Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2023
Σήμερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυρίως στα ορεινά, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας. Το νησί θα επηρεάζεται από ένα ισχυρό, νοτιοδυτικό ως βορειοδυτικό, πεδίο ανέμων.
Επίσης, αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση και την Πέμπτη να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί κάτω από τις κλιματολογικές μέσες τιμές για την εποχή.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες κυρίως, ενδέχεται να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται παροδικά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα δυτικά και στα νότια του νησιού.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας. Το νησί θα επηρεάζεται από ένα ισχυρό, νοτιοδυτικό ως βορειοδυτικό, πεδίο ανέμων. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το απόγευμα, κάποιες παροδικά τοπικά αυξημένες νεφώσεις, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.
Η θερμοκρασία την Τρίτη, δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη ωστόσο, αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση και την Πέμπτη να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί κάτω από τις κλιματολογικές μέσες τιμές για την εποχή.
Σχετικά

Ημερήσια εξόρμηση στον καταρράκτη του Μιλλομέρη και σε οινογνωσία στις Πλάτρες
Μονοήμερη εκδρομή στα βουνά

Η ιδανική επιλογή για ένα γάμο γεμάτο ρομαντισμό, πολυτέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια
Ένας από τους πιο πολυτελείς και εμβληματικούς προορισμούς στην Κύπρο, που προσφέρει ένα μαγευτικό περιβάλλον για αξέχαστες εκδηλώσεις.

Οι παραλίες της Λάρνακας γέμισαν φοινικόδεντρα (εικόνες)
Πράσινες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Λάρνακας


Αυτός είναι ο πρώτος προορισμός της Wizz Air από την Πάφο
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυό της στην Κύπρο με τη νέα σύνδεση Πάφος–Γερεβάν, που ξεκινά τον Οκτώβριο με ναύλους από 29,99 ευρώ.

Το μαγευτικό χωριό που έγινε πηγή έμπνευσης για τα διάσημα «Νούφαρα» του Μονέ
Η ήρεμη γωνιά της Γαλλίας που έγινε καμβάς

Τα ινσταγκραμικά νησιά αυτού του καλοκαιριού και οι κρυφοί θησαυροί
Τα πιο πολυσύχναστα και τα πιο ήσυχα νησιά της Ευρώπης


Τρεις πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς στην Ευρώπη
Δες ποιες είναι και γιατί αξίζει να ταξιδέψεις σε αυτές

Οι πιο μαγευτικές πόλεις για τις τελευταίες ανοιξιάτικες αποδράσεις
Κορυφαίες επιλογές για ταξίδι την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

Τι αλλάζει σε 4 ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας
4 τουριστικά καταλύματα μας περιμένουν για χαλάρωση και διακοπές

Στους 35 βαθμούς και με σκόνη σήμερα η Κύπρος–Πότε αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας