Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2024
Σε δύο επιστολές του Ρωμαίου ποιητή Οβίδιου, οι οποίες δραματοποιούνται, βασίζεται η νέα παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Παρέμβασις, που παρουσιάζεται από τις 20 Ιουνίου στην Πάφο.
Μετά την μετά την επιτυχημένη της παραγωγή «Το Ρόδο της Δαμασκού», η ομάδα κάνει το επόμενο βήμα με την παράσταση «Οβιδίου Ηρωίδες: Μήδεια προς Ιάσονα & Αριάδνη προς Θησέα Αντι-στοίχως» σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Μαρίνας Αθανασίου-Τάκη.
Δύο γυναικείες μυθικές προσωπικότητες, Μήδεια και Αριάδνη, μέσω επιστολών που γράφουν στους αγαπημένους τους, συνδέουν το παρελθόν με το παρόν, για να μιλήσουν για τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις-σχέσεις κατανάλωσης, σχέσεις μίας χρήσης- για την απανθρωποποίηση του ανθρώπου.
Μια εναλλακτική παράσταση, βασισμένη στις Ηρωίδες του Ρωμαίου ποιητή Οβιδίου. Δύο επιστολές γίνονται παράσταση και καταγγέλλουν ανθρώπινες συμπεριφορές. Ενισχύεται η γυναικεία φωνή, για να φωτίσει τα μέσα μας, να μιλήσει για σχέσεις μιας χρήσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, για κατάχρηση εμπιστοσύνης, για απώλεια ηθικής. Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τον Άλλο άνθρωπο.
Η παράσταση γίνεται ο μίτος της Αριάδνης που στοχεύει στην έξοδο από τον λαβύρινθο, τον λαβύρινθο της σύγχρονης εποχής που εγκλωβίζει τον άνθρωπο και σιγά- σιγά τον διαλύει.
Συντελεστές
- Ιδέα, δραματουργική επεξεργασία & σκηνοθεσία: Μαρίνα Αθανασίου-Τάκη
- Visual Arts: Παναγιώτα Μιχαήλ
- Μουσική επιμέλεια: Στέλλα Βοσκαρίδου
- Κινησιολογία: Μαρίνα Κλεάνθους
- Ερμηνεία: Αφροδίτη Ντζιούρου, Ευανθία Πολυβίου
Παραστάσεις
Δευτέρα 20, Τρίτη 21 και Πέμπτη 23 Μαΐου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πάφος, 20.30. Κρατήσεις: 99526304.
Τρίτη 4, Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουνίου, Πολυχώρος Αττικόν, Πάφος, 20:30.
-
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφος
20 Μαΐου - 21 Μαΐου 2024
23 Μαΐου 2024
-
Αττικόν Πάφος
04 Ιουνίου - 06 Ιουνίου 2024
Σχετικά
Τελευταία παράσταση του «Τρελαντώνη» την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Πρόκειται για μια φρέσκια, τρυφερή και γεμάτη ενέργεια θεατρική παραγωγή που μιλά στην καρδιά μικρών και μεγάλων
Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη, στον ΘΟΚ τον Ιανουάριο
Η Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους» ανεβάζει το έργο σε σκηνοθεσία Θανάση Γεωργίου
Βραβείο «Κάρολος Κουν» στον Κύπριο ηθοποιό Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη: Βραβείο Θεάτρου στην Δ. Μπεμπεδέλη -Αναλυτικά οι νικητές
Ενας περιπλανώμενος αφηγητής, χαμένος μέσα στη δίνη της σύγχρονης πόλης που αναζητά τη δική του αλήθεια. Ο Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, με τον Οιδίποδα, είναι ο νικητής των βραβείων Κουν
10 θεατρικές παραστάσεις για τον Δεκέμβριο
Από κλασικά αριστουργήματα έως σύγχρονες δημιουργίες, ο Δεκέμβριος προσφέρει ένα πολυφωνικό, απαιτητικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον θεατρικό τοπίο για όλους τους φίλους του θεάτρου.
Κριτική: Η σκηνική αναγέννηση του «Εγκλήματος στο Όριεντ Εξπρές» από τον ΘΟΚ
Μια βαθιά θεατρική προσέγγιση που μετατρέπει το κλασικό αστυνομικό αφήγημα σε ολοκληρωμένο σκηνικό γεγονός
38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Βραβευμένες παραστάσεις ανεβαίνουν στη Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους»
Πρόκειται για τα έργα που κέρδισα το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο
«Ο Πολυέλαιος» της Μαρίνας Μακρή, η 184η παραγωγή της ΕΘΑΛ, σε συνεργασία με την ομάδα enact
Ένα σύγχρονο κυπριακό έργο που απαθανατίζει την επεισοδιακή συνεύρεση μιας τυπικής κυπριακής οικογένειας
"Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα" στο Θέατρο Δέντρο
Ένα έργο που εξερευνά την αγάπη και τη διαρκή διαπραγμάτευση γύρω από αυτήν
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και CYTA συνεργάζονται για αυξημένη προσβασιμότητα στο θέατρο
Σε μια καινοτόμα συνεργασία προχώρησαν το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και η Cyta, ενισχύοντας την προσβασιμότητα στις παραστάσεις που πραγματοποιούνται στο θέατρο.
AND/DNΑ: Η ταυτότητα της Ελευθερίας
Μια οπτικοακουστική θεατρική εμπειρία από την Άννα Φωτιάδου για τον φόβο, την καταστολή και την ανάγκη να αναδημιουργήσουμε το δικό μας «DNA»
Τα αποτελέσματα στο 38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου – Όλοι οι νικητές
Ο ΘΟΚ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Φεστιβάλ
Οι 10 θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας που ξεχωρίζουν
Αν βρεθείς στην αθηναϊκή πρωτεύουσα κλείσε νωρίς εισιτήριο