Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2023
Ένα μοναδικό φεστιβάλ με επίκεντρο το παιδί και τις μέλισσες, το μέλλον του πλανήτη μας, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
Το Παιδικό Μελένιο Φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί ως πλατφόρμα γνώσης για τον μαγικό κόσμο των μελισσών και το γλυκό μέλι τους.
Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις Μοναχικές Μέλισσες, τους καλύτερους επικονιαστές που χρειάζονται την προστασία μας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι στην Κύπρο έχουμε 378 διαφορετικά είδη μοναχικών μελισσών, τις πιο ελεύθερες μέλισσες που επιλέγουν να ζήσουν μόνες τους στη φύση.
Η ευαισθητοποίηση και η γνώση μεταφέρονται στα παιδιά, μέσα από δημιουργικά βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, τραγούδια, γεύσεις και αρώματα, μουσική και δημιουργία ξενοδοχείων μελισσών, χειροποίητα καλλυντικά με κερί μέλισσας για παιδιά, τέχνες και χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα υλικά, άφθονο μέλι από τους μελισσοκόμους της περιοχής, και γαστρονομία με μέλι.
Τα παιδιά μαθαίνουν για τη ζωή των μελισσών και αποκτούν γνώσεις για το πώς οι μέλισσες συνδέονται με την τροφική μας αλυσίδα, τη βιοποικιλότητα και την ύπαρξη όλων των οικοσυστημάτων.
Υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγίας, με παιδικά χορευτικά συγκροτήματα, ζωντανή μουσική, μεγάλη ποικιλία από λιχουδιές μελιού για να απολαύσετε το μέλι σε όλο του το μεγαλείο, 22 εκθέτες, μελισσοκόμοι και τεχνίτες με προϊόντα με θέμα τη μέλισσα.
Η Μελίνη σας περιμένει στις 17 Σεπτεμβρίου από τις 11.00-19.00 για μια γιορτή αγάπης και γνώσης, για μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά και τις μέλισσες, το μέλλον του πλανήτη μας!
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου