Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2024
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, απένειμε στην εταιρεία ΚΕΟ οκτώ πολύ τιμητικά βραβεία. Τριάντα καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine και Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, δοκίμασαν 952 δείγματα, από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ΚΕΟ απέσπασε: χρυσό μετάλλιο για τη Μονοποικιλιακή της Ζιβανία από Μαλάγα, αργυρό μετάλλιο για τη Μονοποικιλιακή της Ζιβανία από Σουλτανίνα και χάλκινο για τη Ζιβανία ΚΕΟ. Για τα κρασιά της, η εταιρεία έλαβε αργυρό μετάλλιο για το ΚΤΗΜΑ ΚΕΟ (Cabernet Sauvignon – Λευκάδα) 2018 και χάλκινα μετάλλια για το Heritage 2019, ΚΤΗΜΑ ΚΕΟ (Shiraz – Merlot) 2020, Altesse 2021 και Ξυνιστέρι 2022.
Τα μετάλλια του διαγωνισμού αυτού, που από φέτος μετονομάζεται σε THESSALONIKI WINE & SPIRITS TROPHΥ, αποτελούν τεράστια τιμή για την ΚΕΟ, αφού έχουν βραβευτεί όλες οι Ζιβανίες της εταιρείας, ενώ αναγνωρίζεται και το έργο του οινοποιείου της εταιρείας στη Μαλλιά, με τα βραβεία που απέσπασε για τα κρασιά της.
Η ποιότητα των ποτών που παράγει η ΚΕΟ, βραβεύεται κάθε χρόνο σε διεθνές επίπεδο και ανταγωνίζεται ισάξια ετικέτες από όλο τον κόσμο. Για σχεδόν 100 χρόνια, η ΚΕΟ είναι αφοσιωμένη στη συνέχιση της κληρονομιάς του τόπου μας και νιώθει ιδιαίτερα περήφανη που μέσω αυτών των βραβείων, προβάλλει το επίπεδο της παράδοσής μας στον παγκόσμιο χάρτη οίνων και οινοπνευματωδών.
Σχετικά
Στη Λευκωσία θα στηθεί μια 2ήμερη γιορτή κυπριακού κρασιού και γαστρονομίας
Μια γιορτή που αναδεικνύει το αυθεντικό κυπριακό terroir, με τη συμμετοχή 15 οινοποιών από όλο το νησί, masterclasses, gastromarket με τοπικά προϊόντα, φαγητό και μουσική
1+1 δωρεάν στα Starbucks (μόνο για σήμερα)
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας με τον πιο λαχταριστό τρόπο!
Το απόλυτο dinner guide: 10 κομψές επιλογές σε όλο το νησί
Επιλογές που συνδυάζουν ατμόσφαιρα, ποιότητα και εμπειρία, που σίγουρα αξίζει να ζήσεις
Το 1ο οινοποιείο στην Ελλάδα με Πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας
Οι πρακτικές του οινοποιείου συμβάλλουν δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου μέλλοντος για το ελληνικό κρασί.
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια για φαγητό στις όμορφες Πλάτρες, ετοιμάζεται να επιστρέψει
Πάμε ξανά για πέστροφα και σούβλα, κάτω από το ψηλό δέντρο των Πλατρών
Τα 10 πιο αυθεντικά απάχικα της Λευκωσίας
Εκεί που το παλιό στέκι συναντά το καλό μεζέ, την αυθεντική παρέα, μπίρα και κρασί
Πήγαμε στο Spin, το νέο pizza spot της Λευκωσίας
Πήγαμε μια βόλτα μέχρι το κέντρο και μπήκαμε στο νέο pizza & vinyl spot, για το οποίο θα ακούσεις να μιλάνε όλοι στην πόλη
Lunch, Βrunch και Swings: Μια διαφορετική έξοδος στη Λεμεσό
Το νέο all-day σημείο συνάντησης της πόλης, βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον με θέα το πράσινο
Μοναδικές παραδοσιακές πασχαλινές νοστιμιές από τα χέρια της κυρία Κίκας
Με αφορμή το Πάσχα ο παραδοσιακός ξυλόφουρος της γεμίζει τσουρέκια, ψωμιά κολοκύθας και άλλες νομστιμιές
Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία των κέντρων εστίασης και διασκέδασης
Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές στην κατηγοριοποίηση των χώρων εστίασης και αναψυχής, στη λειτουργία και αδειοδότησή τους, καθώς και στα ωράρια λειτουργίας τους