Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2023
Εποχική χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ οι σχετικά ασταθείς καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν το νησί, εξασθενούν και σταδιακά υποχωρούν.
Αρχικά σήμερα, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Στις υπόλοιπες περιοχές ωστόσο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, οι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών, περιοχές νότια της οροσειράς του Τροόδους αλλά και σε περιοχές στα ανατολικά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα το πρωί θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο το απόγευμα, τοπικά στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί ωστόσο αργότερα γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αρχικά, κατά τις αυγινές ώρες, στο εσωτερικό και στα ανατολικά, ενδέχεται να παρατηρείται αραιή ομίχλη και αυξημένη χαμηλή νέφωση. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή, θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.
Σχετικά

Lady’s Mile και Κούριο: Οι δύο υπέροχες παραλίες της Λεμεσού που αλλάζουν
Στόχος, η ενίσχυση της προσβασιμότητας, της υγιεινής, της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των λουομένων, αλλά και η σταδιακή αποκατάσταση της λαϊκότητας της δημοφιλούς παραλίας Lady’s Mile

Αγία Σοφία: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αποκατάσταση στα 1.500 χρόνια ιστορίας της
Οι εργασίες δεν εντατικοποιήθηκαν μόνο για τη σεισμική θωράκιση του μνημείο

Ο μεσογειακός «κρυμμένος θησαυρός» που αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός για το φετινό καλοκαίρι
Δείτε τα 20 καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε φέτος




Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το φιλανθρωπικό Gala Dinner, “A Night in Paris”
Από το συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου Ladies Circle 1 Λευκωσίας

Πώς ψηφίζουμε στη Eurovision 2025 – Απόψε εμφανίζεται η Κύπρος
Λεπτομέρειες για τον Α’ Ημιτελικό

Αυξημένη τουριστική κίνηση σε ευρωπαϊκές πόλεις – Ποιες ελληνικές περιλαμβάνονται
Ο «υπερτουρισμός» αναδεικνύεται ξανά σε μείζον ζήτημα

Η Lidl Κύπρου συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση των καταναλωτών με το Lidl Plus
Η εταιρεία αναβαθμίζει την εμπειρία των καταναλωτών με το ψηφιακό πρόγραμμα πιστότητάς της, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 1.700€

Αυλαία στο Φεστιβάλ Καννών: Λάμψη, επιστροφές και ο μεγάλος πρωταγωνιστής
Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τη Τρίτη 13 μέχρι τις 24 Μαΐου
