Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Εσύ έχεις επισκεφτεί τον Άγιο Επιφάνιο στην Αγία Νάπα;

Επιβάλλεται να επισκεφθείς το παρεκκλησάκι αυτό και να θαυμάσεις τη θέα από το σημείο.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2021

Στην επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα, οι ομορφιές της περιοχής είναι αμέτρητες και τα τοπία μοναδικά. Ίσως, ακόμα και εμείς που ζούμε στο νησί και την επισκεπτόμαστε συχνά- πυκνά δεν γνωρίζουμε ούτε καν τις μισές.

Γι' αυτό και "χτενίσαμε" εκ νέου την περιοχή της Αγίας Νάπας και ανακαλύψαμε ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Επιφάνιο, που εάν δεν το έχεις δει μέχρι τώρα, αξίζει να το επισκεφτείς.

Την πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Επιφανίου, θα τη βρεις καθώς εξέρχεσαι από την Αγία Νάπα και κατευθύνεσαι προς το Κάβο Γκρέκο στα αριστερά του δρόμου πάνω στο ύψωμα, με οδηγό τον μεγάλο ξύλινο σταυρό που έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Δίπλα από την εκκλησία βρίσκονται τα θεμέλια της παλαιότερης εκκλησίας. Η θέα από το χώρο της εκκλησίας είναι εκπληκτική, αφού είναι ορατή ολόκληρη η περιοχή της Αγίας Νάπας με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου.

Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον βυζαντινό επίσκοπο Σαλαμίνας, Επιφάνιο. Σύμφωνα με τις πηγές, ο Άγιος ερχόταν στον χώρο που είναι σήμερα κτισμένος ο ναός για να προσευχηθεί και να τελέσει αγρυπνίες γράφοντας παράλληλα και τις επιστολές του. Έτσι, προς τιμήν του, οικοδομήθηκε ο παλαιός ναός στο σημείο αυτό. Ο ναός μετά από μερικά χρόνια κατέρρευσε, όμως, το 1957 οι κάτοικοι της Αγίας Νάπας έκτισαν πάνω στα ερείπια το σημερινό εκκλησάκι. Δίπλα από το παλιό εκκλησάκι, το 2008 τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου παρεκκλησίου του Αγίου Επιφανίου.

Ο εξαιρετικής ομορφιάς ναός με την πανέμορφη θέα, προσφέρεται για όσους αρέσκονται στις εκκλησιαστικές και πολιτιστικές εξορμήσεις. Είναι αφιερωμένος σε έναν σημαντικό Άγιο για την Κύπρο, του οποίου η μνήμη τιμάται με ιδιαίτερη ευλάβεια στην περιοχή τη δωδεκάτη ημέρα του Μαΐου.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close