Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2023
Ο μάστορας ανοίγει με δεξιοτεχνία το φύλλο, βάζει το ένα πάνω από το άλλο και ενδιάμεσα τοποθετεί τη γέμιση- αλμυρή ή γλυκιά, για να γίνει η μπουγάτσα . Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του ξεχωριστού αυτού εδέσματος, που κατατάσσεται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών για το πρωινό τους γεύμα. Όταν όμως η μπουγάτσα γίνεται παγωτό, τότε ο τρόπος παρασκευής αλλάζει και το μόνο κοινό στοιχείο είναι η γεύση που απογειώνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Η γεύση μπουγάτσα στο παγωτό προέκυψε τυχαία για έναν Θεσσαλονικιό που διατηρεί κατάστημα με παγωτά στο κέντρο της πόλης και, όπως λέει, μπορεί να είναι λίγοι οι μήνες από τότε που έκανε το ντεμπούτο της ωστόσο κάνει ήδη θραύση σε Έλληνες και ξένους τουρίστες.
«Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με κρέμα μπουγάτσα. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μού ήρθε η ιδέα -αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό! Η δοκιμή "έτυχε και ...πέτυχε"» εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Στέλιος Ρίμπας.
Οι δημιουργοί του παγωτού μπουγάτσα έκαναν πολλές δοκιμές και αλλαγές για να φτάσουν στη σημερινή τελική του μορφή. Η όψη και η γεύση είναι πολύ κοντά στην αγαπημένη πρωινή συνήθεια και όσοι έχουν δοκιμάσει τα ξυλάκια μπουγάτσα δεν σταματούν στο ένα. «Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο» εξηγεί ο κ. Ρίμπας.
Στη βιτρίνα του καταστήματος η λέξη μπουγάτσα -μια λέξη αναγνωρίσιμη και από τους ξένους τουρίστες- τραβά την προσοχή και το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Ειδικά οι Γερμανοί και οι Κινέζοι είναι αυτοί που το έχουν ως πρώτη επιλογή τους για επιδόρπιομ μιας και τους είναι γνώριμη η γεύση.
Για λόγους ευκολίας πάντως ο κ. Ρίμπας σκέφτεται να τοποθετήσει και κανονικές μπουγάτσες δίπλα στο προϊόν του για να ξέρουν ακόμη και οι λιγότερο ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται και να είναι δίπλα δίπλα το ζεστό με το παγωμένο μπουγατσίνι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά
Τίτλοι τέλους για το SŌNHE στη Λευκωσία
Το “SŌNHE Gone Dirty” φέρνει νέα late-night εμπειρία
Μεζεδάκια στην αυλή, σε 6 νόστιμες ταβέρνες της Λεμεσού
Ετοιμάσου για παρεΐστικες βραδιές κάτω από τα αστέρια
Ο Chef Nobu Matsuhisa επιστρέφει στην Κύπρο!
Στο εστιατόριο σήμα κατατεθέν του νησιού και must visit για κάθε επισκέπτη
Ένα ξεχωριστό four hands dinner στο ατμοσφαιρικό Ristorante Bacco
Η συνάντηση των δύο σεφ υπόσχεται ένα ταξίδι στις σύγχρονες ιταλικές γεύσεις
Το True Heart Café, το πρώτο καφέ, που λειτουργεί από νέους με αυτισμό, άνοιξε τις πόρτες του
Η Κύπρος αποκτά την πρώτη κοινωνική επιχείρηση - Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Κλέα Παπαέλληνα εγκαινίασε το True Heart Café
Το εστιατόριο στο 10o όροφο, με τη συγκλονιστική θέα, κατεβάζει ρολά
Και ρίχνει αυλαία με ένα closing party που θα γράψει ιστορία στη Λεμεσό
Η κυπριακή ταβέρνα στο χωριό που ετοιμάζει ένα δυνατό steak night
Η έξοδος που αξίζει να κανονίσεις με την παρέα σου
Ένα νέο καλοκαιρινό μενού κλείνει μέσα του τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της Μεσογείου
Το “Παντοπωλείο – Καλή Όρεξη” υποδέχεται το καλοκαίρι με νέες προσθήκες στο Μενού
Νέο κατάστημα Kawacom’s στην Ορόκλινη – Το 29ο σημείο της αλυσίδας
Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Κλείνει γνωστό στέκι της Αγίας Νάπας, μετά από 30 χρόνια
Ένα από τα πιο γνωστά θεματικά cafe/restaurant της Αγίας Νάπας, ολοκληρώνει τον κύκλο του αποχαιρετώντας το κοινό του