Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2023
Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer της κινηματογραφικής παραγωγής «Φόνισσα» της Tanweer Productions, σε συμπαραγωγή με τη View Master Films, με τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Τα γυρίσματα για την κινηματογραφική μεταφορά της Φόνισσας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα και σενάριο της Κατερίνας Μπέη, ξεκίνησαν στην Αθήνα, αλλά και στα επιβλητικά τοπία της Λακωνικής Μάνης, της Κρήτης και της Σκιάθου - ιδιαίτερης πατρίδας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Το κεντρικό καστ συμπληρώνουν οι Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, και Γαλήνη Χατζηπασχάλη.
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Η σύνοψη της ταινίας
Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα , χήρα- Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας.
Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δε θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Θύματα του ξεσπάσματός της γίνονται τα μικρά κορίτσια του νησιού, τα οποία απαλλάσσει από το κοινωνικό και οικονομικό φορτίο που η ύπαρξη τους επιφέρει, αφαιρώντας τους τη ζωή.
Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με το νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και πάει στο καταφύγιο της που είναι η φύση. Όμως στην πραγματικότητα όσο και αν η ηθική της της υπαγορεύει πως καλά έπραξε όσα έπραξε, το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.
Η ταινία, δεν επιχειρεί μία ποινική ή εγκληματολογική προσέγγιση, αλλά εισχωρεί στον τρόπο που ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης διείσδυσε στην ψυχή της ηρωίδας του - τρόπος, ως εκείνη τη στιγμή, πρωτοφανής λογοτεχνικά. Δίνει, επίσης, ένα ιστορικό αποτύπωμα της εποχής γύρω στο 1900 – σαν κοινωνική σφυγμομέτρηση, ανέφερε η σκηνοθέτις, Εύα Νάθενα.
Πηγή: LIFO
Σχετικά

Αυτή την εβδομάδα στο σινεμά: δύο νέες ταινίες που αξίζει να δεις
Η μεγάλη οθόνη υποδέχεται φρέσκες ταινίες που υπόσχονται να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και νέες εμπειρίες στο σινεφίλ κοινό

Πέθανε ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Ο Ρέντφορντ υπήρξε για δεκαετίες ένας από τους πιο αγαπητούς πρωταγωνιστές του αμερικανικού κινηματογράφου

Maestro: Οι δύο ηθοποιοί που προστίθενται στην 4η σεζόν της σειράς
Οι φανατικοί της σειράς μετρούν αντίστροφα για να δουν τη συνέχεια της συναρπαστικής ιστορίας

Το ντοκιμαντέρ "The (M) Factor: Shredding the Silence on Menopause" επιστρέφει στην Κύπρο για μία ακόμη αποκλειστική προβολή
Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση για την υγεία των γυναικών

Το ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη
Με ελεύθερη είσοδο

GoetheKino: Ζητήματα Οικογένειας, με προβολές βραβευμένων ταινίων
Μια σειρά προβολών και συζητήσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε γύρω από τις σχέσεις στην οικογένεια

The Super Mario Galaxy Movie: Ο Μάριο επιστρέφει και μας πάει… στο διάστημα!
Από το Βασίλειο των Μανιταριών στα άστρα – η πιο επική περιπέτεια ξεκινά το 2026.

Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Σύλβιας Νικολαΐδου και Νικόλας Ιορδάνου κέρδισαν το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Δράμας
Η δημιουργική ομάδα από την Πάφο παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον συμβολισμό και τη σημασία του αλατιού στην ιαπωνική κουλτούρα

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»