Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2024
Tο απογευματινό αεράκι δροσίζει τη ζεστή ανοιξιάτικη ημέρα στο γραφικό χωριό της Τόχνης, που βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένο σχεδόν σε μέσο Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας. Η ομάδα τελειώνει ένα session γιόγκα και οι κυρίες του χωριού τους περιμένουν με αμπελόφυλλα στρωμένα στο τραπέζι για να τυλίξουν… κουπέπια, που είναι τώρα στην εποχή τους καθώς τα αμπέλια είναι καταπράσινα. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο γκρουπ συνταξιούχων επισκεπτών αλλά για ποδηλάτες που το πρωί είχαν ποδηλατίσει 70 χιλιόμετρα με πάνω από 1.000 ανάβαση, από το Ζύγι στο Σταυροβούνι και πίσω.


Τo Bedrock Gravel Festival δεν είναι αγώνας αλλά ένα πρωτοποριακό concept που συνδυάζει ποδηλασία (σε χώμα) και καλοζωία. Tο πρωί ποδήλατο, το απόγευμα παραδοσιακά ταβερνάκια, ψαράκι, βιωματικά εργαστήρια.

Την πρώτη ημέρα που ήταν η περασμένη Κυριακή (14/4) έγινε wine tasting ενώ μετά τη μεγάλη διαδρομή, τα 93.3χλμ του Σαββάτου (20/4) θα γίνει μπάρμπεκιου και γευσιγνωσία μπύρας. Τυπικά η αυλαία θα πέσει την Κυριακή, 21 Απριλίου με μια μικρή βόλτα, αυτό που οι γυμναστές αποκαλούν «αποθεραπεία».

«Το concept αυτό αναπτύσσεται ραγδαίως στο εξωτερικό και το φέραμε την Κύπρο πέρσι. Συνδυάζει την ποδηλασία με τις διακοπές αλλά έχει και στοιχεία αγώνα. Οι συμμετέχοντες θέλουν να επισκεφθούν όμορφα μέρη, να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολισμό, να φάνε και να πιούν καλά και γενικώς να περάσουν ευχάριστα» σημειώνει ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου ο οποίος αν και διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του, δεν σταματάει να εμπλουτίζει τον αθλητικό μας τουρισμό με καινοτόμες διοργανώσεις, με τη δύναμη της ομάδας του, Activate Cyprus.
Περισσότερα ΕΔΩ
Σχετικά
Το φεστιβάλ «Κοπιάστε» επιστρέφει για 11η χρονιά στον Φαρμακά
Το 11ο φεστιβάλ επιστρέφει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου για μια φθινοπωρινή μέρα αφιερωμένη στην κυπριακή παράδοση και τη φιλοξενία
Όλα όσα θα γίνουν στο 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ελιάς και Παράδοσης στον Αναλυόντα - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Μία διοργάνωση με παραδοσιακές τέχνες, ζωντανές παρασκευές, μαγειρική, μουσική και δράσεις για παιδιά.
Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα για το πιο γλυκό φεστιβάλ στο χωριό
Aυτά είναι όλα θα συμβούν στις Πλάτρες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σοκολάτας
Αυθεντικό Oktoberfest στο Aphrodite Hills Resort
Παράδοση, μουσική και διασκέδαση σε ένα μοναδικό τριήμερο
Dance Waves: Η υψηλή τέχνη του σύγχρονου χορού συναντά το videodance
Το International Dance Waves Festival και το Moving Images International Videodance Festival συναντώνται
Το ξεχωριστό «βέρικο» σταφύλι αποκτά τη δική του γιορτή στον Άγιο Δημήτριο
Το ορεινό χωριό της Λεμεσού τιμά την τοπική ποικιλία και την αμπελουργική του παράδοση με ένα μεγάλο φθινοπωρινό αντάμωμα.
Η πιο γλυκιά γιορτή της Πάφου είναι αφιερωμένη στην κυπριακή μπανάνα
Η Κισσόνεργα αναδεικνύει το προϊόν που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας και της ταυτότητάς της, μέσα από ένα εξάωρο φεστιβάλ στην πλατεία του χωριού.
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ Urban Dance της Κύπρου μετατρέπει τη Λεμεσό σε παγκόσμιο κέντρο Hip Hop κουλτούρας
Το VIMTO Break The Maze Επιστρέφει για 8η χρονιά στη Λεμεσό
Το Φεστιβάλ Γλυκό του Κουταλιού στην Κακοπετριά με happenings για όλη την οικογένεια
Η πλατεία και το σχολείο της Κακοπετριάς θα γεμίσουν με δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το 13ο Φεστιβάλ Κόκκινου Πηλού Κόρνου
Η Κυριακή γίνεται μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους -με παιχνίδι, δημιουργία, θέατρο και παράδοση
8 πανέμορφα χωριά της Κύπρου μάς κερνούν ζεστό παλουζέ αυτό το σαββατοκύριακο
Αυτό το Σαββατοκύριακο παίρνουμε τον δρόμο για την ύπαιθρο και απολαμβάνουμε αυθεντικές γεύσεις, μουσική, χορό και κυπριακή φιλοξενία
20 φεστιβάλ για να γυρίσεις την Κύπρο αυτό το Σαββατοκύριακο
Παλουζές, κουμανδαρία, παστέλι, ρόδι, παραδοσιακές γεύσεις, μουσική και πολιτισμός μάς βγάζουν στα χωριά και στις πόλεις.