Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2024
Παρόλο που μετρά λίγο περισσότερο από ένα μήνα λειτουργίας, η ταβέρνα «Το Τσιγκέλι» έχει πια ξεκινήσει να εδραιώνεται ως ένα από τα αγαπημένα στέκια, όσων λατρεύουν τις αυθεντικές γεύσεις της κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας.

Ακολουθώντας το concept της γνωστής χασαποταβέρνας, τοποθετημένης στην καρδιά της γραφικής πλατείας του Αγίου Αθανασίου, «Το Τσιγκέλι» προσφέρει μοναδικές επιλογές από ένα ολοκληρωμένο μενού με πιάτα είτε για να μοιραστείς με την παρέα, είτε για να απολαύσεις τη δική σου προσωπική επιλογή.

Η πραγματική υπεροχή της συγκεκριμένης ταβέρνας και η διαφοροποίησή της από τις υπόλοιπες του είδους, είναι η προσεγμένη επιλογή της πρώτης ύλης, που στα χέρια των πεπειραμένων ψηστών της, καταλήγει σε ένα συνονθύλευμα γεύσεων που μένει αξέχαστο στους θαμώνες. Ξεχωρίζουν τα ζουμερά παϊδάκια, τα καλοψημένα σουβλάκια χοιρινού και κοτόπουλου που λιώνουν στο στόμα, τα χωριάτικα λουκάνικα και ο... καυτερός παστουρμάς, αλλά και συγκεκριμένες συνοδευτικές επιλογές της κυπριακής κουζίνας, όπως το αξέχαστο βραστό χαλλούμι του, τα μοναδικά ψημένα άγρια μανιτάρια του, οι τραγανιστές πατάτες και τα πατροπαράδοτα κολοκυθάκια με τα αυγά και πολλές άλλες.

«Το Τσιγκέλι» έχει δημιουργήσει ένα καθόλα ολοκληρωμένο κυπριακό μενού που συναρπάζει τους επισκέπτες, που επιστρέφουν όλο και πιο συχνά, αφού είναι έκδηλη η εμπειρία των καλών ψηστών – μια δεξιότητα που επιβάλλεται για την επιτυχία μιας ταβέρνας.

Στην κεφάτη και ζεστή του ατμόσφαιρα, που θυμίζει την παλιά παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία, εμφανίζονται κάθε Πέμπτη μουσικά σχήματα που συμπληρώνουν το γευστικό ταξίδι των θαμώνων με τις ρεμπέτικες επιλογές τους, ξεσηκώνοντας το κέφι προς το τέλος της βραδιάς. Και κάθε βράδι το μαγαζί είναι κατάμεστο, με τις παραγγελίες να βγαίνουν ασταμάτητα, ζεστές και φρέσκιες κάνοντας την κάθε μπουκιά μοναδική.

«Το Τσιγκέλι» έχει γίνει πια το σημείο αναφοράς της πλατείας του Αγίου Αθανασίου που σφίζει από κέφι και μοναδικές γεύσεις μέχρι τις πρωινές ώρες. Επισκεφθείτε το με μια καλή παρέα και θα ζήσετε μια καθόλα απολαυστική εμπειρία, που σίγουρα δεν θα μετανιώσετε.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 70 00 00 60
Πλατεία Ειρήνης, Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου.
Instagram:to_tsigkeli
Σχετικά
10+1 μαγαζιά με σοκολατένια αβγά-υπερπαραγωγή
Πασχαλινές νοστιμιές, μικρά έργα τέχνηςαπό 10 καταστήματα σε όλη την Κύπρο
Ζήσε το Πάσχα αυθεντικά στο Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη!
Σε έναν ζεστό, αυθεντικό χώρο που αποπνέει παράδοση, η ταβέρνα ετοιμάζει μια γιορτή γεμάτη γεύση και κυπριακή φιλοξενία
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΦΛΑΟΥΝΕΣ: Πού θα βρεις φέτος τις καλύτερες
Το παραδοσιακό έδεσμα του Πάσχα στην Κύπρο έχει την τιμητική του
Η Καλαβασός (μοσχο)μύρισε φλαούνες και τσουρέκια
Στον Φούρνο του Κύπρου στην Καλαβασό μυρίζει Πάσχα
H Λάρνακα απολαμβάνει θεϊκό brookie διά χειρός σεφ Σταυρή
Το brookie που έγινε το πιο hot γλυκό της πόλης, στου σεφ Σταυρή σερβίρεται ζεστό, με παγωτό stracciatella, bueno και flakes αλατιού
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ανοίγει το 100ό του εστιατόριο
Το μενού προσφέρει επίσης ένα "ηλίθιο σάντουιτς" βασισμένο στην viral στιγμή του Ράμσεϊ με χοιρινό, τυρί και τσάτνεϊ ντομάτας συνοδευόμενο από μια μερίδα πατάτες τηγανητές
Πάσχα με αυθεντικές γεύσεις στην καλύτερη ταβέρνα του νησιού
Στην Ταβέρνα Καμασιάς, ξέρουν να κάνουν τις στιγμές αξέχαστες
Ξέρουμε πού θα βρεις brookie, τo viral γλυκό για το οποίο περιμένουν ώρες στην ουρά
8 μαγαζιά φτιάχνουν το ακαταμάχητο γλυκό
Μεγάλο πανηγύρι στο χωριό και σπέσιαλ μενού με οφτό που δεν χάνεται
Την Κυριακή των Βαΐων ο Πορφύριος στην Περιστερώνα θα σερβίρει ένα ξεχωριστό μενού
Απολαμβάνουμε δωρεάν κρασί από 30+ κυπριακά οινοποιεία
Στις 3 Απριλίου η 13η Έκθεση Κυπριακού Κρασιού του Ομίλου Οινοφίλων Αμμοχώστου, στην Αγία Νάπα, με συμμετοχή δεκάδων οινοποιείων
The Grand Easter Collection: Μια πασχαλινή συλλογή βγαλμένη από παραμύθι
Το Columbia Confectionery παρουσιάζει τη φετινή πασχαλινή του συλλογή, που είναι άκρως εντυπωσιακή!
Τα πιο λαχταριστά τσουρέκια της Κύπρου για το φετινό Πάσχα σε 31+1 καταστήματα
Παραδοσιακές συνταγές με άρωμα μαστίχας και μοντέρνες γεμίσεις σοκολάτας πρωταγωνιστούν στους φούρνους του νησιού