Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023
Ξεκίνησε από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου η λειτουργία της νέας υπηρεσίας "Park & Ride", η οποία προσδοκάει να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται τόσο στην είσοδο της Λευκωσίας, όσο και στο κέντρο της πόλης.
Η υπηρεσία τίθεται σε εφαρμογή με τη συνεργασία της Δημόσιας Εταιρείας Μεταφορών - Cyprus Public Transport (CPΤ) και του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
Η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα και θα μεταφέρει με συχνά και τακτά αστικά δρομολόγια, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, τους επιβάτες από το Στάδιο ΓΣΠ στο κέντρο της Λευκωσίας με λίγες και συγκεκριμένες στάσεις στα Φώτα Καλησπέρα και στις Λεωφόρους Λεμεσού και Μακαρίου.
Το νέο ωράριο 6.30-18.00 θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.
Εκτιμάται ότι κατά τις ώρες αιχμής τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε 10 με 15 λεπτά και τις υπόλοιπες ώρες κάθε μισή ώρα.
Όσοι οδηγοί επιλέγουν την υπηρεσία "Park & Ride" θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους στο Στάδιο ΓΣΠ και να ταξιδεύουν επίσης δωρεάν μέχρι το κέντρο της πόλης και αντίστροφα.
Παράλληλα, δημιουργήθηκε νέα λεωφορειολωρίδα στην είσοδο της Λευκωσίας, με στόχο οι χρήστες της υπηρεσίας να φτάνουν στον προορισμό τους πιο σύντομα και με άνεση, όπως αναφέρει η CPT.
Σχετικά

10 από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Κύπρο
Η μαγεία της Κύπρου μέσα από βίντεο και εικόνες

Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές

Καιρός: Στους 36°C σήμερα η θερμοκρασία – Σταδιακή άνοδος μέχρι την Πέμπτη
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανηφορίζει και πάλι ο υδράργυρος: Ετοιμαστείτε για 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι τέλος Αυγούστου

Ανηφορίζει ξανά ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας