Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2023
Πριν περίπου ένα χρόνο έφτασε στην καρδιά της Λευκωσίας, φέρνοντας νέο αέρα. Τώρα, το Mimosa μας συστήνεται ξανά, ανανεωμένο και με νέο, νόστιμο μενού. Υιοθετώντας την to-share φιλοσοφία, με πιάτα δια χειρός σεφ Αντώνη Κυριακού που μπορείς να τα συνδυάσεις με ωραία κοκτέιλ που προτείνει ο άρτι αφιχθείς στην ομάδα bartender, Σαββας Χατζηττοφής, το Mimosa δημιουργεί το ιδανικό κόνσεπτ που χρειάζεσαι για την επόμενη σου χαλαρή έξοδο.
Αφού καθίσαμε και παραγγείλαμε τα ποτά μας, αρχίσαμε να βλέπουμε τον κατάλογο με τα πιάτα. Το μενού είναι μαζεμένο αλλά να είσαι σίγουρος πως είναι περιεκτικό, με διαφορά tapas που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα. Αναπόφευκτα, επιλέξαμε να δοκιμάσουμε λίγο από όλα για να δημιουργήσουμε μια σφαιρική εικόνα.
Από τα πρώτα πιάτα, ξεχώρισε το φίνο σε γεύση φιλέτο λαβράκι, γεμιστό με μείγμα γαρίδας και παναρισμένο με κρούστα φιστικιού, που σερβίρεται με σπαράγγια και πουρέ σέλινο, ενώ από τις σαλάτες αυτή με κόκκινη και λευκή κινόα, ρόδι, ζελέ yuzu καραμέλας, χαβιάρι αγγουριού, φιλέτο τόνου και σος yuzu πέρασε με ευκολία στα highlights μας.
Ο σεφ συνεχίζει να πειραματίζεται με φαντασία και δημιουργικότητα και στα κυρίως πιάτα, στην κάρτα των οποίων θα βρείτε τρεις επιλογές από κρεατικά και τρεις από ψαρικά.

Δοκιμάσαμε και τις τρεις επιλογές με θαλασσινά. Μιλάμε για ψητό καλαμάρι με ιδιαίτερο πουρέ φάβας, φιλέτο λαβράκι στη σχάρα, με ρεβίθι chutney κόλιανδρου, μαριναρισμένα ντοματίνια κομμένα σε φέτες αλλά και ψητό χταπόδι στη σχάρα με πουρέ ψητής αγκινάρας, πιπεριά Φλωρίνης κουλί, σπαράγγια ψητά και λάδι καπνιστής πάπρικας.
Τρία διαφορετικά πιάτα, το κάθε ένα με τη δική του ένταση και ξεχωριστή νοστιμιά, κάτι που αν μη τι άλλο αποδεικνύει το πόσο καλά μπορεί να χειριστεί η ομάδα της κουζίνας τα υλικά της. Αν όμως θα έπρεπε να επιλέξω αγαπημένο πιάτο, αυτό θα ήταν σίγουρα το χταπόδι.

Στους αντίποδες του μενού, το καλοψημένο, ζουμερό φιλέτο Ribeye με σοτέ γλυκοπατάτα και baby κολοκυθάκια στη σχάρα, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στην παρέα, ενώ το αρνί που μαγειρεύεται με πουρέ πράσου, μελιτζανοσαλάτα, σπόρους μουστάρδας τουρσί και σάλτσα μυρωδικών μέντα συμβάλλει αισθητά στο νόστιμο γευστικό ταξίδι που σε πάει το Mimosa.

Για κλείσιμο, μην παραλήψεις το γλυκό. Εδώ θα συναντήσεις το λατρεμένο γαλακτομπούρεκο σε μια πιο γκουρμέ εκδοχή του, με γεύση πορτοκάλι που θα σε συνεπάρει, αφήνοντας μια διακριτικά γλυκιά επίγευση.
Στα θετικά του, βάλε επίσης το ευγενικό σέρβις, που συμπληρώνει ιδανικά την εικόνα ενός εστιατορίου που ξεχωρίζει και αξίζει να επισκεφτείς (αν δεν το έκανες ήδη).
(95964636) Θεοφάνη Θεοδότου 14-16, Λευκωσία
Κείμενο: Μαρία Φάντη
Σχετικά
Κατακλυσμός γεύσης με tacos στον Πρωταρά
Το απόλυτο spot για tacos, margaritas και καλοκαιρινή διάθεση
30 μέρη για έξοδο στη Λεμεσό Σάββατο βράδυ
Ωραία ατμόσφαιρα, φαγητό και ποτό σε 30 μαγαζιά της συμπρωτεύουσας για όλα τα γούστα!
15 νέες αφίξεις που συζητιούνται ήδη στην Κύπρο
Νέα εστιατόρια, urban bistrots, ταβερνάκια, burger spots και all-day στέκια άνοιξαν τις πόρτες τους και βάζουν φρέσκο αέρα στη γαστρονομική σκηνή του νησιού
Ραντεβού και πάλι στις αυλές: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες
Μια βραδιά αφιερωμένη στην κληρονομιά του κυπριακού οίνου
Το Minthis και η SPM Family Office παρουσιάζουν μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης, πολιτισμού και κινηματογραφικής αφήγησης
Ασημένιο μετάλλιο και 4η θέση στον κόσμο για τη νεαρή σεφ Κωνσταντίνα στον Global Young Chefs Challenge
Η Κύπρος στην παγκόσμια ελίτ της γαστρονομίας
Dirty Burgers, Delivered Differently-Η premium street food εμπειρία της Λευκωσίας αυτό το καλοκαίρι
Για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, το Dirty Burger CY ανεβάζει την εμπειρία επίπεδο
Παλαιά Ελιά: Το καλοκαίρι μεταφέρεται στην πλατεία
Από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, η πλατεία γίνεται σημείο συνάντησης για όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη έξοδο στο κέντρο της πόλης
Το Mazema της Χριστίνας και του Angel ανοίγει ξανά, αυτήν τη φορά σε ένα πρώην γκαράζ αυτοκινήτων
Στο διήμερο opening θα φιλοξενήσει τον Λευτέρη Τσούγκα, από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Delta της Αθήνας
Global Chefs Challenge Finals 2026: Η Κωνσταντίνα Παπαιωάννου ανάμεσα στους 8 κορυφαίους νεαρούς σεφ του κόσμου
Η Κύπρος βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής
Στο SCALE, η επόμενη έξοδός σου γράφεται σε Chapters!
Το βραβευμένο εστιατόριο της πρωτεύουσας φέρνει ένα νέο γαστρονομικό concept