Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2024
Λόγω ελαφράς χιονόπτωσης, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους) είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, τόσο στις ορεινές, όσο και στις αστικές περιοχές, καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους, δεν παρατηρείται οποιοδήποτε άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ενημέρωση για οδικά έργα που διεξάγονται σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο και που ενδεχομένως να επηρεάζουν την κυκλοφορία ΕΔΩ.
Η Αστυνομία συστήνει προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, που καλούνται να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.
Το χαμηλό βαρομετρικό με την ονομασία Αυγή, θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Πέμπτη.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνές. Τα φαινόμενα, κατά τόπους ενδέχεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα βόρεια παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα στα βόρεια θα είναι ταραγμένη και παροδικά μέχρι κυματώδης, στα ανατολικά ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνές. Τα φαινόμενα, κατά τόπους ενδέχεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα μεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο αρχικά στα βόρεια παράλια θα πνέουν βορειοανατολικοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα βόρεια θα είναι ταραγμένη και παροδικά μέχρι κυματώδης, στα ανατολικά ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ενώ δεν αποκλείεται και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα, κατά τόπους ενδέχεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Από το απόγευμα και μετά, αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού. Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.
Η θερμοκρασία την Τετάρτη, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 9 εκατοστά.
Σχετικά

Οι πιο μαγευτικές πόλεις για τις τελευταίες ανοιξιάτικες αποδράσεις
Κορυφαίες επιλογές για ταξίδι την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

Τι αλλάζει σε 4 ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας
4 τουριστικά καταλύματα μας περιμένουν για χαλάρωση και διακοπές

Στους 35 βαθμούς και με σκόνη σήμερα η Κύπρος–Πότε αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

«Χτυπάει» 38αρι ο υδράργυρος - Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

15 Χρόνια Lidl Κύπρου: μια κοινή πορεία, μια μεγάλη γιορτή
Πάνω από 900 συμμετέχοντες γιόρτασαν την ενότητα και το όραμα της εταιρείας σε μία αξέχαστη εκδήλωση.

Η Wizz Air ξεκινά πτήσεις από Πάφο - Αυτός είναι ο πρώτος της προορισμός
Από τον Οκτώβριο, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πετούν απευθείας από Πάφο προς ένα υπέροχο προορισμό

Ανακοινώθηκε επίσημα η ημερομηνία για τη νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο έχουν γράψει οι Φραν Γουόλς και Φιλίπα Μπόγιενς


Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2024: Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων
Τον κατάλογο ανακοίνωσε το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.


H LOUIS TRAVEL LTD έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση GREEN OFFICES
Η πιστοποίηση αυτή απονέμεται από τον οργανισμό CYMEPA σε εταιρείες που εφαρμόζουν πράσινες πρακτικές

Ελληνικός προορισμός ανάμεσα στους 4 ιδανικούς της Ευρώπης για διακοπές το καλοκαίρι
Εκεί την κατέταξε o Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Bloggers Ιταλίας