Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2024
Το καλοκαίρι ανηφορίζουμε στα βουνά και τις ορεινές περιοχές του νησιού μας αναζητώντας λιγάκι δροσιά και καθαρό αέρα. Αφήνουμε τον καύσωνα της πόλης και φεύγουμε για βουνό, με σκοπό να περιπλανηθούμε στα καταπράσινα βουνά μας και στις ομορφιές του τόπου μας.

Όσο για φαγητό, θα ψάξουμε για κάποιο ταβερνάκι που θα μας φτιάξει νόστιμη κυπριακή κουζίνα μαζί με παγωμένη μπίρα για να χαλαρώσουμε για να συνεχίσουμε τις βόλτες μας.
Αν αναζητάς λοιπόν μία καλή αφορμή για να εξορμήσεις προς τα ορεινά με σκοπό να βρεις μία καλή ταβερνούλα όπου θα φας νόστιμα, ποιοτικά και οικονομικά, τότε σου έχουμε τη λύση. Πρόκειται για ένα όμορφο, περιποιημένο ταβερνάκι που θα σε ανταμείψει με το παραπάνω. Ο λόγος για το Δασούϊ Green Wood Tavern Cafe & Bar το οποίο θα το βρεις στο Πραστειό Κελλακίου, ένα μιρό γραφικό χωριό της επαρχία Λεμεσού.

Βρίσκεται στην αρχή του χωριού και το πρωί λειτουργεί σαν καφέ ενώ το βράδυ σερβίρει πλούσιο κυπριακό μεζέ αλλά και οφτό κλέφτικο. Εδώ, καταρχήν θα φας σίγουρα καλά με ποιοτική πρώτη ύλη και φρέσκα, ντόπια υλικά στην κουζίνα. Ο μεζές του μαγαζιού είναι πεντανόστιμος και πληθωρικός αφού φτάνει τα 25 πιάτα με λογή λογή μεζεκλίκια και νοστιμιές.
Ανάμεσα στα 25 πιάτα του μεζέ θα απολαύσεις μεταξύ άλλων λαχανικά σχάρας, συκώτι αρνίσιο, φασόλια γίγαντες, παστουρμά, λουκάνικο, παϊδάκια αρνίσια, χοιρινή πανσέτα, στιφάδο, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, ζουμερή σεφταλιά και άλλα εκλεκτά πιάτα. Για το τέλος, θα απολαύσεις σπιτικό χαλβά. Μπορείς επίσης, να απολαύσεις και μερίδες σε πιάτα όπως μπριζόλες, burger, σουβλάκι, veggie επιλογές κ.ά.


Αν όμως, προτιμάς οφτό, η ταβέρνα με την υπέροχη θέα, πυρώνει το φουρνί της με ξύλα και φτιάχνει ζουμερό οφτό στο πήλινο με πατατούλες μούρλια ψημένες για ώρες μαζί με το πρώτης ποιότητας αρνί, που χρησιμοποιείται. Το κλέφτικο σερβίρεται με μια ποικιλία από πατάτες, πιλάφι, σπιτικά κουπέπια, κοντοσούβλι, μακαρόνια του φούρνου, τταβά, ταχίνι, παντζάρι, χωριάτικο γιαούρτι, ελιές τσακιστές και ολόφρεσκη σαλάτα.

Εδώ θα περάσετε όμορφα αφού θα απολαύσετε εξαιρετική κυπριακή κουζίνα αλλά και υπέροχη θέα. Οι μικροί μας φίλοι θα χαρούν ιδιαίτερα όταν βρεθούν εκεί αφού η ταβέρνα έχει δημιουργήσει ειδικά για τα παιδιά ένα ασφαλή παιδότοπο για να περάσουν ευχάριστα την ώρα του με παιχνίδι και διασκέδαση. Ενώ λοιπόν εσύ θα απολαμβάνεις το φαγητό σου και την παγωμένη μπίρα σου τα παιδιά σου θα απασχολούνται ευχάριστά στον παιδότοπο του καταστήματος.

Διεύθυνση: Ειρήνης και Φιλίας 1, Πραστειό Κελλακίου, Λεμεσός. Τ.Κ. 4505 (βρες το στον χάρτη).
Ωράριο λειτουργίας: Τετ-Σ 18.00-αργά & Κ 12.00-18.00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 77770305
Email: websunset@outlook.com
Facebook: Δασούϊ Green Wood Tavern - Cafe / Bar
Instagram: greenwood_tavern
Σχετικά
20 επιλογές για χαλαρό μεσημέρι με καλό φαγητό και όμορφη ατμόσφαιρα στη Λευκωσία
Από παραδοσιακές γεύσεις μέχρι σύγχρονη κουζίνα, η πρωτεύουσα σε καλεί να απολαύσεις το πιο νόστιμο τραπέζι της εβδομάδας
Οινοποιείο Τσιάκκας: Οι άνθρωποι πίσω από τα κυπριακά κρασιά
Μιλήσαμε με τους ανθρώπους του και μάθαμε τη διαδικασία παραγωγής των εκλεκτών κυπριακών κρασιών του
Η πόλη βρίσκει (από σήμερα) το Noima της!
Πρώτες εικόνες από τη νέα (νόστιμη) άφιξη της πόλης
Χειμωνιάτικες απολαύσεις δίπλα στο τζάκι σε 15 εστιατόρια και ταβέρνες της Κύπρου
Επιλεγμένες ταβέρνες με τζάκι για απολαυστικές χειμωνιάτικες εξόδους
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Γνωστό food truck απέκτησε (μόλις) το πρώτο του εστιατόριο στη Λεμεσό
Η Λεμεσός απολαμβάνει ξανά τα ποιοτικά burger του The Coach Eats
Φάγαμε στο εστιατόριο Dopios του Χριστόφορου Πέσκια στην Αθήνα
Στο εστιατόριο του Κύπριου σεφ η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από καθαρές γεύσεις, δημιουργικά πιάτα και έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φιλοξενία
Taste Atlas 2026: Αυτά είναι τα τοπ γλυκά στον κόσμο -Τα 6 ελληνικά που βρίσκονται στη λίστα
Το 2026 ξεκίνησε με το Taste Atlas να παρουσιάζει τις πρώτες γαστρονομικές του προτάσεις για τη νέα χρονιά, αποκαλύπτοντας τη λίστα με τα κορυφαία γλυκά του κόσμου που αξίζει να δοκιμάσει κανείς
Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου
7 μέρη εντός και εκτός πόλης, για (last minute) τραπέζι τα Φώτα
Την ημέρα των Φώτων πάμε για καλό φαγητό μαζί με την παρέα!