Εκδρομές να πας , Guide

Ένα εκκλησάκι κτισμένο στην άκρη ενός λόφου με απίστευτη θέα

Βρίσκεται στο αγαπημένο χωριό Ασκάς και πραγματικά αξίζει να το επισκεφτείς

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2021

Η παράδοση στο χωριό Ασκάς, της επαρχίας Λευκωσίας  μυρίζει από μακριά, καθώς τα γραφικά σοκάκια του, οι μυρωδιές και οι γεύσεις του και γενικά η γραφικότητά σου σε ταξιδεύει χρόνια πίσω.  Αυτό που επίσης υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στον Ασκά, όπως και στα υπόλοιπα γύρω χωριά είναι το πράσινο της φύσης που πραγματικά σου προσφέρει ηρεμία και ξεκούραση.

Εκεί, λοιπόν, μεταξύ άλλων ανάμεσα στο πράσινο, υπάρχει «κρυμμένο» το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και της Αγίας Χριστίνας.  Συγκεκριμένα, θα το βρεις βορειοδυτικά του χωριού, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το κέντρο του.  Θα ακολουθήσεις τις ταμπέλες και μία κατηφόρα που φτάνει στο εκκλησάκι.

Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι, κτίσματος του 1518 σε μονόκλιτο σε ρυθμό βασιλικής, με επικλινή στέγη, με κεραμίδια επιπέδου τύπου αγκιστρωτά.  Αυτό που το κάνει περισσότερο ξεχωριστό είναι ότι είναι επενδυμένο με ακανόνιστη πέτρα της περιοχής που γίνεται αισθητό σε μεγάλο βαθμό.

Η τοποθεσία του, αλλά και η μαγευτική θέα που ξεπροβάλλει μπροστά σου είναι απίστευτα μοναδικές. Είναι κτισμένο στη «ράχη» ενός λόφου και η θέα που διακρίνεις είναι τόσο μαγευτική, αφού είναι γεμάτη βουνά, πράσινο και χωρίς να απουσιάζουν τα πεύκα, που πραγματικά σε «ζωντανεύουν».

Στον περίβολο υπάρχουν δένδρα ελιάς πολλών χρόνων αλλά και παγκάκια για να ξαποστάσεις, απολαμβάνοντας και τη μαγευτική θέα, κάτι που είναι σημαντικό, μετά τη βόλτα σου στο χωριό και την επίσκεψή σου στο ξεχωριστό αυτό εκκλησάκι!

Φωτογραφία: BigCyprus

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close