Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2023
Η σκόνη που ήρθε από την Αίγυπτο προκαλεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στο νησί τις τελευταίες ημέρες, με το φαινόμενο να ήταν πάρα πολύ έντονο χθες, Κυριακή. Τόσο έντονο μάλιστα, που ο φωτογράφος Ρώμος Κωτσόνης έβγαλε μια συγκλονιστική εναέρια φωτογραφία της Λεμεσού η οποία θύμιζε περιοχή της Σαχάρα.
Μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι» ο Προϊστάμενος Κλάδου Ποιότητας Αέρα, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως χθες καταγράφηκαν συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων που έφτασαν τα 900 μικρογραμμάρια, με το νομοθετικό όριο να βρίσκεται στα 50 μικρογραμμάρια. Στη συνέχεια τόνισε πως τέτοιου μεγέθους συγκεντρώσεις σκόνης δεν μας επισκέπτονται συχνά και αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο.
Πότε θα υποχωρήσει και πότε θα επιστρέψει η σκόνη, σύμφωνα με το Kitasweather:
Ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα και αύριο, με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά (και κυρίως στο βόρειο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους, στο εσωτερικό και βόρεια) ενώ την Τετάρτη, η αστάθεια φαίνεται να περιορίζεται με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό.
Η σκόνη αναμένεται να υποχωρήσει μέχρι απόψε. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή μέχρι και την Τετάρτη.
Νέο βαρομετρικό χαμηλό από την βόρειο Αφρική θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας προοδευτικά από αργά την Πέμπτη και αρχικά την Παρασκευή φέρνοντας εκ νέου σκόνη και πιθανότητα λίγων σταγόνων λάσπης από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και περίπου το πρώτο μισό της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά το διήμερο.
Πηγή: cityfreepress
Σχετικά

Οι 5 κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί στον κόσμο για το 2025
Μία λίστα γεμάτη γεύση και κουλτούρα

Οι 10 δημοφιλέστερες σειρές αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τους χρήστες του IMDb
Οι τηλεοπτικές σειρές έχουν πάρει φωτιά και αυτήν τη στιγμή οι θεατές έχουν "κολλήσει" με δέκα shows που εμφανίζονται ξανά και ξανά σε λίστες

10 πολυτελείς αποδράσεις στο βουνό: Cozy Χριστούγεννα με στυλ και ζεστασιά
Απολαύστε τις γιορτές σε ορεινά καταλύματα που συνδυάζουν πολυτέλεια, παράδοση και απόλυτη θαλπωρή, το ιδανικό σκηνικό για μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές.

Δεκαεπτά υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή χρονιά 2025-2026
Με τον φετινό κύκλο να σηματοδοτεί την ολοκλήρωση έξι ετών πορείας, ο στόχος του ιδρύματος παραμένει ο ίδιος

8 στοιχειωμένα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο στα οποία μπορείτε να μείνετε
Αυτά τα ξενοδοχεία κουβαλούν ιστορίες, μύθους και ψίθυρους από μια άλλη εποχή

10 οικονομικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στο εξωτερικό για μαγικές αποδράσεις χωρίς να «αδειάσει» το πορτοφόλι σας
Από γραφικά χωριά της Ευρώπης μέχρι φωταγωγημένες πρωτεύουσες, αυτοί οι 10 προορισμοί προσφέρουν γιορτινή ατμόσφαιρα, παραμυθένια σκηνικά και προσιτές τιμές.

Ενδεχόμενο βροχών σήμερα στην Κύπρο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ταξίδι στην Ευρώπη: 5 οικονομικοί city break προορισμoί
Ανακαλύπτοντας 5 από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης για μία ποιοτική και προσιτή ολιγοήμερη απόδραση

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βράβευση για τον Στίβεν Κινγκ
Ο Στίβεν Κινγκ τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: ο πρώτος συγγραφέας που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο

Ακυρώσεις πτήσεων και χιλιάδες καθυστερήσεις σε αεροδρόμια όλης της Ευρώπης
Finnair, British Airways, Air France, Lufthansa και KLM, οι εταιρείες που επλήγησαν περισσότερο
Στέφανος Φαρμακάς στις "24 ώρες μαζί": Από τον πάτο του αλκοολισμού στην κορυφή της ζωής
«24 ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ» — Κυριακή 26 Οκτωβρίου, 18:50 στο Σίγμα

ΚΩΔΙΚΟΣ 56: Ντοκιμαντέρ ερευνητικής δημοσιογραφίας με τον Κυριάκο Πενηνταέξ
Κάθε εβδομάδα, ένα καυτό ζήτημα. Μια αθέατη πλευρά. Μια αλήθεια που διεκδικεί φως...