Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2023
Μια θάλασσα τραγούδια πλημύρισε την κατάμεστη αυλή του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που φέτος είχε τη θεματική «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής».

Η παρουσίαση «Μια θάλασσα τραγούδια… στην πόλη» της γυναικείας ομάδας Amalgamation Choir, υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Αναστασίου, καθήλωσε το ακροατήριο. Παρευρέθηκαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρώτη Κυρία κα Φιλίππα Καρσερά, ο Αντιδήμαρχος Λευκωσίας κ. Χρίστος Ιωσήφ, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης κα Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ.

Στη συναυλία ακούστηκαν ηχοτοπία και μουσικές παραδόσεις της Κύπρου, της Ελλάδας, των Βαλκανίων και άλλων παρακείμενων χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο, τραγούδια σε ποικίλες γλώσσες και διαλέκτους που χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη γειτονία μας, με τη χορωδία να παραμένει πιστή στη συνεχή διερεύνηση και απόδοση παραδοσιακών και πρωτότυπων τραγουδιών.

Οι γυναικείες φωνές συνάντησαν τις οικείες μελωδίες και αρμονίες, εξερευνώντας θραύσματα γνωστών και άτυπων ιστοριών και τραγουδιών. Παράλληλα, διακεκριμένοι μουσικοί –οι Γιώργος Καλογήρου (λαούτο και τραγούδι), Ερμής Μιχαήλ (κιθάρα) και Ρόδος Παναγιώτου (κρουστά)– συνόδευσαν τα τραγούδια, αγγίζοντας νοερά την παράδοση του τόπου μας και την ψυχή της πόλης μας μέσα στα χρόνια.

Σχετικά

10 εικόνες από το πολυαναμενόμενο Νέο Κυπριακό Μουσείο
Η Λευκωσία αποκτά το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο της Κύπρου, συνδυάζοντας αρχαιολογία, εκπαίδευση και κοινότητα σε έναν ζωντανό χώρο πολιτισμού

«Φεγγάρι του Καλαμποκιού»: Η πανσέληνος του Σεπτέμβρη με κατακόκκινο χρώμα
Αναμένεται να στολίσει τον ουρανό και να χαρίσει ένα μοναδικό θέαμα, μέσα στις επόμενες ημέρες

Καιρός: Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα, με ισχυρούς ανέμους
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

«Χάρι Πότερ»: Ένας από τους αρχικούς ηθοποιούς κάνει επιστροφή - έκπληξη στη νέα σειρά
Η πολυαναμενόμενη σειρά θα έχει έναν αρχικό πρωταγωνιστή από τις ταινίες

Αυτό είναι το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο της Leonardo Hotels που μόλις άνοιξε τις πόρτες του
Το NYX HOTEL THESSALONIKI άνοιξε και δίνει νέο παλμό στο κέντρο της πόλης

Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για την 70η Eurovision στη Βιέννη
22 χώρες δηλώνουν συμμετοχή, Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ

Η Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις με μόνο €11 (για δύο μόνο μέρες)
Εξοικονομήστε €40 σε πτήσεις με επιστροφή!

10 κορυφαίοι προορισμοί στο εξωτερικό για το φθινόπωρο του 2025
Αν αναζητάτε έμπνευση για τα ταξιδιωτικά πλάνα του φθινοπώρου, η έκθεση της Expedia αποκαλύπτει τους κορυφαίους προορισμούς για το 2025

Ο Τσάρλι Χάναμ είναι ο κατά συρροή δολοφόνος Ed Gein στη νέα σεζόν του «Monsters»
Ο νέος κύκλος της δημοφιλούς σειράς του Netflix θα αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κλασικά κινημοτογραφικά αριστουργήματα, από το «The Silence of the Lambs» μέχρι το «Psycho» του Χίτσκοκ.

Ανακαλύψαμε ένα ήσυχο αγροτουριστικό στο χωριό, ιδανικό για φθινοπωρινές αποδράσεις
Ένας γραφικός προορισμός που αξίζει να επισκεφθείς

3 υπέροχοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το φθινόπωρο
Ιδανικές ταξιδιωτικές λύσεις χωρίς την πολυκοσμία της high season

Μηναλλάγια: Τι δείχνουν τα κυπριακά «Μερομήνια» για τον φετινό χειμώνα (βίντεο)
Πότε θα μας «πνίξουν» οι βροχές