Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 30 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο

Όλα όσα θα σε κάνουν να περάσεις πιο όμορφα το weekend

Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2024

Ένα ακόμα σαββατοκύριακο ήρθε για ξεκούραση, χαλάρωση και όμορφες στιγμές. Εμείς σου ετοιμάσαμε μία λίστα με τις καλύτερες επιλογές του τριημέρου με θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, προβολές και πολλές δραστηριότητες για να περάσεις όμορφα το ΣΚ που έρχεται.

stavento.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Stavento και Ήβη Αδάμου
Ο Μιχάλης Stavento και η Ήβη Αδάμου ανεβαίνουν ξανά στην σκηνή μαζί και μας τραγουδούν όλες τους τις μεγάλες επιτυχίες! Πιο συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Γονέων και το ΚΜΣ του Λυκείου Απόστολος Μάρκος στον Αρχάγγελο, διοργανώνουν συναυλία με το εκρηκτικό σχήμα ΣΤΑΒΕΝΤΟ - ΗΒΗ, την Παρασκευή 19 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:30 στο σχολείο. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθούν στο "Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου".
>> Παρασκευή 19 Απριλίου, Λύκειο Απόστολος Μάρκος στον Αρχάγγελο, Λευκωσία, 20:30.
Προπώληση: €15 και στην είσοδο: €20. Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα παρακάτω: www.ticketmaster.cy και καταστήματα ACS Courier.

χαλεπασ 6.jpg

Ο κοιμωμένος Χαλεπάς, ο σάλος άγιος, Θέατρο Δέντρο
Η παράσταση που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, έχει ήδη αγγίξει την καρδιά πολλών θεατών, που ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο τέλος αλλά και κατά την διάρκεια της παράστασης, σε Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρανιδι Ερμιονιδας, στον Πύργο της Τήνου, όπου παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σπουδαίος γλύπτης, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος , συνεχίζει και τις παραστάσεις της στο Σατιρικό θέατρο Κύπρου στην Λευκωσία.
>> Παρασκευή 19, Σάββατο 20 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:15. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

alvaro-serrano-hjwKMkehBco-unspla.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).jpg

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας
Η πόλη της Λάρνακας είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα από τα πιο αναμενόμενα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, που πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 21 Απριλίου. Υπό τη θεματική «Ο ποιητικός λόγος εκφραστής της ειρήνης και της διαφορετικότητας», η τετραήμερη διοργάνωση φέρνει κοντά ποιητές και ποιήτριες καθώς και μουσικούς και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στην παραδοσιακή και σύγχρονη ποιητική έκφραση. Οι Νάσος Βαγενάς και Νίκος Ορφανίδης θα είναι οι τιμώμενοι ποιητές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, ενώ συμμετέχουν με απαγγελίες ποιητές και ποιήτριες από την Κύπρο, την Ελλάδα και επτά ακόμη χώρες του κόσμου.   Για τους τιμώμενους θα μιλήσουν αντίστοιχα ο Θεοδόσης Πυλαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Λογοτεχνίας Ιονίου Πανεπιστημίου και η Τζίνα Καλογήρου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Διδακτικής της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και τη δομή Πολιτισμού Culture & Art EleTrion. Τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο και στηρίζεται από τον Δήμο Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

048-Dimotiko-Moyseio-Charaktikis-.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Εργαστήρι χαρακτικής στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή
Το εργαστήρι ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Απριλίου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και σε όσους θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στις τεχνικές της χαρακτικής. Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει κατασκευή χειροποίητου χαρτιού, εκτύπωση έγχρωμου ex libris με τη μέθοδο του χαμένου υλικού, κολλαγραφία και χαρακτική με την τεχνική “Etching Lino”. Το εργαστήρι χαρακτικής θα πραγματοποιήσουν οι χαράκτες Φρίξος Παπαντωνίου, Στέλιος Στυλιανού και Ελένη Παναγίδου. Το εργαστήρι κατασκευής χειροποίητου χαρτιού η Μαριάνα Παρίση.
Παρασκευή 19 Απριλίου, Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, 16:00 - 20:00, Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη κράτηση εδώ: info@printmaking.cy

seaside_street.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Street party στην παλιά Λευκωσία
Οι γείτονες και φίλοι της οδού Διονύσου σας προσκαλούν σε μια ευχάριστη συνάντηση με πολλή μουσική, φαγητό και ποτό. Ελάτε να γνωρίσετε τα έργα και τις τοπικές επιχειρήσεις της παλιάς πόλης και διασκεδάστε μαζί μας! Τη μουσική σ' αυτό το υπέροχο πάρτι θα αναλάβει ο ️DJ Astrochimp. Θα υπάρχει φοβερό street food από τους Grill Brothers, ενώ τα κοκτέιλ θα σερβίρουν τα Swimming Birds. Το καφενείο Haratsi θα σου σερβίρει επίσης ποτάρες, ενώ το Golem Brew house σε προσκαλεί να μπιραματιστείς!
>> Παρασκευή 19 Απριλίου, Οδός Διόνυσου, Παλιά Πόλη, 19.00-24.00.

theatro_dionisos.2e16d0ba.fill-1375x729.width-.width-800.jpg

Μικρά συζυγικά εγκλήματα, Θέατρο Διόνυσος
Ο Ζιλ, διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και η γυναικά του Λίζα, επιστρέφουν στο σπίτι τους από́ το νοσοκομείο όπου ο Ζιλ βρισκόταν για 15 μέρες, μετά από́ ένα ατύχημα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα, να έχει χάσει τη μνήμη του. Η Λίζα προσπαθεί́ να τον βοηθήσει να επανακτήσει την μνήμη του. Ωστόσο, μέσα από́ τον διάλογο τους, αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες και ψέματα, που ανατρέπουν την πραγματικότητα και των δύο. Σκηνοθεσία: Σώτος Σταυράκης. Παίζουν: Έλενα Χριστοφή, Χρήστος Γιάγκου.
>> Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30), Κυριακή (18:30) μέχρι τις 28 Απριλίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. Εισιτήρια: Soldouticketbox.com Πληροφορίες: 22818999 & 99621845.

O-filos-moy-o-Ntostogiefski-3.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι στην Πάφο
Τι κοινό θα μπορούσε να συνδέει έναν «Νεοέλληνα» με τον κορυφαίο μυθιστορηματογράφο Φ. Ντοστογιέφσκι; Η θεατρική διασκευή της Δήμητρας Παπαδοπούλου αποπειράται να δώσει εξηγήσεις για την ιδιότυπη αυτή συσχέτιση… Ο ήρωας της παράστασης, είναι ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας. Η καλοπληρωμένη δουλειά του, το καλό σπίτι και το ακριβό αυτοκίνητο είναι τα προϊόντα της ευημερίας και οι προϋποθέσεις της αναγνώρισης του ως «επιτυχημένου» μέλους της κοινωνίας μας.. Οι μετανάστες και οι κακόφημες γειτονιές πλήττουν την αισθητική του ενώ απαραίτητο αξεσουάρ-επιβεβαίωση της ανδρικής του ταυτότητας.. η Εύα, μια αιθέρια ύπαρξη... Όλα αυτά προ κρίσης...
>> Παρασκευή 19 Απριλίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20:00. Εισιτήρια: ΕΔΩ

noteslive.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου στο Olio
Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου επιστρέφει δυναμικά στη νυχτερινή ζωή της Κύπρου και τραγουδά στη Λευκωσία την Παρασκευή 19 Απριλίου, σε έναν υπέροχο μάλιστα χώρο! Πιο συγκεκριμένα, το Οlio Lounge Bar & Restaurant στην καρδιά της Λευκωσίας, συνδυάζοντας ποτό, φαγητό και διασκέδαση, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον δημπφιλή Κύπριο καλλιτέχνη, ο οποίος θα ανεβάσει τη διάθεσή μας στα ύψη!
Παρασκευή 19 Απριλίου, Olio Lounge, Λευκωσία, 21:00. Κρατήσεις: 99 997700.

12_Apr24_229_Cyprus_Film_Days.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Cyprus Film Days 2024: Τελετή λήξης
Το επιστέγασμα μιας εβδομάδας γεμάτης με σινεμά, δημιουργικές συναναστροφές και έντονα συναισθήματα, θα αποτελέσει η τελετή λήξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024, το Σάββατο 20 Απριλίου στο Θέατρο Ριάλτο. Η αυλαία για φέτος πέφτει με την προβολή στις 8 μ.μ. της νέας ταινίας του βραβευμένου Κύπριου σκηνοθέτη Άδωνη Φλωρίδη «Africa Star» που εστιάζει στις ζωές τριών Κύπριων γυναικών από διαφορετικές γενιές –μητέρας, κόρης και εγγονής– των οποίων η ζωή αλλάζει τραγικά από την πράξη ενός άνδρα που υποκύπτει σε έναν πειρασμό. ΠερισσότεραΕΔΩ
>> Σάββατο 20 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:00.

FOTO_KAI_TORA_OI_DYO_MAS.2e16d0ba.fill-1375x72.width-800.jpg

Και τώρα οι δυο μας, Θέατρο Δέντρο
Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση… Παίζουν: Χρήστος Σουγάρης, Κατερίνα Λούρα, Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Παρασκευή 19 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, 20:30. Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά. Εισιτήρια: Soldout Tickets και στα Kαταστήματα STEPHANIS.

FotoJet_46.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Presence (light), performance art από την Melissa Zanga στο Κτήριον 53
Η Μελισσάνθη Ζάνγκα δημιουργεί ένα τελετουργικό performance art σχεδιασμένο να σας προκαλεί, να προκαλεί, να σας ηρεμεί και να σας εξυπηρετεί. Η ερμηνεύτρια αφήνει τον εαυτό της να γίνει μάρτυρας, ευάλωτη και αληθινή, αυτό είναι το μαγικό της εργαλείο. Μέσα από τη δική της προθυμία να ταξιδέψει βαθιά μέσα της, καθοδηγεί μια εξερεύνηση στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Τι είναι η ευχαρίστηση και πώς ανοίγουμε σε αυτήν; Πιστεύετε στις αρχαίες παραδόσεις της μαγείας και της επικοινωνίας με το πνεύμα; Ποια παλιά θλίψη κουβαλάμε ανεπεξέργαστη και πώς είναι να γιορτάζουμε πραγματικά πλήρως; Μέσω της παρουσίας όλα τα πράγματα έρχονται στο φως.
>> Σάββατο 20 Απριλίου, Κτήριον 53 - Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών Λευκωσίας, Καλλιτεχνείον/ Arts Studio (Λεωφόρος Αθήνας 25-27 Χρυσαλινιώτισσα 1017, Λευκωσία), 20:30. Εισιτήρια: more.com
Πληροφορίες: 70001384. Γενική είσοδος: €12.00

poikilies.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Αντάμωμα 2024
Για μια ακόμη χρονιά, οι ξεχωριστοί οίνοι της WineCore έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς η ετήσια έκθεση κρασιών «Αντάμωμα 2024» πλησιάζει. Η έκθεση «Αντάμωμα 2024», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου, από τις 14:00 έως τις 22:00, στο ξενοδοχείου Ajax στη Λεμεσό, αποτελεί μια εκδήλωση ορόσημο για την εξερεύνηση του κυπριακού αμπελώνα και του κυπριακού κρασιού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους παραγωγούς, να αλληλεπιδράσουν μαζί τους και να εμβαθύνουν στις διαδικασίες παραγωγής και το ιστορικό υπόβαθρο κάθε φιάλης κρασιού.
>> Σάββατο 20 Απριλίου, ξενοδοχείου Ajax στη Λεμεσό, 14:00-22:00. Πληροφορίες: 94006282 ή στην ιστοσελίδα www.cypruswineconsortium.com

istoriaagaphis-1024x683.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.png

Μια ιστορία αγάπης, Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Η Κάτια και η Ζυστίν βιώνουν τον απόλυτο έρωτα. Το ξεκίνημά τους είναι ειδυλλιακό. Η Ζυστίν επιθυμεί ένα παιδί και η Κάτια μένει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση. Λίγες μέρες πριν από τη γέννηση της κόρης τους, η Ζυστίν εξαφανίζεται και δώδεκα χρόνια αργότερα ο Γουίλιαμ, ο αδελφός της Κάτια, την εντοπίζει και της κάνει μια πρόταση που θα ανατρέψει τη μοίρα όλων. Το έργο του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Αλέξης Μισαλίκ, βραβευμένο με τέσσερα βραβεία Molière το 2020, πραγματεύεται ένα θέμα απτό και αρκετά γνώριμο: τον τρόπο με τον οποίο η αγάπη καταφέρνει να αλλάξει τη ζωή μας και να της δώσει αξία. Μια ιστορία αγάπης, λοιπόν, με έντονα συναισθήματα, συγκρούσεις, αδιέξοδα, διλήμματα, εκπλήξεις, χαρές και λύπες, αποτυπωμένη με τρυφερότητα, σαρκασμό και, πάνω απ’ όλα, χιούμορ. Η σκηνοθέτρια Ελένη Αναστασίου και οι συνεργάτες της καλούνται να αναδείξουν μέσα από την απλότητα και τη φρεσκάδα της σύγχρονης γλώσσας του έργου τις ποικίλες εκφάνσεις της ζωής και του καίριου συστατικού της: της αγάπης. Παίζουν: Γρηγόρης Γεωργίου, Σαββίνα Γεωργίου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Ελένη Σιδερά. Συμμετέχει: Διαμάντω Κωνσταντίνου.
>> Τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή-Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00). Εισιτήρια: https://www.thoc.org.cy/ και από το ταμείο του ΘΟΚ.

SETSOYAN_3.width-800.width-800.width-800.jpg


Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ
Σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Κίνας, το Σε Tσουάν, η Σεν Τε αναμετριέται με τις αντιφάσεις της ζωής αλλά και της καθημερινότητας, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι θεοί, που ταξιδεύουν στο Σε Tσουάν αναζητώντας καλές και γενναιόδωρες ψυχές, εντοπίζουν την καλόκαρδη πόρνη Σεν Τε, η οποία είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει. Για να την ευχαριστήσουν, της προσφέρουν χρήματα. Έχουν όμως έναν όρο: να συνεχίσει να υπηρετεί το καλό. Η Σεν Τε καταφέρνει να αγοράσει ένα μικρό καπνοπωλείο, το οποίο πολύ γρήγορα κατακλύζεται από δεκάδες συμπολίτες της και τα υπερβολικά αιτήματά τους. Της ζητούν όλο και περισσότερα. Τόσο πολλά, μάλιστα, ώστε αναγκάζεται, προκειμένου να κρατήσει το μαγαζί της όρθιο, να επινοήσει ένα άλλο πρόσωπο. Πλάθει, λοιπόν, το αντίθετό της και μεταμορφώνεται στον «ξάδερφό» της, τον στυγνό επιχειρηματία Σούι Τα. Όμως πόσο θα αντέξει αυτόν τον διχασμό; Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Αναγιωτός, Γιώργος Ευαγόρου, Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή. Συμμετέχει: Σάββας Παϊσίου.
>> Παρασκευή, Σάββατο 20:30 & Κυριακή 18:00, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

434739714_818844523601542_8812931421458331505_.width-800.jpg

Γουίνι το αρκουδάκι
Ο Γουίνι πεινάει αλλά δε βρίσκει πουθενά το μέλι του! Ποιος το πήρε άραγε και γιατί; Ζητά από τους φίλους του βοήθεια και φυσικά δεν την αρνούνται! Αλλά μόνοι τους δεν θα τα καταφέρουν. Σίγουρα θα χρειαστούν τη βοήθεια των μικρών μας φίλων! Όχι μόνο για να βρουν το μέλι αλλά και για να ετοιμάσουν μια υπέροχη έκπληξη στο Γουίνι. Παιδιά, είστε έτοιμοι να κάνετε κι εσείς μαζί με το γουρουνάκι, το ελεφαντάκι και τον τίγρη την πιο υπέροχη, φανταστική και αξέχαστη έκπληξη στο Γουίνι; Ξεκινάμε! Διάρκεια: 70’ (χωρίς διάλειμμα). Η παράσταση απευθύνεται σε ηλικίες 2- 10 ετών.
>> Σάββατο 20 Απριλίου (15:00 & 17:00), Δημοτικό Θέατρο Λατσιών / Κυριακή 21 Απριλίου (11:00 & 15:00), Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών. Εισιτήρια: Ticketmaster

Poster-Digital_1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Sistema Cyprus στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, το Mélange Musical έρχεται να σας ταξιδέψει με μία ανάμειξη μελωδιών στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 7:00 μ.μ. Το Sistema Cyprus σε συνεργασία με τον οργανισμό Murathènes από τη Γαλλία θα παρουσιάσει στη σκηνή πέραν των 100 μουσικών, συμπεριλαμβανομένων μαθητών του Sistema Cyprus από Λευκωσία και Λάρνακα, καθώς και νέων από την περιοχή Cantal στην Γαλλία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Santiago Ossa Alzate. Οι ορχήστρες θα παρουσιάσουν ένα πολυπολιτισμικό πρόγραμμα, με συνθέσεις από Κύπρο, Γαλλία, Ρωσία, Κούβα, Τσεχία και Πορτογαλία.
>> Σάββατο 20 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 19:00. Εισιτήρια: SoldOut Tickets.

436424355_10229584622053754_90193.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

"[Α]πίθανες Ιστορίες - Η διαδικασία": Ενα θεατρικό αναλόγιο για τη Σουηδική Αρχαιολογική Αποστολή στην Κύπρο (1927-31)
Ποιες ήταν οι αόρατες φωνές και παρουσίες γύρω από τη Σουηδική Αρχαιολογική Αποστολή στην Κύπρο; Ποιες ιστορίες σχετικές με την Αποστολή χάθηκαν ή ξεχάστηκαν; Σας προσκαλούμε στο θεατρικό αναλόγιο ‘[Α]πίθανες Ιστӧρίες - Η διαδικασία’ που έχει στόχο να μοιραστεί τις πρώτες θεατρικές σκέψεις που προέκυψαν από εργαστήρια που πραγματοποίησε η δημιουργική ομάδα κατά τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2024. Η ομάδα αποτελείται από ερευνήτριες από τις ανθρωπιστικές επιστήμες (Θέατρο-Δραματολογία και Φωτογραφία-Μουσειολογία), καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών (ηθοποιούς, σκηνοθέτες και περφόρμερ) και λειτουργούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Κατά τα εργαστήρια, μέσα από διεπιστημονικές και καλλιτεχνικές πρακτικές, μελετήθηκε υλικό της Σουηδικής Αρχαιολογικής Αποστολής στην Κύπρο (1927-1931) που αποτελείται από φωτογραφίες, αρχαιολογικά ευρήματα, λογοτεχνικά/δημοσιογραφικά κείμενα και επιστολές των Σουηδών αρχαιολόγων. Δημιουργική Ομάδα: Έλενα Αγαθοκλέους, Μαρία Βαρνακκίδου, Ελλάδα Ευαγγέλου, Διομήδης Κουφτερός, Δέσπω Πασιά
Περφόρμερς: Νεκτάριος Θεοδώρου, Έλενα Καλλινίκου
>> Σάββατο 20 Απριλίου, Κήπος Κυπριακού Μουσείου, Λευκωσία, 11:00.
Ώρα προσέλευσης: 10:30 Οι θέσεις θα τοποθετούνται ελεύθερα στον κήπο από το κοινό. Εισηγούμαστε όπως φέρετε δικό σας καρεκλάκι.

34643-sitesdefaultfilesagkinara_g8mlwXS.width-800.jpg


5ο Φεστιβάλ Αγκινάρας

Ένα ιδιαίτερο λαχανικό, που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι όχι τόσο, γίνεται ο πρωταγωνιστής σε ένα φεστιβάλ που αναμένεται φέτος στις 21 Απριλίου. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Αγκινάρας, το οποίο διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία του Κιτίου Λάρνακας. Το φεστιβάλ αφιερώνεται σε ένα προϊόν που παράγεται στο Κίτι, και η μεγάλη γιορτή περιλαμβάνει περίπτερα, φαγητό, ποτό, μουσική και, φυσικά, τραγούδι και χορό. 
>> Κυριακή 21 Απριλίου, πλατεία Κιτίου, Λάρνακα.

psari_fest.width-800.jpg

Φεστιβάλ Ψαριού
Ετοιμαστείτε για μια μέρα γεμάτη κέφι, παρέα, και αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις! Στο φεστιβάλ ψαριού γιορτάζουμε τον πολιτισμό μας και τον πλούτο των θαλασσών μας. Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για όλους: Ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς, ️Live link, Flyboard show, Μαγειρικό show, Δραστηριότητες ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, που εγγυώνται γέλιο και διασκέδαση, Εκπλήξεις που θα ξεδιπλώνονται όλη τη μέρα, προσθέτοντας στη μαγεία της εμπειρίας και φυσικά, πρωταγωνιστή τα ολόφρεσκα, πεντανόστιμα ψάρια μας, μαγειρεμένα με μεράκι.
>> Σ 20 Απριλίου 2024, Λιμανάκι, Λατσί, επ. Πάφου.

img_1 (2).jpg

2ο Youth Tech Fest Cyprus 2024
Το Πανεπιστήμιο Frederick συνδιοργανώνει το 2ο Youth Tech Fest Cyprus 2024, μια γιορτή της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και της Δημιουργικότητας. To Youth Tech Fest θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, μεταξύ των ωρών 09:00-16:30 στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό, προσφέροντας μια σειρά από συναρπαστικά, διαδραστικά εργαστήρια, διαγωνισμούς και άλλες δράσεις για παιδιά και νέους/ες, σε πεδία όπως: Ρομποτική, Gaming, Woodworking, XR/VR, επιστημονικά πειράματα, κ.ά. Καταξιωμένοι/ες ακαδημαϊκοί, προγραμματιστές/τριες, μηχανικοί και επιστήμονες θα καθοδηγήσουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στις διάφορες δραστηριότητες. Το Youth Tech Fest καλεί όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο όχι μόνο να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές του αλλά και να υποβάλουν εργασίες μαθητών και μαθητριών τους που σχετίζονται με τους τομείς ΕSTEAM, στον Ανοιχτό Διαγωνισμό της διοργάνωσης. Όλες οι εργασίες θα τύχουν αναγνώρισης κατά την Τελετή Βράβευσης.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Σάββατο 20 Απριλίου, Πανεπιστήμιο Frederick, Λεμεσός, 09:00-16:30.

Στο ροζ μου συννεφάκι 2.jpg

Στο ροζ μου συννεφάκι στο Κτήριον 53
Μία γλυκιά διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά και ενήλικες με τίτλο "Στο ροζ συννεφάκι" κάνει πρεμιέρα στον χώρο Κτήριον 53 στην Παλιά Λευκωσία την Κυριακή 21 Απριλίου. Η ιστορία ασχολείται με ένα μικρό κορίτσι στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες αυτού του κόσμου δημιουργεί το δικό της παιχνίδι: Το Ροζ συννεφάκι. Κάθε φορά που προσπαθεί να ξεφύγει όμως, ταξιδεύοντας με το ροζ συννεφάκι στον παραμυθένιο αυτό κόσμο της, ανακαλύπτει κρυμμένες δεξιότητες και κερδίζει γνώσεις που την κάνουν πιο δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τους φόβους της στον πραγματικό κόσμο. Μια διαδραστική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, με ένα πρωτότυπο κείμενο που καταφέρνει να θίξει σοβαρά θέματα περιθωριοποίησης και εκφοβισμού. Συντελεστές: Σκηνοθεσία- Αλέξανδρος Κελεπέσιης. Σύλληψη, Συγγραφή, Ερμηνεία- Νάσια Κελεπέσιη. Ερμηνεία- Μισιέλ Φραγκίσκου
Συγγραφή,Τεχνική Υποστήριξη- Φώτα/ Ήχος- Ορέστης Μίνος.
>> Κυριακή 21 Απριλίου, Κτήριον 53, Λευκωσία, 11:00. Εισιτήρια: more.com Πληροφορίες: 70001384.

DSC_0950.2e16d0ba.fill-1375x729_MZOM1yt.width-800.jpg

Το Σκοπευτήριο, Θέατρο Χώρα
Η «Σόλο για Τρεις» σε σύμπραξη με το θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Κυριακή 21 Απριλίου, Θέατρο ΠΕΟ, Λευκωσία, 20:30. Κρατήσεις: 9614780.

anastasianava238.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.png


Αναστασία

Μια νύχτα γεμάτη ρυθμό πρόκειται να μας χαρίσει η Αναστασία την Κυριακή 21 Απριλίου στο Λύκειο Δασούπολης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'. Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια που ήδη μετράει τεράστια επιτυχία με τα τραγούδια της «Μυστικό», «Αμαρτίες» και «Λίγο Λίγο» έρχεται για να μας ξεσηκώσει με την ιδιαίτερη χροιά και λαϊκή φωνή της.
>> Κυριακή 21 Απριλίου, Λύκειο Δασούπολης, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ,' 9.00./ Εισιτήρια: ticketmaster/ early birds tickets €10 μέχρι 21 Μαρτίου.

kitromilia.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Ανθού της Κιτρομηλιάς
Ο Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπιΔραση διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ του Ανθού της Κιτρομηλιάς! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου 2024 από τις 11 μέχρι τις 19:00, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Επισκοπή Λεμεσού. Μια αλλιώτικη και πολύ ενδιαφέρουσα Κυριακή που θα περιλαμβάνει επίδειξη παρασκευής γλυκού και ανθόνερου, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια και κυπριακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα Διόνυσος, Οθέλλος, Σωματείο Παναγιώτης Τουμάζος και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού ομίλου Παρεκκλησιάς.Επίσης παιχνίδια, ζωγραφική και χειροτεχνίες για τους μικρούς μας φίλους και έκθεση φωτογραφίας είναι μερικά από́αυτά́που θα συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό́. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15:30. Στο χώρο της εκδήλωσης θα πωλείται φαγητό, γλυκό και ροφήματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα προσφέρονται κεράσματα και θα υπάρχουν προς πώληση προϊόντα που παράγονται από́ την κιτρομηλιά τα οποία αποτελούν τοπικά́ παρασκευάσματα και έχουν συνδεθεί με την παράδοση του χωριού. Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε μαζί μια όμορφη Κυριακή με την ιδιαίτερη γεύση του κιτρομήλου και την ξεχωριστή μυρωδιά του Ανθού. Την εκδήλωση στηρίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής. Τα έσοδα των εκδηλώσεων του Ομίλου διατίθενται σε κοινωφελείς σκοπούς.
>> Κυριακή 21 Απριλίου, πλατεία Ελευθέριάς, Επισκοπή Λεμεσού, 11:00-19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Untitled_ssq7TEv.2e16d0ba.fill-1375x729.png

«Κι Εγώ;»: Παιδική Σκηνή του θεάτρου Δέντρο
Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει, μία αλλιώτικη παράσταση με ένα αλλιώτικο κείμενο, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και μια πραγματική στιγμή, με τίτλο «Κι Εγώ;» του Αχιλλέα Κουκκίδη. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Θανάση, ένα 9χρονο μικρό αγόρι που ζει με τον παππού του, τον οποίο αναγκάζεται να χάσει λόγω ασθένειας. Η ανακοίνωση, η αντιμετώπιση, η φιλία και η διαδικασία ενός παιδιού να βρει την παρουσία μέσα στην απουσία, αποτελεί την κύρια πλοκή του έργου. Το πρωτότυπο αυτό έργο απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, ενώ η πλοκή του αναμένεται να ενεργοποιήσει συναισθήματα, να αφυπνήσει συνειδήσεις και να κερδίσει τις καρδιές των θεατών ανεξαρτήτου ηλικίας. Επί Σκηνής: Σταύρος Λούρας, Κατερίνα Λούρα, Κρίστυ Χαραλάμπους, Στέφανος Κασάπης, Νικόλας Κουρουζίδης, Κυριακή Ιακωβίδου και ο μικρός Μαρτίνος Κυριακίδης
>> Κυριακή 21 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 11:00.

2211-sitesdefaultfilesadventure_p.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Madari Festival
Αν είσαι φίλος της περιπέτειας, της περιπλάνησης στα μονοπάτια της φύσης, των διαδρομών στα βουνά τότε αυτό το φεστιβάλ είναι σίγουρα για σένα. Πρόκειται για Madari Festival που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου. Ετοιμαστείτε για μια μέρα γεμάτη περιπέτεια, διαδρομές σε συναρπαστικά μονοπάτια και υπέροχο φαγητό σε ένα πλούσιο μπουφέ. Ραντεβού στο Adventure Park στην Κυπερούντα στις 9:00 το πρωί.
>> Κυριακή 19 Απριλίου, Adventure Park, Κυπερούντα, 9:00.

431273117_955510969915286_5096095309198690232_.width-800.jpg


Ο Γάτος με τις μπότες

Το θέατρο Piccolo, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας! Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.
>> Κυριακή 21 Απριλίου, 11:00, Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου. Εισιτήρια: 10 ευρώ. Για πληροφορίες: 94409100.

Wedding and Christening Exhibition στη Λευκωσία
Μια έκθεση που κανένα ζευγάρι το οποίο προγραμματίζει τον γάμο ή την βάφτιση του παιδιού του δεν πρέπει να χάσει!
>> 20-21 Απρίλιου, 14.30 -19.30, Κτήμα Κουσιουμή https://maps.app.goo.gl/FWWBsF9nGKzLKEsE7
Περισσότερα ΕΔΩ

Ανοιξιάτικο πέπλο στον Κάμπο
Μία μοναδική εκδήλωση ανθοφορίας κερασιών θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος στο χωριό Κάμπος. Ως εκ τούτου το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου μαζί με το Πολιτιστικό Σωματείο Ανάπτυξης Κάμπου-Τσακίστρας και σε συνεργασίας με την πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο μας προσκαλούν να θαυμάσουμε το ανιοξιάτικο πέπλο που απλώθηκε στο χωριό! Πάμε να γιορτάσουμε την άνοιξη και την ομορφιά της φύσης, να απολαύσουμε μαζί το θέαμα των ανθισμένων ιαπωνικών κερασιών και να μοιραστούμε τη χαρά της εποχής με ένα πλήθος δραστηριοτήτων, γευστικών εκπλήξεων και μουσικής περιδιάβασης στην παράδοση.
>> Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πάρκο Sakura στον Κάμπο, την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11.00.


«Μουσικό πορτρέτο»: Μουσικές βραδιές αφιερωμένες στον Δημήτρη Λάγιο

Το Φωνητικό Σύνολο της Διάστασης μαζί με το μουσικό σχήμα "Ες αεί", διοργανώνουν και παρουσιάζουν τον Απρίλιο - μήνας γέννησης και θανάτου του Δημήτρη Λάγιου - 4 ξεχωριστές μουσικές βραδιές στο οίκημα της Διάστασης, που βρίσκεται στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, στην αίθουσα «Πλεύσις». Οι μουσικές βραδιές θα αποτελέσουν μια μουσική αναδρομή στη ζωή και το έργο του παντοτινού, πραγματικού και αξέχαστου φίλου, Δημήτρη Λάγιου. Τo Φωνητικό Σύνολο διευθύνει η Χριστίνα Κρασίδου.
>> Κυριακή 21 Απριλίου, Αίθουσα «Πλεύσις» Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, 20.30. Προπώληση www.ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close