Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2024
Η περιοχή του Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία φημίζεται για τα πολύ ψαγμένα ταβερνάκια της. Μικρά, γουστόζικα μαγαζάκια που μέσα από την απλότητά τους έχουν κερδίσει την φήμη της μαστοριάς στον μεζέ, το οφτό, την καλή σχάρα και τα κάρβουνα. Ιδιαίτερα, την περίοδο που ανοίγει ο καιρός, οι αυλές των μαγαζιών του Αγίου Δομετίου μοσχοβολάνε καλοψημένα κρεατικά, μεζεκλίκια ενώ στα τραπεζάκια μαζεύονται οι παρέες για δροσερές εξόδους, παγωμένη μπίρα και νόστιμα πιάτα.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα μαγαζιά της περιοχής είναι και το προσεγμένο Ταβερνείο Το Ιστορικό για οποίο το τελευταίο διάστημα όλοι μιλάνε γι’ αυτό. Το μικρό και χαριτωμένο ταβερνάκι της οδού Μάρκου Δράκου συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που επιβάλλεται να έχει ένα καλό και περιποιημένο μαγαζί. Καλή πρώτη ύλη, όμορφο περιβάλλον, φιλικό και ευγενικό προσωπικό πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει σε κάθε στιγμή και φυσικά λογικές τιμές.
Το αγαπημένο ταβερνείο του Αγίου Δομετίου, υποδέχεται την καλοκαιρινή σεζόν, ανάβει ξανά τα γουστόζικα φωτάκια της δροσερής αυλής του και μας υποδέχεται για λαχαριστούς μεζέδες, είδη σχάρας, πολύ καλό σουβλάκι, ζουμερή σεφταλιά και κάθε Τρίτη το πιάτο της εποχής, μα φυσικά, οφτό κλέφτικο για τους φανατικούς του είδους και όχι μόνο.

Μεζές με τα όλα του!
Τι καλύτερο από εκλεκτό μεζέ, σε μία από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης, το καλοκαίρι. Ο μεζές στο Ιστορικόν περιλαμβάνει μία πανδαισία πιάτων που θα ικανοποιήσει κάθε σου γούστο.


Η αρχή γίνεται με δροσερή και φρεσκοκομμένη σαλάτα, αγαπημένη ταχίνι, τζατζίκι, ένα ιδιαίτερο χούμους από παντζάρι και πρόβειο 100% χαλλούμι. Η συνέχεια περιλαμβάνει εκλεκτά μεζεδάκια της κυπριακής γαστρονομίας και δεν θα μπορούσε να λείπει βέβαια το λουκάνικο και το μανιτάρι. Ετοιμάσου να δοκιμάσεις ένα ξεχωριστό πιάτο τραχανοκεφτέδες με μαρμελάδα μοσφίλου, σκιουφιχτά με μανιτάρια και χοιρινό με κολοκάσι και σάλτσα από μόσφιλα που θα γλύφεις τα δάκτυλά σου και ρόκα με αβγά.

Μία πολύ δημιουργική εκδοχή του μεζέ που περιλαμβάνει και πρώτης ποιότητας κρεατικά: σουβλάκι, σεφταλιά, φρέσκες τηγανιτές πατάτες, χοιρινή πανσέτα και μπούτι κοτόπουλο. Μάθαμε πως το Ιστορικόν φτιάχνει και απίστευτα γλυκά που ολοκληρώνουν αυτό το λουκούλειο δείπνο υπερπαραγωγή.

Παράλληλα, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις επιλογές των πιάτων σχάρας για να προσθέσεις στον μεζέ σου ή όχι όπως τα αρνίσια παϊδάκια, το βοδινό συκώτι, τον παστουρμά, το συκωτάκι κοτόπουλο με κουμανταρία και πολλές άλλες εκλεκτές γεύσεις. Καθημερινά, η κουζίνα φτιάχνει και νόστιμα πιάτα ημέρας για τα οποία μπορείς να ενημερωθείς από τους σερβιτόρους ή την ιστοσελίδα του μαγαζιού ΕΔΩ και να τα επιλέξεις ή να φας νόστιμη μοσχαρίσια σμπαλομπριζόλα από Κύπρο, Ιρλανδία και Αμερική καθώ και εξαιρετική ποιότητας t-bone kai picanha.
Στο μενού θα βρεις πολλές επιλογές από λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά, κυπριακά και ελληνικά αλλά και κρασί σε καράφα για όλη την παρέα. Η παγωμένη μπίρα επιβάλλεται αυτή την περίοδο, ειδικά με το κλέφτικο κάθε Τρίτη ή δροσιστικά ποτά αλκοολούχα και μη που θα βρεις στην κάρτα του μενού του ταβερνείου.

Το Ταβερνείο Το Ιστορικόν, αποτελεί ένα χώρο για χαλαρή έξοδο, με όμορφη ατμόσφαιρα, εκλεκτό φαγητό που δεν θα μπορούσε από το να γίνει σίγουρα το στέκι μας. Άλλωστε, φέτος το καλοκαίρι αυτό που θέλουμε είναι οι φίλοι μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε χαλαρές στιγμές με παγωμένη μπίρα και καλό φαγητό. Ραντεβού, λοιπόν, στο πιο γουστόζικο μαγαζί του Αγίου Δομετίου, το Ταβερνείο Το Ιστορικόν το οποίο τώρα θα ανοίγει και τις Δευτέρες το βράδυ.

(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία. Δευτέρα-Σάββατο 17:30-00:30.
Κάνε κράτηση τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας (κλικ εδώ).
Facebook: Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Instagram: To Istorikon
Σχετικά

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες

Το Taste Atlas προτείνει διακοπές στις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό
Η ελληνική που ξεχωρίζει

Πάμε για τυφλή γευσιγνωσία κρασιού σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Δοκιμάζουμε κρασιά χωρίς όραση... μόνο με όσφρηση και γεύση

Μία Τετάρτη γεμάτη μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
5 ετικέτες για να γνωρίσεις την ποικιλία και τις δυνατότητέ της

Nobu Matsuhisa: Η Κύπρος θα φιλοξενήσει για δύο μέρες τον μεγαλύτερο star chef του κόσμου
Για μία αποκλειστική γαστρονομική εμπειρία

Το Ιστορικόν: Το ταβερνείο-σταθμός του Αγίου Δομετίου ανοίγει και Δευτέρα βράδυ
Βραβευμένο, αυθεντικό και πάντα μερακλίδικο, το Ιστορικόν προσαρμόζει το ωράριό του για το καλοκαίρι, παραμένοντας κλειστό Κυριακή μεσημέρι – μέχρι τον Οκτώβριο.

Το πολυαναμενόμενο εστιατόριο με την υπογραφή Αθηναγόρα Κωστάκου και The Clumsies στην Κύπρο
Το βραβευμένο αθηναϊκό μπαρ και ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ‘ORIS Fire Kitchen & Bar’

Εσύ δοκίμασες κούπες με γέμιση οφτό, κυπριακό λουκάνικο-χαλλούμι, σοκολάτα ή πιστάτσιο;
Αν όχι ήρθε η στιγμή να το πράξεις και να βιώσεις μια αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία και να φας την κούπα αλλιώς

5 εστιατόρια για τα οποία ίσως αξίζει να ταξιδέψεις στην Ευρώπη φέτος
Παλιά και νέα γαστρονομικά ινστιτούτα και γευστικά σποτ σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, που αποτελούν από μόνα τους αφορμές για ταξίδι

H viral λάβα φιστικιού και το gelli van επιστρέφουν στην Κύπρο για λαχταριστές-ξανά-στιγμές
Ο διάσημος ΤικΤικερ και ιδιοκτήτης του Gellissimo Biscoto ετοιμάζει ξανά βαλίτσες για το νησί μαζί με το διάσημο γλυκό του

Αυτό είναι το νέο cookie spot στο νησί για εκπληκτικά μπισκότα
Τα διάσημα My Cookie Dough μόλις άνοιξαν το νέο τους κατάστημα

Κάτω από έναν αιωνόβιο τρέμιθο κρύβεται ο "παράδεισος" του κρεατοφάγου
Αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως η απόλαυση κρύβεται στα απλά, τότε βάλε στο GPS σου αυτόν τον προορισμό και φύγαμε