Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2023
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο – (Μάρτιος, 2023) Η Mighty Kitchen, η καινοτόμος start-up τεχνολογίας τροφίμων, κερδίζει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Big Business Break που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Φαγητού - IFE. Ο διαγωνισμός σε στυλ Dragon's Den είδε 4 φιναλίστ να ανταγωνίζονται σε μια ζωντανή παρουσίαση, 5 μόλις λεπτών, μπροστά από μια αξιόλογη ομάδα κριτών κατά τη διάρκεια της International Food Expo 2023, για μια ευκαιρία να κερδίσουν έως και ₤500.000 σε επιχειρηματική επένδυση από τον παγκόσμιο κολοσσό στον τομέα των τροφίμων, τη Surya Foods.

Η The Mighty Kitchen λάνσαρε φέτος τα προϊόντα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια της καμπάνιας Veganuary 2023. Τα προϊόντα Mighty είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση σε κορυφαίους διανομείς κεμπάπ και σε μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 500 σημεία πώλησης στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κατάλογος της Mighty Kitchen περιλαμβάνει προϊόντα φυτικού εναλλακτικού κρέατος κοτόπουλου, με βάση την πρωτεΐνη από αρακά και σιτάρι σε μεσογειακές γεύσεις.

Ο Γιώργος Βου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας δήλωσε: «Η νίκη αυτή είναι μια μεγάλη διάκριση για εμάς. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, οπότε ακόμα και όταν περάσαμε στην τελική τετράδα, δελεαστήκαμε να αρκεστούμε μόνο σε αυτό. Είμαστε κατενθουσιασμένοι με τη νίκη μας καθώς ανοίγονται για εμάς πολλές ευκαιρίες. Η αναγνώριση από διακεκριμένους ηγέτες της αγοράς, όπως ο Harry Dulai - Διευθύνων Σύμβουλος της Surya Foods, η Noor Ali - Επικεφαλής της World Foods των υπεραγορών ASDA και ο David Jago, της εταιρείας Mintel, μας τιμά. Είναι μια τεράστια επιβράβευση για όλη την ομάδα που εργάστηκε σκληρά για να φέρει το brand της Mighty και τα προϊόντα μας σε αυτό το επίπεδο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Surya Foods και να πορευτούμε μαζί».
Η Διευθύντρια Εκδηλώσεων της IFE, Philippa Christer, δήλωσε: «Ήταν απίστευτα δύσκολο για εμάς μέχρι να καταλήξουμε στην τελική τετράδα ανάμεσα στις τόσες συμμετοχές, αλλά είμαστε περήφανοι για τους 4 φιναλίστ!».

Ο Harry Dulai, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Surya Foods που συνίδρυσε τον διαγωνισμό μας είπε: «Μας εντυπωσίασε πραγματικά το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών. Αναζητάμε συνεχώς, ιδιαίτερα νέα προϊόντα για να προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας καθώς και νέα brand για να συνεργαστούμε. Αυτό ενέπνευσε τη συνεργασία μας με το IFE».
«Η IFE είναι ο ιδανικός συνεργάτης για να μας φέρει σε επαφή με νέα ταλέντα, είναι κυριολεκτικά η διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία σε νέες εταιρείες να τολμήσουν και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του FMCG, οπότε είναι πραγματικά φανταστικό να έχουμε λάβει μια τόσο ενθουσιώδη ανταπόκριση την πρώτη χρονιά της παρουσίας μας στη διοργάνωση».
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε αυτή την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την The Mighty Kitchen και να συνεισφέρουμε στην επέκτασή της στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πραγματικά ένα καινοτόμο προϊόν φυτικής προέλευσης, αλλά με την πιο γνήσια υφή κοτόπουλου που έχω συναντήσει μέχρι τώρα στην αγορά. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η συνεργασία μας».

Η κορυφαία σε ό,τι αφορά την Παγκόσμια Κουζίνα Noor Ali πρόσθεσε: «Η πρόκλησή μας έγκειται στο πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε μια υφιστάμενη επιχείρηση και ιδέα και να την πάμε στο επόμενο επίπεδο. Όλες οι συμμετοχές ήταν καταπληκτικές και τα προϊόντα ήταν εξίσου εκπληκτικά, ο ενθουσιασμός δε από τους επιχειρηματίες ήταν πραγματικά υπέροχος».
«Η αγορά των φυτικών υποκατάστατων ζωικών προϊόντων, είναι μια δύσκολη αγορά και ταυτόχρονα είναι μια αγορά που πραγματικά πετάει αυτή τη στιγμή: όλοι ενδιαφέρονται για αυτήν. Ανυπομονώ να υποστηρίξω την The Mighty Kitchen και να καθοδηγήσω την ομάδα της σε αυτό το ταξίδι.»
Σχετικά
Νέο μενού, live και DJs: Το OLIO επιστρέφει στη Στασικράτους
OLIO: More than a restaurant!
Το Chivas Regal Crystalgold έφτασε και στην Κύπρο
Μια πρωτοποριακή νέα δημιουργία που επαναπροσδιορίζει την παράδοση και συστήνεται στο κοινό μέσα από μια ξεχωριστή καμπάνια
Επιστρέφει το αγαπημένο brunch στο The Barn
Από τις 28 Οκτωβρίου, το The Barn της Royal Goat Farm επιστρέφει με το αγαπημένο του Royal Brunch, αυτή τη φορά μαζί με τη νέα The Greenhouse Experience
Κλείνει για τη σεζόν ένα από τα πιο εντυπωσιακά rooftops της Λευκωσίας
Μάθαμε την ημερομηνία
Ένας νέος, ξεχωριστός χώρος για brunch στο χωριό, μόλις άνοιξε!
Νέο brunch spot στην επαρχία Λεμεσού μάς δίνει λόγο να ανέβουμε στο χωριό
Μια βραδιά γνωριμίας με το κυπριακό κρασί στη Λευκωσία, με δωρεάν είσοδο
Το Νέο Δημαρχείο φιλοξενεί μια εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους, στα κρασιά και στις ιστορίες του κυπριακού αμπελώνα.
Ένα νέο στέκι για sushi καταφθάνει από τη Λεμεσό και "προσγειώνεται" στην καρδιά της πρωτεύουσας
Οι λάτρεις του sushi στη Λευκωσία έχουν μια νέα άφιξη να περιμένουν
Ένα από τα πιο iconic rooftops της Λευκωσίας έκλεισε για τη σεζόν
Το Balza ολοκλήρωσε τη φετινή του σεζόν στις 3 Οκτωβρίου, αφήνοντας για ακόμη μία χρονιά το δικό του αποτύπωμα στα βράδια της πρωτεύουσας
Κυπριακές και ελληνικές γεύσεις με σύγχρονη ματιά, σε ένα υπέροχο bar-restaurant
Το Museum έχει κοσμοπολίτικο touch, νόστιμα ποτά και πολύ ωραίο vibe
Coffee Berry Kύπρου: «Ισότητα σε κάθε γουλιά»
Κοινή πρωτοβουλία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλων διακρίσεων
Το Λατσί έχει το δικό του δυνατό "χαρτί" στο ψάρι
Η ψαροταβέρνα-σταθερή αξία που διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες του νησιού
15 πεντανόστιμες στάσεις για μερακλήδικο σουβλάκι και σεφταλιά στην Κύπρο
Σουβλάκι, σεφταλιά ή μιξ; Βάζουμε στην ατζέντα 15 μαγαζιά για την επόμενη φορά που θα μας πιάσει η λιγούρα