Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2023
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο δυτικό μισό και πιθανόν σε βόρειες περιοχές.
Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, παρόλο που τοπικά σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Αργά το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στις υπήνεμες ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σχηματιστεί παγετός.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό δυτικό ως βορειοδυτικό ρεύμα αέρα και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο δυτικό μισό και πιθανόν σε βόρειες περιοχές. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, παρόλο που τοπικά σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Αργά το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια και μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια, ωστόσο αργότερα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στις υπήνεμες ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σχηματιστεί παγετός.
Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον κυρίως αίθριος. Αρχικά, πιθανόν τοπικά στα ορεινά να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα καταστούν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και σταδιακά ταραγμένη, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στον 1 βαθμό υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ενώ παγετός δεν αποκλείεται να σχηματιστεί και σε ορισμένες υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.
Το επόμενο τριήμερο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες την Τετάρτη και την Πέμπτη ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε δυτικές περιοχές και στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί την Πέμπτη κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς λίστας με τους κρυφούς παραδείσους
Με την αυθεντικότητά του και τις μοναδικές παραλίες του κυριαρχεί στις λίστες σε γνωστές ελβετικές και γερμανικές ιστοσελίδες
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (για 48 ώρες μόνο)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο
Instagram: Το top 10 των πιο "φωτογενών" γαμήλιων προορισμών στον κόσμο – 6η η Σαντορίνη
Η έρευνα της Destify Destination Weddings που βασίστηκε σε δεδομένα από το Instagram
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Γεύση από Θεσσαλονίκη
Ένα τριήμερο ταξίδι σε μια πόλη που μυρίζει ιστορία, μπαχάρια και θάλασσα
Αυτή είναι η νέα λειτουργία επείγουσας ειδοποίησης για περιστατικά ασφάλειας
Νέος μηχανισμός ενημέρωσης πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Ένας κήπος φτιαγμένος για να φιλοξενεί τις πιο όμορφες στιγμές
Ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία για κοινωνικές εκδηλώσεις και gatherings κάθε είδους
5 νησιά για ιδιαίτερο Πάσχα στην Ελλάδα
Κανάτια, βεγγαλικά και αυτοσχέδια ομοιώματα του Ιούδα επιστρατεύονται για να κάνουν το Πάσχα ξεχωριστό
To αγαπημένο μας brunch spot στο χωριό επιστρέφει για τη νέα σεζόν
Το αγαπημένο garden restaurant ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν και υποδέχεται ξανά το κοινό του
Ο Πρωταράς τον Μάιο θα παίζει... beach volley
Ο Πρωταράς στον ευρωπαϊκό χάρτη του beach volley
Έξι διαφορετικοί, ευρωπαϊκοί προορισμοί ιδανικοί για να ταξιδέψετε το Πάσχα
Μεσαιωνικός μυστικισμός, αναγεννησιακός αέρας και μπαρόκ αρχιτεκτονική ταιριάζουν φουλ με την ατμόσφαιρα του Πάσχα
Κι όμως, στην Κύπρο υπάρχει ένα (συναρπαστικό) πάρκο με ερπετά και αμφίβια
Ένας χώρος ιδανικός για οικογένειες και παιδιά, όπου η γνώση συναντά την περιέργεια και η επαφή με τη φύση γίνεται αφορμή για ανακάλυψη