Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2023
Έπειτα από την παρουσίαση της έκθεσης στην γκαλερί The O Gallery, στην Λάρνακα, ο Κύπριος εικαστικός Πανίκος Τεμπριώτης, μεταφέρει τη συλλογή του στο Επιμελητήριο Καλών Τεχνών (Ε.ΚΑ.ΤΕ.), στην παλιά Λευκωσία.
Για τη συλλογή «Thinking Inside the Box», ο Τεμπριώτης επαναχρησιμοποιεί υλικά καθημερινής χρήσης, στα οποία θέλησε να δώσει μια δεύτερη ζωή, μέσα από μία νέα, πιο δημιουργική διάσταση.
Επιλέγοντας το ξύλο, το πλαστικό, το κεραμικό και το μέταλλο, ο καλλιτέχνης τοποθετεί τις εγκαταστάσεις του μέσα σε κουτιά, προκαλώντας τον θεατή να αναρωτηθεί για τον τρόπο με τον οποίο οι φυσικοί περιορισμοί επηρεάζουν την αντίληψή μας σε σχέση με τη μορφή και τον χώρο. Την ίδια στιγμή ο Τεμπριώτης ανατρέπει την ίδια του την ιδέα, δημιουργώντας εγκαταστάσεις που μοιάζει να ρέουν έξω από το κουτί, θολώνοντας τα όρια μεταξύ των δύο με επιδέξιο τρόπο. Ο δημιουργός συνδυάζει δεξιοτεχνικά οργανικά και ανόργανα σχήματα και υφές, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία χρωμάτων που κυμαίνονται από απαλούς γήινους τόνους έως έντονα, ζωηρά χρώματα.
Η συλλογή «Thinking Inside the Box», αποτελεί μία σειρά έργων που αναδεικνύει μοναδικά τη ικανότητα του καλλιτέχνη να χειρίζεται έννοιες όπως η μορφή και ο χώρος, υπερβαίνοντας παράλληλα τα συμβατικά όρια της τέχνης.
Πληροφορίες Έκθεσης
Εγκαίνια: Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, 19.00 – 22.30 Διάρκεια: 29 Μαΐου με 13 Ιουνίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή,10.00 -14.00 και Σάββατο – Κυριακή, 16.00-19.00
Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ.): Παίωνος 11, Παλιά Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22466426

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννημένος στη Λευκωσία, όπου ζει και εργάζεται, ο εικαστικός Πανίκος Τεμπριώτης σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης (1985 – 87), την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Περούτζια (1987-89) και στο Πολιτιστικό Πανεπιστήμιο του Πεκίνου (1993-94).
Έχει διοργανώσει πολλές ατομικές και συμμετείχε σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις, στην Κύπρο και το εξωτερικό, με την πρώτη του έκθεση να πραγματοποιείται στην Περούτζια το 1990. Το διάστημα 2001- 2008, Πανίκος Τεμπρίωτης εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως φωτιστής – φωτογράφος και σκηνοθέτης για την παραγωγή εκπαιδευτικών ταινιών.
-
Οίκημα Ε.ΚΑ.ΤΕ.
29 Μαΐου - 13 Ιουνίου 2023
Σχετικά

Έργα ζωγραφικής σε ακατέργαστο μετάξι από την Ελένη Οδυσσέως
“An Elegy for Coming Undone”, στο Koraï project space

Σεμινάριο Φωτογραφίας με τον Χρήστο Παυλίδη στη Φωτοδό
Οι Πέμπτες στην Φωτοδό είναι γεμάτες εικόνες

Οι «Κούκλες Βιτρίνας» του Ανδρέα Καρούσιου στην Γκαλερί Γκλόρια
Έργα μεγάλων διαστάσεων με χρωματιστά μολύβια και μελάνια

"The Art in Business": Μία έκθεση για (πολύ) καλό σκοπό!
To “Hope For Children” CRC Policy Center καλεί τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και το κοινό να στηρίξει τα παιδιά μέσα από τη τέχνη

Ksoporti Art Weekend 2023: Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο τέχνη στη Λάρνακα
Με 11 ταλαντούχοι καλλιτέχνες και 2 γκαλερί σύγχρονης τέχνης, ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό



Διπλή Έκθεση Φωτογραφίας GuruShots στο Kέντρο Φωτογραφίας 6x6
Έκθεση από τη διεθνή φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots για 3η συνεχή χρονιά στην Κύπρο

Περπατάμε και ανακαλύπτουμε τα γνωστά και άγνωστα κτήρια της Λευκωσίας
Αρχιτεκτονικές διαδρομές στις γειτονιές του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας

Η Παναγία η Κανακαριά σε έκθεση φωτογραφίας στην Άλωνα
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Brunch και δημοπρασία, για καλό σκοπό, στο Cap St Georges Hotel & Resort
Η τέχνη στηρίζει τον Ερυθρό Σταυρό

Μια έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία του προσφυγικού γραμματοσήμου
Περιλαμβάνει έργα σημαντικών Κύπριων καλλιτεχνών, παλαιότερων και σύγχρονων, που δημιουργήθηκαν με αφορμή την Τουρκική εισβολή