Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δοκιμάσαμε ψαγμένα πιάτα στο μοναδικό plant based εστιατόριο της Λευκωσίας

Ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό εστιατόριο με κεντρική φιλοσοφία την φυτική (Plant Based) διατροφή ιδανικό και για την περίοδο νηστείας του Πάσχα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2024

Κατά καιρούς έχουμε γνωρίσει πολλά και διάφορα εστιατόρια όλων των ειδών και τύπων που υπάρχουν σε ολόκληρη την Κύπρο. Έχουμε επισκεφτεί εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, πολυτελείς χώρους, σε ξενοδοχεία, όμορφες ταβέρνες, fusion asian-peuvian χώρους, απάχικα μαγαζάκια, all day restaurants, παραθαλάσσια, στο κέντρο της πόλης, σε χωριά και στο βουνό.

ElFeb24-17.jpg

Πρόσφατα, γνωρίσαμε κάτι μοναδικό το οποίο μας εξέπληξε τόσο για τον προσεγμένο χώρο του και την εξυπηρέτηση που προσφέρει όσο και για την μοναδική του για τη Λευκωσία ταυτότητα. Πρόκειται, για το μοναδικό στο είδος του εστιατόριο της πρωτεύουσας το οποίο σερβίρει αποκλειστικά plant based, φυτική δηλαδή κουζίνα απαλλαγμένη από οποιαδήποτε ζωϊκά υλικά.

Ο λόγος για το Elysian-Plant Based Kitchen Bar, που θα το βρεις στο κέντρο της πόλης, στην προέκταση της λεωφόρου Θεμιστοκλή Δέρβη και πιο συγκεκριμένα στη Διαγόρου. Σήμερα, η υγιεινή στροφή στην καθημερινή μας διατροφή παύει να αποτελεί ένα απλό trend και γίνεται πλέον τρόπος ζωής. Όλοι μας αναζητάμε στους χώρους εστίασης που συχνάζουμε χορτοφαγικά και vegan πιάτα, νόστιμες συνταγές χωρίς κρέας και ζωικά προϊόντα, λιγότερο λάδι, ζάχαρη και νιώθουμε την ανάγκη να τρώμε πιο ποιοτικό φαγητό. Αν και αρκετά εστιατόριο διαθέτουν στο μενού τους κάποιες επιλογές χορταφαγικών πιάτων εντούτοις αυτό δεν είναι αρκετό.

IMG_8660.JPG

100% plant based menu

Έτσι, κάπου εδώ, έρχεται το Elysian, ένα μικρός παράδεισος 100% φυτικής διατροφής, ιδανικός χώρος για φαγητό την περίοδο της νηστείας του Πάσχα, κατάλληλος για όσους προσέχουν την διατροφή τους και άλλους που δεν επιθυμούν να καταναλώνουν ζωϊκά προϊόντα και κρέας. Το εστιατόριο διαθέτει ένα μενού που ακολουθεί την φιλοσοφία της plant based διατροφής.

Το Elysian, λοιπόν, ένας μοναδικός στο είδος του χώρος στην πρωτεύουσα δημιουργήθηκε από τον Γιώργο και την Αριάδνη Αδαμίδου, με επίμονη και προσωπική παρακίνηση μετά από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της φιλοξενίας, ταξιδιών και τουρισμού. Να σημειώσουμε πως η Αριάδνη είναι επιχειρηματίας τα τελευταία 10 χρόνια, με εμπειρία στον τουρισμό, την μόδα αλλά και τις δημιουργίες απολαυστικών γλυκών χωρίς ζάχαρη.

ElFeb24-13.jpg

Έτσι, μέσα από τις εμπειρίες και τον δικό τους τρόπο ζωής, ο Γιώργος και η Αριάδνη δημιούργησαν το Elysian που ακολουθεί μία φιλοσοφία που στόχο έχει να προσφέρει υγιεινά και νόστιμα πιάτα χωρίς συμβιβασμούς. Στο Elysian, δεν χρησιμοποιούν λευκό αλεύρι ή ζάχαρη στα φαγητά και τα γλυκά τους. Χρησιμοποιούν υλικά τοπικής προέλευσης όπου αυτό είναι δυνατόν με σκοπό να μας σερβίρουν μια κουζίνα που ταυτόχρονα φροντίζει την υγεία μας και τον πλανήτη μας.

IMG_1274.JPG

Το μενού

Αν αυτή την περίοδο που πλησιάζει το Πάσχα νηστεύεις, κάνεις διατροφή και τρως πιάτα χαμηλά σε λιπαρά, ελάχιστο λάδι και χωρίς ζάχαρη ή είσαι χορτοφάγος και επιλέγει ένα άλλο τρόπο ζωής και διατροφής το Elysian θα γίνει το αγαπημένο σου στέκι. Εδώ, λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμο brunch με healthy pancakes φτιαγμένα από βιολογική βρώμη, κυπριακή ομελέτα με βιολογικό τόφου, μια επιλογή από ανοιχτά σάντουιτς ή κρουασάν. Ακόμη και οι μαρμελάδες, τα βούτυρα και οι σάλτσες είναι σπιτικές, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.

CHP_3715.JPG

Κυπριακός μεζές χωρίς... κρέας

Ακολούθως, το μεσημεριανό εδώ θα σε κάνει να πιστέψεις ότι ήρθες στο λάθος μέρος αφού σερβίρει από σεφταλιά μέχρι σουβλάκι, γύρο, μπέργκερ, στιφάδο και πολλά άλλα τέτοια πιάτα φτιαγμένα με φυτικά υλικά. Παράλληλα, το μενού περιλαμβάνει σαλάτες με φυτική φέτα και μια σειρά από νόστιμα wraps. Για το βράδυ κλείσε τραπέζι για ένα ξεχωριστό plant based dinner για να δοκιμάσεις το νέο μενού του μαγαζιού με fusion επιλογές. Μπορείς να δοκιμάσεις plant based bao buns, σαγανάκι και παράλληλα να απολαύσεις τον μοναδικό και πιο υγιεινό κυπριακό μεζέ που έφαγες ποτέ με πιάτα με χοληστερίνη μηδέν και σχεδόν τα πάντα homemade στην κουζίνα του Elysian. Μην αφήσεις πίσω τα γλυκά, διότι δεν ξαναδοκιμάσαμε τόσο νόστιμα γλυκά φτιαγμένα αποκελιστικά με φυτικά υλικά.

578A4792.jpg

To Elysian, λοιπόν, τώρα που διανύουμε την περίοδο της νηστείας του Πάσχα είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για brunch, lunch και dinner με υγιεινά πιάτα πραγματικά νόστιμα χωρίς ζωϊκά λιπαρά, ζάχαρη με ποιοτικές πρώτες ύλες. Οι προσπάθειες και η επιμονή της ομάδας του Elysian επιβεβαιώθηκε με χρυσές βραβεύσεις στον τομέα της εστίασης από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του πράγμα που μας επιβεβαιώνει την υπεροχή του.

578A4871.jpg

(22004343) Διαγόρου 15, Λευκωσία. Τρίτη-Σάββατο 10:00-22:30 & Κυριακή 10:00-16:00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close