Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2024
Αφιερωμένη στα νήματα της μόδας, αλλά και στα νήματα του χρόνου που συνδέουν ανθρώπους και παραδόσεις διά μέσου των αιώνων, είναι η επίδειξη μόδας που διοργανώνεται από το International Women's Club of Cyprus και το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick, την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 19:00, στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας. Tα έσοδα θα διατεθούν για την ανάπτυξη θεραπευτικών εικαστικών προγραμμάτων στους Χώρους Φιλοξενίας του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).
Η επίδειξη μόδας με τον τίτλο «Νήματα» θα παρουσιάσει τις δημιουργίες φοιτητριών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Frederick που σπουδάζουν ή αποφοίτησαν από το πρόγραμμα Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας. Τα ρούχα που δημιούργησαν οι νέοι σχεδιαστές και οι νέες σχεδιάστριες, αντλούν έμπνευση από την κυπριακή παράδοση, με αναφορές στο λευκαρίτικο κέντημα, στα μοτίβα του φυτιώτικου υφαντού, στις αλατζιές, στις δαντέλες και στα υφάσματα της παραδοσιακής κυπριακής στολής, επιχειρώντας να τα μεταφέρουν στη σύγχρονη εποχή.
Οι φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν για μια συλλογή επαγγελματικού επιπέδου, υπό την καθοδήγηση της διδάσκουσας κ. Ελένης Τζιρκαλλή και της διδάσκουσας κ. Ντόρις Κάιλος, μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του Προγράμματος Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας. «Οι φοιτήτριες μας εργάστηκαν μεθοδικά και δημιουργικά για αυτή τη σειρά ενδυμάτων. Μέσα από αρχειακή έρευνα για την παραδοσιακή κυπριακή στολή, μελετώντας μοτίβα, υφάσματα και μορφές, ανταλλάσσοντας ιδέες και αναπτύσσοντας συνέργειες, κατέληξαν σε μια σειρά από σπουδαίες προτάσεις όπου η παράδοση συναντά το σήμερα. Ευχαριστούμε πολύ το IWCC για τη συνεργασία που κατέληξε σε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα», αναφέρει η συντονίστρια του Προγράμματος Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας, κ. Ελένη Τζιρκαλλή.

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του Πανεπιστημίου Frederick είναι να προσφέρει στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του ευκαιρίες να εργαστούν στον τομέα τους, σε πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες, να γνωρίσουν καταξιωμένους/ες επαγγελματίες και να προετοιμαστούν εμπειρικά για το μελλοντικό τους επάγγελμα. Για αυτό τον λόγο, το Πανεπιστήμιο ανέπτυξε την παιδαγωγική πρωτοβουλία FULL (Frederick University Living Lab) η οποία βασίζεται σε μια φοιτητοκεντρική προσέγγιση μάθησης και διδασκαλίας. Η πρωτοβουλία FULL συνδυάζει τη συμμετοχική και βιωματική μάθηση με την υλοποίηση ενός πρότζεκτ, σε συνεργασία με οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς. Οι φοιτητές και φοιτήτριες προετοιμάζονται με τις κατάλληλες γνώσεις αλλά και τις απαραίτητες δεξιότητες, αξίες και συμπεριφορές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις μελλοντικές προκλήσεις.
Στην επίδειξη μόδας θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι φοιτήτριες Βερόνικα Αδαμίδου, Ραφαέλα Αργυρού, Αγνή Γεωργίου, Αριάνα Lindez Rimaite, Meida Mikalauskaite και Δήμητρα Παρασκευά, οι
απόφοιτες Μάγδα Αποστόλου, Αγγέλα Μιχαήλ, Dima Nikolaeva και Ειρήνη Μιχαήλ και ο απόφοιτος Σάββας Καζαντζής.

Εισιτήρια πωλούνται στην τιμή των €20 και είναι διαθέσιμα εδώ. Για κρατήσεις καλέστε στα τηλέφωνα 24722520, 96039610, ή 99536533.
-
Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας
17 Μαΐου 2024
Σχετικά
Η Λάρνακα διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Νερού
Μία μέρα αφιερωμένη στο πιο πολύτιμο αγαθό
Καράβι στο Βουνό: Ποίηση σε χάρτινα καραβάκια στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η δράση βασίζεται στη συμμετοχή και τη διάδραση: κάθε αναγνώστης μπορεί να κρατήσει το ποίημα ή να το αφήσει ξανά στη θέση του
Μια μεγάλη γιορτή ετοιμάζει και φέτος το Τεχνοδρόμιο με την αφορμή των Ημερών Αφήγησης και Ποίησης
Εορτάζονται κάθε χρόνο στις 20 και 21 Μαρτίου αντίστοιχα
O Απρίλιος στο Θέατρο Ριάλτο
Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει το πρόγραμμα του για τον μήνα Απρίλιο.
Ένα ξεχωριστό Fun Day για όλη την οικογένεια
Εκδήλωση με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Η Κύπρος στο Επίκεντρο της Παγκόσμιας Καινοτομίας για τη Μακροζωία: Έρχεται το Cyprus EMEA Healthspan Summit 2026
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διεθνούς φήμης επιστήμονες, πρωτοπόροι της βιοτεχνολογίας, επενδυτές και φορείς χάραξης πολιτικής
Όλα όσα θα γίνουν τον Μάιο στο Fantasia Festival
Ετοιμαστείτε να φτιάξουμε προστατευτικές κούκλες να παρακολουθήσουμε μεσαιωνικές μάχες και magic show
Κυνηγάμε πασχαλινά αυγά μαζί με τα παιδιά στον πιο όμορφο βοτανικό κήπο του νησιού
Γεμίζουμε τα καλαθάκια μας αυγά και παίζουμε παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια
Το Υφαντουργείο ξαναχτυπά με ένα πασχαλινό παζάρι
Η άνοιξη φέρνει markets, φαγητό και πολύ παιχνίδι
Έρχεται η 17η έκθεση Στατικού Μοντελισμού στην Κυπρο
Μοναδικά εκθέματα και έμπνευση για όλους στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου γιορτάζει με δωρεάν δράσεις για το κοινό
Τριήμερο εκδηλώσεων στη Λεμεσό με ελεύθερη είσοδο, βραδινή ξενάγηση και δημιουργικό εργαστήρι παντομίμας