Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2023
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρωθήκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις που διοργάνωσε το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA για την Εβδομάδα Μουσειακής Αγωγής, 15 Μαΐου 2023 – 19 Μαΐου 2023, με ευκαιρία τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που φέτος έχει ως θέμα: «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.
Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA πλημμύρισε από ομάδες παιδιών που μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα επτά διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Σ' ένα νοερό ταξίδι πίσω στο χρόνο , με οδηγό τη φαντασία, τα παιδιά ξετύλιξαν το νήμα της ιστορίας , άντλησαν πληροφορίες για τη ζωή στην αρχαιότητα, υποδύθηκαν ρόλους, ζωγράφισαν, έλυσαν γρίφους, και έμαθαν πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος, με χαμόγελο και μέσα σ’ ένα κλίμα συνεργασίας, έφεραν σε πέρας όλες τις αποστολές που τους ανατέθηκαν μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Ομάδες από συνταξιούχους της Αγίας Νάπας, του Λιοπετρίου, του Αυγόρου, και ομάδες από το πρόγραμμα "Γνωρίστε την Κύπρο" των επιμορφωτικών κέντρων του Υπουργείου Παιδιάς, Αθλητισμού και Νεολαίας καθώς επίσης και ομάδες παιδιών μαζί με τους γονείς τους ξεναγήθηκαν στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA και στο Αγροτόσπιτο Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Νάπας καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας .
Στις 17 Μαΐου 2023, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη χαρά για εμάς που μας τίμησε με την παρουσία του ο τέως Δήμαρχος Kερύνειας κ. Γλαύκο Καριόλου με την διάλεξη: " Το καράβι της Κερύνειας και η Κερύνεια" ο οποίος συγκίνησε το κοινό αφού μοιράστηκε τα βιώματα του κοντά στον πατέρα του Ανδρέα Καριόλου, τον άνθρωπος που ανακάλυψε το ιστορικό καράβι της Κερύνειας ένα Σαββατιάτικο πρωινό του Νοεμβρίου του 1965.
Μέσα σε μία πολύ όμορφη και χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, στις 18 Μαΐου 2023, παρακολουθήσαν ολοι μαζί την παιδική θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» με το Θέατρο PICCOLO. Αρκετοί γονείς εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συνυπάρξουν μαζί με τα παιδιά τους σε ένα μουσειακό χώρο.
Η Εβδομάδα Μουσειακής Αγωγής ολοκληρώθηκε με την μουσική παράσταση "3000 χρόνια Ελληνική Μουσική" από το Μουσικό Σύνολο ΛύρΑυλος. 20 σπάνια Αρχαιοελληνικά και Παραδοσιακά μουσικά όργανα ζωντάνεψαν μπροστά στα έκθαμβα μάτια του κοινού γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες με τρόπο καθηλωτικό.
Σχετικά

20+1 γνωστά-άγνωστα εξωκκλήσια της Κύπρου αφιερωμένα σε αγίους με σπάνια ονόματα
Ένα ταξίδι στο νησί με στάσεις σε μικρούς ναούς αφιερωμένους σε αγίους με παράξενα ονόματα

Η «Βασίλισσα της Κεταμίνης» δηλώνει ένοχη για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
Η Σάνγκα είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες ποινές

Στους 36 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται άνοδος
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

10 από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Κύπρο
Η μαγεία της Κύπρου μέσα από βίντεο και εικόνες

Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές

Καιρός: Στους 36°C σήμερα η θερμοκρασία – Σταδιακή άνοδος μέχρι την Πέμπτη
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανηφορίζει και πάλι ο υδράργυρος: Ετοιμαστείτε για 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι τέλος Αυγούστου

Ανηφορίζει ξανά ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού