12-14 February 2021
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Η κοιμωμένη του Χαλεπά της Ιρένε Μαραντέι ανεβαίνει στο Θέατρο Ανεμώνα

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσίαΑντρέα Τηλεμάχου

Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2021

Οι προετοιμασίες για το ανέβασμα του νεοελληνικού έργου "Η Κοιμωμένη του Χαλεπά" από το Θέατρο Ανεμώνα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Η παράσταση φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Αντρέα Τηλεμάχου ο οποίος έχει και τη γενικότερη επιμέλεια της παραγωγής ενώ υποδυόμενος τον κορυφαίο καλλιτέχνη καλείται να σηκώσει υποκριτικά το ιδιαίτερο βάρος ενός πολύ απαιτητικού ρόλου. 

"Η Κοιμωμένη του Χαλεπά" είναι ένα μοναδικό νεοελληνικό έργο, καθαρά βιογραφικό, που κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στο θέατρο Ανεμώνα. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην κυπριακή σκηνή η βιογραφία του πιο εμβληματικού Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη. Είναι το πιο πρόσφατο έργο της Ελληνίδος συγγραφέως Ιρένε Μαραντέι και παρά τη θεατρική του μορφή βασίζεται σε ενδελεχή έρευνα όλων των υπαρχόντων αρχείων ώστε να είναι, όσο το δυνατόν, ένας πιστός καθρέφτης των ιδεών, των παθών και της αδάμαστης ψυχής αυτού του τόσο αξιόλογου πλάσματος που τόσο καθυστερημένα αξιώθηκε να γευτεί λίγη από την αναγνώριση που του έπρεπε και που όλη του η ζωή κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μυθιστορηματική! Ένα χρονολόγιο που καταγράφει τη "συναρπαστική" ζωή του καλλιτέχνη ανάμεσα στην τρέλλα και τον θρίαμβο.. η Μαραντέι αφηγείται τη γοητευτική, πικρή και αινιγματική του ζωή και ο Αντρέας Τηλεμάχου μέσα από μαγευτικές σκηνοθετικές διαδρομές ακολουθεί τον μεγάλο γλύπτη σε όλους τους σημαντικούς του "σταθμούς".. από το 1876 όπου επιστρέφοντας από το Μόναχο στην Αθήνα ανοίγει το δικό του εργαστήριο και αρχίζει να δουλεύει το πιο διάσημο γλυπτό του, της κλασσικιστικής περιόδου, την "Κοιμωμένη" - που παραμένει το θαυμασιότατο γλυπτικό έργο των νεοτέρων Αθηνών- ως και το 1930 που επιστρέφει ξανά στην Αθήνα μετά την καταναγκαστική του "εξορία" στην Τήνο, ενώ ο ίδιος ο Τηλεμάχου ενσαρκώνει υποκριτικά και τον συνεχή αγώνα του Χαλεπά ενάντια στην αποθάρρυνση και την πνευματική κακοποίηση, την τρέλλα και την απελπισία. 


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ 
ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σόσε Εσκιτζιάν 
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ:Βασίλης Πετεινάρης 
VISUAL DESIGNER-VIDEO ART: Άννα Φωτιάδου 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Αντρέας Τηλεμάχου 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Γιάννα Λευκάτη, Ιωάννα Σιαφκάλη, Νικόλας Πέτρου, Πέτρος Καρατζιάς, Βασίλης Παφίτης, Γιώργος Ιωσήφ, Ελευθερία Ανδρέου. 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΓΛΥΠΤΩΝ: ΑΡΤΕΜΗΣ ΔΟΥΛΑΜΗΣ 
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Martin Mason
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Γιώτα Τσιολάκκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Παντελής Χατζημηνάς
ΓΡΑΦΙΚΑ: Θέο Πέτρου
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΗΧΟΥ:Έλενα Γιώργαλλου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ:Άννη Βασιλείου

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 18:00. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΘΕΑΤΩΝ (50 ΑΤΟΜΑ) ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΡΑΤΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ. 
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 17:30. ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close