Eating News , Εστιατόρια

Το Da Paolο σε περιμένει και φέτος στον Πρωταρά, για άψογη πίτσα!

Το ιταλικό meeting-point του καλοκαιριού ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2023

Το όνομα Da Paolo το γνωρίζεις. Αν, μάλιστα, έχεις δοκιμάσει τα πιάτα του, τότε το όνομά του αποτελεί για σένα μια γευστική ανάμνηση που δύσκολα ξεχνάς και επανέρχεται κάθε φορά που η κουβέντα αφορά την ιταλική κουζίνα.

Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα πιο κλασικά, αυθεντικά και συγχρόνως καινοτόμα ιταλικά εστιατόρια που μετρά πάνω από 15 χρόνια ζωής στη Λευκωσία, ενώ φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας υποδέχεται στο ολοκαίνουριο εστιατόριό του στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά.

Και φέτος λοιπόν, το Da Paolo, το οποίο πήρε τη θέση του σε κεντρικό σημείο του Πρωταρά, μας υποδέχεται σ' ένα λιτό μεν σκηνικό, που αναδύει ωστόσο ιταλική κομψότητα και μινιμαλιστική φινέτσα, και ετοιμάζεται να ταξιδέψει τους επισκέπτες του στον κόσμο της ιταλικής μαεστρίας και αυθεντίας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ένα τέτοιο μαγαζί θα μπορούσες να συναντήσεις πολύ εύκολα σε ένα ιταλικό σοκάκι.

DIO04307.jpg


Στον μοντέρνο και φιλόξενο χώρο του, με τα αγαπημένα καρό τραπεζομάντιλα στα τραπέζια, θα απολαύσεις γνήσια ιταλική κουζίνα, με χειροποίητα προϊόντα και άριστες πρώτες ύλες. Καθόλου τυχαίο που από τους πρώτους μόλις μήνες της λειτουργίας του, το Da Paolo είχε αποκτήσει φανατικούς φίλους!

DIO04405.jpg


Αυθεντικό ιταλικό μενού
Στο εν λόγω comfort food spot λοιπόν, το μενού περιλαμβάνει προτάσεις που θα συναντούσες μόνο στην Ιταλία. Τα ορεκτικά και ζυμαρικά είναι πολύ καλοφτιαγμένα και μαμαδίστικα, όλα φτιαγμένα με αυθεντικές ιταλικές συνταγές, τα ριζότο ξετρελαίνουν ουρανίσκους, οι σαλάτες ολόφρεσκες, ενώ τα Secondi Piatti κρύβουν διαμαντάκια. Οι πίτσες, όμως, είναι μεγάλο κεφάλαιο.

Και τι είναι αυτό που κάνει την πίτσα εδώ τόσο νόστιμη; Τα χαρακτηριστικά των συστατικών της που όταν "ενώνουν δυνάμεις", δημιουργούν μια πλούσια γευστική πανδαισία. Ιδιαίτερα όταν η πίτσα είναι προσεγμένη -με ποιοτικά υλικά, σωστές αναλογίες συστατικών, μυστικές συνταγές και σωστό ψήσιμο-, τότε δεν μπορεί να απογοητεύσει κανένα.

Άλλο ένα στοιχείο της πίτσας, το οποίο την κάνει τόσο νόστιμη, είναι ότι τα συστατικά της είναι όλα σπιτικά φτιαγμένα, από τη βάση της πίτσας (το ζυμάρι δηλαδή) μέχρι τη σάλτσα ντομάτας, γεγονός που την κάνει πλούσια σε γεύση και πιο γλυκά!

DIO04415.width-1920.jpg

Στο μενού βρίσκει κανείς πολύ ωραίους συνδυασμούς. Οι εκδοχές είναι αρκετές κι έχουμε αγαπήσει κατά καιρούς διάφορες.

Η Quattro Stagioni με τυρί μοτσαρέλα, ζαμπόν, αγκινάρες, ελιές και μανιτάρια θα ενθουσιάσει τους πιο κλασικούς. Το ίδιο και η vegan Marinarra με αγκινάρες, φρέσκες ντομάτες, μελιτζάνα, και κολοκυθάκι. Ωστόσο, η πιο πολυσυζητημένη είναι η Da Paolo που πλέκει τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με τυρί μοτσαρέλα, πράσινη πιπεριά, ελιές, μανιτάρια, κρεμμύδι, ζαμπόν και πεπερόνι και η νοστιμιά είναι εξαίσια.

Αν είσαι "καυτός" τύπος, τότε η Piccante θα μπει αμέσως στη λίστα με τις αγαπημένες σου. Περιλαμβάνει σάλτσα φρέσκιας ντομάτας αρμονικά συνδυασμένη με τυρί μοτσαρέλα, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, ιταλικό πικάντικο σαλάμι, πικάντικο ιταλικό λουκάνικο, μανιτάρια και λάδι από καυτερές πιπεριές.

DIO04397.width-1920.jpg


Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσεις τη δική σου πίτσα από τα διαθέσιμα υλικά, δίνοντάς σου ακόμα περισσότερες γευστικές επιλογές και απρόσμενες εκδοχές.

Όπως θα έχεις ήδη αντιληφθεί το Da Paolo προσφέρει έναν μακρύ κατάλογο με προτάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις, γι' αυτό και είναι ένα αγαπημένο σποτ και για τους vegan, μιας και διαθέτει πολλές νόστιμες vegan επιλογές.

Όποια πίτσα πάντως και να επιλέξεις, σίγουρα θα εκπλαγείς από το πόσο ωραία δένουν τα υλικά μεταξύ τους αναδεικνύοντας περίτεχνα τα κύρια χαρακτηριστικά της (αλμυρό, γλυκό, λιπαρό).

Ιδανικά το φαγητό σου θα συνοδεύσεις με ένα ποτήρι κρασί, από το μακρύ wine list του μαγαζιού, που περιλαμβάνει κυπριακές, ελληνικές και ιταλικές ετικέτες κρασιών.

Και επειδή δείπνο χωρίς γλυκό δεν γίνεται, ειδικά σε μία αυθεντική τρατορία, .προτείνουμε να δοκιμάσεις το αυθεντικό ιταλικό τιραμισού ή το πραγματικά πεντανόστιμο μιλφέιγ, και να είσαι σίγουρος πως δε θα το μετανιώσεις.

Εάν λοιπόν αγαπάς τα ιταλικά πιάτα, απλώς η επίσκεψή σου τουλάχιστον μία φορά σε αυτό το εστιατόριο είναι μονόδρομος.

(23000030) Λεωφόρος Πρωταρά - Κάβο Γκρέκο 11, 5296, Πρωταράς.
(22438538) Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 52, Λευκωσία.
Website: www.dapaolorestaurant.com/
Facebook: DaPaoloCyprus
Instagram: dapaolocy


Κλείσει τραπέζι:
Για το εστιατόριο της Λευκωσίας: https://eatapp.co/reserve/da-paolo-eaa942   
Για το εστιατόριο του Πρωταρά: https://eatapp.co/en/reserve/da-paolo-protaras-11-leoforos-protara-kavo-gkreko  

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close