Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2023
Το μαχαλεπί είναι σίγουρα μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες του καλοκαιριού. Έτσι, μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να ανεβαίνει, ψάχνουμε μαγαζιά για να αράξουμε με ένα πιάτο από το παραδοσιακό γλυκό μας.
Γι΄αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όσα στέκια πέρασαν από τις οθόνες μας και ανακοίνωσαν ότι μας περιμένουν με το δροσερό επιδόρπιο του καλοκαιριού!
Αυλή της Νεφέλης
Η Αυλή της Νεφέλης στην Πάφο θα σου κεντρίσει σίγουρα το ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα όμορφο καφενείο στο οποίο θα βρεις φρέσκα σνακ και αλμυρά της ημέρας όλα σπιτικά, αναψυκτικά και μπίρα. Αξίζει να την επισκεφτείς την αυλή της Νεφέλης και να απολαύσεις το καφεδάκι σου χαλαρά και όμορφα, διαβάζοντας το βιβλίο σου σε ένα πραγματικά χαλαρό χώρο. Mάλιστα, καθημερινά προσφέρεται δροσερό μαχαλεπί και ρυζόγαλο που αξίζουν μια στάση.
(94 418931) Ichsan ali, 8046 Πάφος Τρ-Κ 09:00-21:00.
Καφενείον
Βασισμένοι σε εκείνη την εικόνα του κλασικού καφενείου, οι δημιουργοί του ομώνυμου μαγαζιού στο ξενοδοχείο Cavo Maris στον Πρωταρά έφτιαξαν έναν υπέροχο χώρο μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον δίπλα στην πανέμορφη παραλία της περιοχής, με απρόσκοπτη θέα, ιδανικό για παρεΐστικες στιγμές αλλά και ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας. Ο λόγος για το παραδοσιακό Καφενείον -από την πρώτη χρονιά κιόλας που έκανε την εμφάνισή του- αγαπήθηκε τόσο πολύ. Θα το εντοπίσεις στο σημείο ανάμεσα στην παραλία του Cavo Maris και την παραλία Βυζάκια, δύο μικρά ειδυλλιακά κολπάκια που σίγουρα αξίζει να τα απολαύσεις!
(23 832043) Cavo Maris Beach Hotel, Βυζακιάς 4, Πρωταράς.
Καφενείο της Παρέας
Αν πας προς τα αγαπημένα Λεύκαρα, απόλαυσε δροσιστικό μαχαλεπί με παγωτό τριαντάφυλλο, στο Καφενείο της Παρέας. Το παρεϊστικο καφενείο του χωριού, που κάθε τόσο μας εκπλήσσει με ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητά και ποτά, έρχεται να... δροσίσει τα σαββατοκύριακά μας. Δίνουμε ραντεβού για μαχαλεπί με παγωτό τριαντάφυλλο, κάθε σαββατοκύριακο στο χωριό!
(96 251302) Τιμίου Σταυρού 23, Πάνω Λεύκαρα, Λάρνακα
Για πάντα χειμώνας
Αν αποφασίσεις να πας σ' ένα από τα πιο παραδοσιακά και γραφικά χωριά και συγκεκριμένα το χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας, θα συναντήσεις ένα μικρό coffee shop που εκτός από καλό καφέ και παραδοσιακά προϊόντα, σερβίρει μαχαλεπί με τριαντάφυλλο.
(99 785620) Χωριό Οδού, επ. Λάρνακας.
Σχετικά

Ένα από τα αρχαιότερα στέκια της Λευκωσίας για οφτό κλείνει μέχρι νεωτέρας
H ανακοίνωση της γνωστής ταβέρνας

Πέθανε η σεφ και τηλεοπτική σταρ Anne Burrell
Η Anne Burrell, η σεφ με το χαρακτηριστικό ξανθό χτένισμα και την εκρηκτική παρουσία στην κουζίνα πέθανε σε ηλικία 55 ετών

Παραδοσιακό οφτό κλέφτικο σε ένα εστιατόριο με αυθεντική κυπριακή κουζίνα εκτός Λευκωσίας
Το οφτό είναι ψημένο αργά σε φούρνο με ξύλα, όπως παλιά, σερβίρεται ζουμερό και αρωματικό

Τα κρασιά του καλοκαιριού: 7 κυπριακές ετικέτες που ξεχωρίζουν
∆ροσερά λευκά και ροζέ ή ελαφρώς παγωμένα κόκκινα, αφρώδη και ήσυχα, τα πιο κάτω κρασιά έχουν άρωμα κυπριακό.

Chef Σταυρής Γεωργίου: Ένας καταξιωμένος, φιλόδοξος και εργατικός επαγγελματίας
Μπήκαμε στην κουζίνα του Chef Σταυρή και μάθαμε όλα τα μυστικά του!

Ένα μοναδικό στο είδος του food truck ταξιδεύει σε όλη την Κύπρο και φτιάχνει εξαιρετική πίτσα
Μάθε τους επόμενους σταθμούς του

Ο μισελενάτος σεφ Thomas Bühner μαγειρεύει στην Κύπρο
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς σεφ της Γερμανίας

Ο διάσημος Βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ ανοίγει εστιατόριο στην Αθήνα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει πολύ σύντομα

Το καλοκαίρι πάμε στον βραβευμένο κήπο της πρωτεύουσας
Ο απόλυτος παράδεισος για μουσικές βραδιές

Την Τετάρτη στα 7 Κλειδιά... πίνουμε κυπριακό κρασί
Η ποικιλία που θα έχει την τιμητική της

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό

H Λευκωσία (από χθες) πίνει καφέ και κοκτέιλ «στες Κορούες»
Η Αλεξάνδρα και η Άντρεα έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας το νέο all-day εναλλακτικό καφενείο-μπαρ της πόλης