Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2024
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, απένειμε στην εταιρεία ΚΕΟ οκτώ πολύ τιμητικά βραβεία. Τριάντα καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine και Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, δοκίμασαν 952 δείγματα, από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ΚΕΟ απέσπασε: χρυσό μετάλλιο για τη Μονοποικιλιακή της Ζιβανία από Μαλάγα, αργυρό μετάλλιο για τη Μονοποικιλιακή της Ζιβανία από Σουλτανίνα και χάλκινο για τη Ζιβανία ΚΕΟ. Για τα κρασιά της, η εταιρεία έλαβε αργυρό μετάλλιο για το ΚΤΗΜΑ ΚΕΟ (Cabernet Sauvignon – Λευκάδα) 2018 και χάλκινα μετάλλια για το Heritage 2019, ΚΤΗΜΑ ΚΕΟ (Shiraz – Merlot) 2020, Altesse 2021 και Ξυνιστέρι 2022.
Τα μετάλλια του διαγωνισμού αυτού, που από φέτος μετονομάζεται σε THESSALONIKI WINE & SPIRITS TROPHΥ, αποτελούν τεράστια τιμή για την ΚΕΟ, αφού έχουν βραβευτεί όλες οι Ζιβανίες της εταιρείας, ενώ αναγνωρίζεται και το έργο του οινοποιείου της εταιρείας στη Μαλλιά, με τα βραβεία που απέσπασε για τα κρασιά της.
Η ποιότητα των ποτών που παράγει η ΚΕΟ, βραβεύεται κάθε χρόνο σε διεθνές επίπεδο και ανταγωνίζεται ισάξια ετικέτες από όλο τον κόσμο. Για σχεδόν 100 χρόνια, η ΚΕΟ είναι αφοσιωμένη στη συνέχιση της κληρονομιάς του τόπου μας και νιώθει ιδιαίτερα περήφανη που μέσω αυτών των βραβείων, προβάλλει το επίπεδο της παράδοσής μας στον παγκόσμιο χάρτη οίνων και οινοπνευματωδών.
Σχετικά
RESERVA 52 LOUNGE: Μια all-day γαστρονομική εμπειρία στο κέντρο της Λευκωσίας
Iδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας -από τον πρωινό καφέ και το lunch, μέχρι το δείπνο, τα after-work drinks και τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις
O σεφ Σταυρής ετοιμάζει ένα "δυνατό" steak night
Η βραδιά για τους λάτρεις του καλού κρέατος επιστρέφει στο Stavris Kitchen
Τις Κυριακές πάμε για steak, pasta και κρασί στο βουνό
Στο ALMA στην Κυπερούντα, οι Κυριακές αποκτούν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον
Αυτή η πιτσαρία αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο - Και δεν βρίσκεται στην Ιταλία
Δεν βρίσκεται ούτε στη Νάπολη ούτε στη Νέα Υόρκη, αλλά στο Λονδίνο, και αναδείχθηκε η καλύτερη πιτσαρία στον κόσμο
Το Tocayo παρουσιάζει τη νέα σειρά «Experimental Cocktails»
Καινοτομία, Σύγχρονη Μιξολογία και Culinary Ακρίβεια
Σεπτέμβριος στο Λατσί: χαλαρές μέρες, θάλασσα και ηλιοβασιλέματα στο Island Beach Bar
Το ημερολόγιο μπορεί να λέει ότι το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, αλλά στο Λατσί υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες που μοιάζουν ακριβώς με καλοκαίρι
Γνωστό ταβερνάκι στις 25 του μήνα θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Ωστόσο αφήνουν ένα μικρό teaser για τον χειμώνα, προαναγγέλλοντας πως κάτι καινούργιο «μαγειρεύεται»
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έρχεται στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένα νέο all-day spot ετοιμάζεται να δώσει διαφορετικό ρυθμό στις εξόδους μας, μεταφέροντάς μας από το χαλαρό brunch μέχρι τα βραδινά drinks και τα DJ sets
27 ξεχωριστά μέρη για να βγεις στη Λευκωσία
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Πάμε για "Brandy Sour" και πορτοκαλόπιτα στο καφενείο
Ένα απόγευμα στο καφενείο που θα θυμίζει Κυριακάτικο τραπέζι
Tripadvisor: Τα 25 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2026 – Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό
Η φετινή κατάταξη ταξιδεύει τον επισκέπτη γαστρονομικά από τη Νότια Αμερική και την Ασία έως την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.