Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δημιουργείται Μουσείο Ενάλιας Αρχαιολογίας στη Λάρνακα

Το θέμα συζητήθηκε σε επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στη Λάρνακα

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2021

Η δημιουργία Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας, η επέκταση του παραλιακού μετώπου από τις Φοινικούδες μέχρι τη Βορόκληνη και η μετακίνηση του Κεντρικού Ταχυδρομείου της πόλης, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη, στη Λάρνακα.

Στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός και οι συνεργάτες του με τον Δήμαρχο και βουλευτές της Λάρνακας, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου των Ηνωμένων Εθνών (χώρος Πολιτικής Άμυνας) έναντι της Αλυκής Λάρνακας. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι αναμένεται να ληφθεί η μίσθωση του χώρου και στη συνέχεια το Τμήμα Αρχαιοτήτων να ετοιμάσει κτιριολογική μελέτη για τις ανάγκες στέγασης του Μουσείου».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γ. Καρούσος το θέμα θα τεθεί ακολούθως ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου με την εισήγηση όπως προχωρήσει σχεδιαστικά (ανοικτός διαγωνισμός, επιλογή μελετητή κ.α.), υπολογισμός προϋπολογισμού και έγκριση κονδυλίου, ώστε να ξεκινήσει ο προγραμματισμός υλοποίησης του έργου. Στη συνέχεια το Υπουργείο Μεταφορών θα εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα προς υλοποίηση του Μουσείου.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close