαιρετικές επιλογές και πιάτα με έμαφαση στην ποιότητα των υλικών ενώ η ομάδα του εστιατορίου δίνει τον καλύτερό της εαυτό στην κουζίνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθημερινά ικανοποιώντας τον κάθε ένα πελάτη.
(25212100) Δασούδι, Λεμεσός.
Instagram: bistrot55_summer
Website: bistrot55restaurants.com
Σχετικά
20 επιλογές για χαλαρό μεσημέρι με καλό φαγητό και όμορφη ατμόσφαιρα στη Λευκωσία
Από παραδοσιακές γεύσεις μέχρι σύγχρονη κουζίνα, η πρωτεύουσα σε καλεί να απολαύσεις το πιο νόστιμο τραπέζι της εβδομάδας
Οινοποιείο Τσιάκκας: Οι άνθρωποι πίσω από τα κυπριακά κρασιά
Μιλήσαμε με τους ανθρώπους του και μάθαμε τη διαδικασία παραγωγής των εκλεκτών κυπριακών κρασιών του
Η πόλη βρίσκει (από σήμερα) το Noima της!
Πρώτες εικόνες από τη νέα (νόστιμη) άφιξη της πόλης
Χειμωνιάτικες απολαύσεις δίπλα στο τζάκι σε 15 εστιατόρια και ταβέρνες της Κύπρου
Επιλεγμένες ταβέρνες με τζάκι για απολαυστικές χειμωνιάτικες εξόδους
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Γνωστό food truck απέκτησε (μόλις) το πρώτο του εστιατόριο στη Λεμεσό
Η Λεμεσός απολαμβάνει ξανά τα ποιοτικά burger του The Coach Eats
Φάγαμε στο εστιατόριο Dopios του Χριστόφορου Πέσκια στην Αθήνα
Στο εστιατόριο του Κύπριου σεφ η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από καθαρές γεύσεις, δημιουργικά πιάτα και έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φιλοξενία
Taste Atlas 2026: Αυτά είναι τα τοπ γλυκά στον κόσμο -Τα 6 ελληνικά που βρίσκονται στη λίστα
Το 2026 ξεκίνησε με το Taste Atlas να παρουσιάζει τις πρώτες γαστρονομικές του προτάσεις για τη νέα χρονιά, αποκαλύπτοντας τη λίστα με τα κορυφαία γλυκά του κόσμου που αξίζει να δοκιμάσει κανείς
Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου
7 μέρη εντός και εκτός πόλης, για (last minute) τραπέζι τα Φώτα
Την ημέρα των Φώτων πάμε για καλό φαγητό μαζί με την παρέα!